Åke går på knock out

Micke Nybrink om helgen

TRAV

Tre spikar – så här kan man beskriva dem:

1) Stark som en björn med en kusk som gärna slår först.

2) Otäck i ny regi senast, kör störtlopp mot dödens.

3) Snabbast i Sverige i år – möter sig själv.

V75 körs på Jägersro och ni kan lugnt räkna med fin, snabb sommarbana och att många lopp vinns från ledningen. Ibland undrar man om det är nerförsbacke på upploppet – förutom längst ut i banan där det är kvicksand.

V75-1 körs över lång distans. Loppet är mer eller mindre utskrivet för Power Nap och Åke Svanstedt. Hästen är stark som en björn, har övertygat i tre starter för sin nye tränare, och det är i stort sett bara att köra. Och det brukar ju Svanstedt göra, köra. Direkt. Han är kusken som gärna gör första draget – medan de andra sitter och funderar över hur mycket det är i andrapris. Räkna med tidig attack och knock out-seger. Den som vill gardera kastar sig i så fall över Cassander Boy som är det enda reella hotet.

Jag garderar stenhårt i V75-2. Cleo Nalan är överlägset bäst men hon är inte att lita på och kan kasta sig i galopp. Hästen är vindsnabb och jag blir inte alls överraskad om hon blåser till ledningen och vinner med 40 meter. Att hon inte kan öppna är skitsnack. Men, som sagt, det kan bli många ben in i första sväng när varvräknaren tangerar det röda.

Jämnt i Olympiatravskvalet

Guldloppet, V75-3, ska bli jätteroligt att se. Hoppas att Lutfi Kolgjini lyckas ta ledningen med Turnaround. Hästen var enormt bra senast och från spets tror jag att det är toppchans. Triton Sund är annars glödhet. Han kan mycket väl vinna från dödens. Jag streckar även Adams Hall som jag trodde stenhårt på när jag såg startlistan i söndags. Men Svanstedt sätter ett frågetecken för formen; hästen har betäckt sedan senast och sådant kan tydligen påverka negativt. Annars såg han grym ut i årsdebuten.

V75-4 är lurigt. Det fick bli sex streck och två av dessa är roliga luringar. Promissory satt fast med allt sparat senast och har ett perfekt läge. Det luktar spets och sen kan Steen Juul bestämma om han vill köra där eller smyga i rygg. Trotting Princess kanske ni såg på Solvalla senast? Hon flög fram i skymundan i ett lopp som vanns av Bart Sjöhammar. Läget är underbart och formen gudomlig.

Le Vent a Change (V75-5) gick egentligen inget extra hos sin förre tränare, Robert Bergh. Men senast i debuten för Kolgjini hade vinden, alldeles uppenbart, vänt. Fyraåringen efter Revenue såg ut att ha kommit hem. Han brakade till ledningen efter 500 meter och drog sedan sönder allt och vann överlägset på en topptid. Hur han ska kunna förlora det här begriper inte jag. Huka dig och kör, Ludde!

I V75-6 kan det vara så enkelt att Hoity Toity Face dundrar till spets och sen stannar där in i mål. Hon borde vinna. Nu är formen ett frågetecken efter paus och halsproblem så det är läge att gardera. Catch the Flax är travets Usain Bolt, han är ruskigt snabb – i 200 meter. Längre än så räcker inte hans speed. Läget innebär att han kan få sin resa . Bull Trap är en helyllekille som man bara kan gilla. Räkna med att han slåss om segern.

Vem som vann sista? Men det gjorde ju Quracio du Chene såklart. Han var överlägsen efter att ha körts till ledningen efter 400 meter. Segertiden blev 1.12,6/2 140 auto och jag som hade spikat.

FAKTA

Helgens tips

1. 9 Power Nap (Jägersro, V75-1)

Urstark slugger.

Bara att köra. Spik på allt.

2. 1 Turnaround (Jägersro, V75-3)

Toppbra senast. Livsfarlig från spets. Motbud.

3. 5 Le Vent a Change (Jägersro, V75-5) Strålande i ny regi senast.

Vinner igen. Singlas

Nybrinks system

V75-1: 9 Power Nap (res 8–5)

V75-2: Alla elva hästarna (res 1–10)

V75-3: 1, 5, 7 (res 2–8)

V75-4: 1, 3, 6, 7, 9, 10 (res 5–11)

V75-5: 5 Le Vent a Change (res 8–1)

V75-6: 1, 4, 6 (res 8–2)

V75-7: 7 Quarcio du Chene (res 2–8)

594 rader/297 krono