Svanstedts påhitt är tydligen mitt fel

TRAV

Åke Svanstedts betaltelefon fick min mejlkorg att brisera.

Vi snackar all time high.

Tänker därför bjuda på några höjdpunkter (?) från er läsare.

Konstigt nog förefaller jag, och det är oerhört märkligt, vara en av de största bovarna i fallet ”Svanstedt och betaltelefonen”. Ulf Karlsson får börja skitkastningen och den så kallade analysen:

”Jag förstår att han inte orkar lyssna på en sån idiot som dig. Det orkar inte trav-Sverige heller. Kan vi inte få slippa se och framförallt höra dej i fortsättningen också. Du är i det närmaste totalt oduglig på trav.”

Hoppsan, förlåt mig, Svanstedt. Om allt är mitt fel ska jag aldrig mer ringa. Även om jag inte gjort det sedan typ våren 2001.

”Svanstedtare” får förklaring?

Freddy Engström är aningen dramatiskt i sin analys:

”Paparazzifotograferna som jagade prinsessan Diana när bilen kraschade och hon dog gjorde också bara sitt jobb. Hur skulle du själv reagera om din telefon ringde oavbrutet från det att du kom till jobbet till dess att du gick hem? Skulle du få mycket gjort tror du? Det är nog ni som ska tänka om!”

Oj oj oj. Vi kanske håller på att hetsa Åke Svanstedt till döds? Är det därför han kör så fort 800 kvar? Han försöker skaka av sig Travtjänsten, Snoken och Ronden? Lugna er.

”Går ej lämna häst hos Åke”

”Tommy” har, som tur är, en mer nyanserad syn på saken:

”Ni journalister klagar på att stall Svanstedt inte pratar med er utan har en betaltelefon. Ni ser det hela tiden från er sida och som spelare, men det är vi hästägare som får betala hela kalaset (som vanligt). När vi lämnar häst i träning vill vi att tränaren och personalen ägnar så mycket tid åt hästen som möjligt. Tänk dig själv att du anlitar en snickare och han pratar i telefonen halva dagarna. Har även försökt kontakta Svanstedt tidigare för att lämna häst i träning, men ej fått svar.”

Det är ju förstås sant. Men travet i Sverige bygger på (och det är ju förjävligt) att torskar som jag spelar på hästarna. Och utan en levande bevakning dör vårt intresse för travet, då spelar vi på annat. Jag förstår Åke Svanstedt, han har ett litet helvete, men borde hitta en bättre lösning på telefonterrorn.

”Sågar av grenen”

Johan Alexanderson får avsluta:

”Dyrare info = mindre info = lägre omsättning på spelet; bra där Åke, såga av grenen du sitter på. Tack för mig!”

FAKTA

Veckans tips

1. 3 King Forever (Solvalla, V64-2)

Fast med sparat i årsdebuten. Fin! Pass upp.

2. 11 Krutan E. (Solvalla, V64-5)

Gillar jag skarpt. Krossar allt trots läget? Drag.

3. 2 Lightning Flight (Solvalla, V64-6) Vass spurtare. Bra läge, blir bortglömd. Luring.