”Sämre än väntat”

Micke Nybrink om helgens V75

TRAV

De galopperade till höger och vänster.

Favoriterna föll.

Bara en höll, Lovely Lidob gjorde sitt jobb.

Ändå blev utdelningen ganska låg.

V75-finalerna på Mantorp höll på förhand hög sportslig klass. Nu blev det kanske aningen sämre än väntat. Mycket berodde på att de stora favoriterna inte klarade av att hålla ordning på benen. De straffade ut sig med tidiga galopper och sen hjälpte det inte att vissa av dem flög runt banan i skymundan.

Einar Celeber var först ut. Hästen som övertygat stort i sin nya regi (Lähdekorpi) hade egentligen bara en motståndare: innerspåret bakom bilen passande inte den starttröge kanonen.

Han var inte med på noterna när bilen släppte iväg fältet, strax före kastade han sig i galopp och tappade säkert 50-60 meter. Att han sen travade ikapp och hängde med snyggt i kön spelade ingen roll. Bull Trap (Adielsson) krossade allt i spåren sista 800 och var lika bra som vanligt.

Halva fältet galopperade

I V75-2 galopperade halva fältet bort sig. En av dem var favoriten, Chili Ås, som hoppade direkt i starten. Även Korok galopperade, efter 450 meter, och tappade kanske 30 meter. Han vann ändå för Björn Goop efter en resa i femte inner och en vass spurt.

Crown Kemp var omgångens största favorit. Många var vi som trodde att han skulle leda V75-3, högsta klassen, från start till mål. Långnäsa.

Crown Kemp kunde inte ens vara med och slåss från start och galopperade sedan efter 150 meter. God natt, var går V75 nästa helg?…? Nu vann istället Intoxicated (Kihlström) efter att ha körts till spets efter 600 meter. Han var ganska bra som dagssnabbast på 13,7/2140 auto.

Lovely Lidob (V75-4) var den enda favoriten som klarade sig. Efter 500 meter satt han och Daniel Olsson i spets och sen var loppet över.

Spår ett satte krokben igen

Att plocka in ett tillägg på kort distans går ju inte. Det visste vi före V75-5. Det har vi faktiskt haft klart för oss länge. Ändå trodde vi att Kan Du Candy skulle bevisa motsatsen. Hon skulle blåsa runt packet. Det gick inte alls. Hon var chanslös från kön, tog i stort sett inte in en enda meter på vinnande Victoria Island och Lutfi Kolgjini.

Quarcio du Chene (V75-6) råkade ut för samma sak som Einar Celeber. Spår ett bakom bilen satte krokben för honom. Han galopperade och sen hjälpte det inte att han travade ruskigt fort från köplats. Svanstedt vann med spurtstarke Teaser Elegance från andra ytter.

De stackare som satt lite längre bak kom aldrig in i loppet.

På lördag rånar vi norrmännen

Av bara farten tog Svanstedt en till. Cash Winning Vita långspurtade ner allt från tredje ytter i V75-7 och var riktigt bra. Det var för resten även Orso, spets efter hård öppning, och Superior As, dödens sista 1?400.

På lördag ska vi råna norrmännen igen. Då körs V75 på Momarken. Spela på svensk seger.

ARTIKELN HANDLAR OM