Pang, sen sitter spikarna i spets

TRAV

V75-finaler på Mantorp, vägg i vägg med racerbanan.

Loppen håller toppklass.

Det gör även mina spikar, he he, som dessutom har pole position.

Men det är sant – det säger pang, sen sitter de i spets.

När det handlar om så här fina V75-lopp ökar alltid risken att kuskarna blir försiktiga, att de är rädda om degen och kör för att casha in. Hellre toppchans och backa och bli tvåa än att slåss för vinst men kanske också åka hem utan en spänn. Jag förstår precis hur det är … Been there, done that – efter Solvalla varje onsdag.

I V75-1 har vi som spelar haft tur, även om Kari Lähdekorpi kanske inte är lika road.

Einar Celeber drog nämligen innerspår bakom bilen och det är faktiskt så jäkligt att ”Lädret” hellre tagit spår tolv med sin inte särskilt startsnabba kanon.

Nu kan han bli fast och det innebär att vi garderar. Med fem streck är risken att spricka nere på under tio procent.

V75-2 är svårt. Jag började strecka och kunde knappt sluta. Suck. Det fick bli tio hästar. Roliga tokrysaren är Hod (6 %) som såg fulltankad ut som fastlåst senast på V75.

Leder hela vägen

I V75-3, guld, har Crown Kemp och Björn Goop pole position. De handlar om en Ferrari som blåser till ledningen … och där dog loppet. Olle Goop sitter bakom en häst, Global Investment, som skulle kunna gå fram och trycka – men det är inte troligt att farsan sticker upp. Visst känns det knepigt att Björn inte kör Global Investment? Hur som helst, Crown Kemp varvar på 1.15 och rinner undan till vinst.

Förra veckan spikade jag honom, Lovely Lidob, trots att han hade baskpår och mötte några bra. Nu har han framspår och ställs mot ett hyfsat gäng, men ändå såna som han örfilar upp i sömnen. Daniel Olsson bara kör och efter 400 meter sitter han i spets. Nästa race …

Follow Me Ås (V75-5) kollade jag upp ordentligt; jag har sett henne i varenda start sen debuten och nu minns till och med senila jag vem hon är. Det är ju den där flygmaskinen som var så bra som tvååring! Hon var duktig i comebacken efter jättelång vila (skadad hela förra året) och kommer att vara ännu vassare nu enligt Svanstedt. Hästen är kusligt startsnabb och smäller till front, sen är det klart. Distansen är kort och det spelar ingen roll hur bra Kan du Candy är: hon plockar inte in 20 meter.

Då brinner det i kolan

Quarcio du Chene (V75-6) har också drabbats. Den stackarn har råkat ut för en ”Einar”. Innerspåret bakom bilen är inget hit för hans del heller. I och för sig öppnar han fort och kan mycket väl hålla ledningen. Men när han trycks av från start brinner det i kolan på honom. 1.12 första 1?000 i skentrav är inte otänkbart. Så vi garderar den hyperkable fransosen som blivit alldeles för stor favorit. Bob Hope (14 %) är ruskigt bra och loppets streckmässiga fynd.

Orso i sista då? Givetvis toppchans – men med senaste insatsen på näthinnan blir man snurrig. ”Fick inte fäste utan skor”, lyder (bort?)förklaringen. Okej, men jag gillar inte minusprestationer på jättefavoriter.

Vi säger syn och plockar med ett gäng. Jag är svag för Cash Winning Vita.

FAKTA

Helgens tips

1. 4 Crown Kemp (Mantorp, V75-3)

Racer med dröm­läge. Leder hela ­vägen.

2. 6 Lovely Lidob (Mantorp, V75-4)

Urstark senast. Full gas igen. Singlas igen.

3. 7 Follow Me Ås (Mantorp, V75-5)

Startblixt med perfekt uppgift. Spets och slut.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 2, 3, 4, 10 (res 5–11)

V75-2: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12 (res 4–8)

V75-3: 4 Crown Kemp (res 3–1)

V75-4: 6 Lovely Lidob (res 4–7)

V75-5: 7 Follow Me Ås (res 5–15)

V75-6: 1, 3, 4, 7, 9 (res 8–6)

V75-7: 2, 3, 4, 5, 9 (res 1–8)

1?250 rader/625 kronor