”Spikarna är bara roliga vid vinst”

Nybrink inför V75

TRAV

Jackpott på Solvalla låter väl inte fel?

Jag gillar att spela på hemmaplan såna här gånger.

Spikarna är tre, en trolig och två roliga.

Fast roliga är de ju bara om de vinner.

Och det hoppas jag att de gör, mina två chansspikar, det vore faktiskt himla kul. Chansen att båda vinner är kanske en på tolv. Nu protesterar säkert många och tycker att det är taskiga odds. Att spricka elva gånger av tolv är väl inget vidare? Kanske inte, men den där tolfte gången är de jag som sitter vid ratten och har alla de andra i en lång rad bakom mig. Det är då jag vinner – stort.

Men vi börjar med lördagens bästa spik, den troligaste vinnaren. Givetvis är det Fortune Access i V75-1. Jag var dum nog att garantera vinst för honom senast, trots att han var uppanmäld i silver när han borde ha tävlat i brons. Men det sket både hästen och körande Johnny Takter i. Från positionen utvändigt ledaren, dödens, krossade de allt och vann i urstark stil. Insatsen var femstjärnig. Vad var det jag sa.

Nu har Kari Lähdekorpis förvandlingsnummer fått ett perfekt läge bakom bilen och det vore inte konstigt om han körs till ledningen och sedan vinner på pigga ben. Att han vinner, på något sätt, är jag övertygad om.

Först en atlet

Rolig spik nummer ett startar i V75-2. Han heter Atlet Sund och egentligen är det omöjligt att veta vem han är. Han har en massa årgångskamrater med liknande namn och för en skumögd och halvt senil kille som jag är det lätt att ta honom för någon annan. Men den här pållen gillar jag lite extra, och jag tror att det är han som är bra. Efter att ha tittat på hans senaste starter i lopparkivet är jag övertygad om att det är rätt kuse. Senast hamnade han illa från ett dåligt spår, backades ner i kön och smög fram på innerspår. Över upploppet såg han fin ut. Spurten sista 100 var ett formbesked. Fyraåringen blir allt bättre och med en vettig resa – det är Örjan Kihlström som kör... – bör han ha bra chans. Startsnabb är han också och visst skulle han kunna leda hela vägen. Men – det där överlåter jag åt kusken.

Sen en tiger

Rolig spik nummer två startar i V75-4. Lady Thiger har hittat ett lopp som ser ut att vara utskrivet för henne. Innerspår med voltstart passar, hon är snabb ut och växer en klass i ledningen. Just inner har hon haft två gånger tidigare och spetsat utan problem. När hon vann på 13,5/1 640 volt i somras var det från innerspår.

I de två senaste starterna har Lady Thiger demonstrerat kanonform, både gångerna bakifrån efter starka avslutningar. Nu tar hon hand om taktpinnen och sen är det över. Inte ens notoriske gnällspiken Håkan ”Hockey” Erikssom, som tränar och kör, hittar något negativt. Och det brukar han alltid lyckas med…

Gardera i guld

Omgången i övrigt i korthet:

?Acclaim har bra chans i guld men tål ändå att garderas. Persos Yankee var ruskigt bra senast, 10,5 sista 1 000. Tänk om han får överta ledningen av Flying Herkules.

?Tre räcker i femte. Victor Ru vann från samma läge senast, överlägset. Jimas Kjoseph och Midnight Hall är två topptravare.

?Tänkte ta nio hästar i V75-6 men insåg dårskapen och plockade med alla.

?Glöm inte Ferrari Broline i sista. Bäst bakifrån på 1 640.

FAKTA

Helgens tips

1. 2 Fortune Access (Solvalla, V75-1)

Kusligt bra senast. Förlorar inte nu heller.

2. 3 Atlet Sund (Solvalla, V75-2)

Gillar jag. Fick inte chansen senast. Drag.

3. 1 Lady Thiger (Solvalla, V75-4)

Frontrunner med drömspår. Spets och slut.

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1:2 Fortune Access (res 3–12)

V75-2:3 Atlet Sund (res 2–4)

V75-3:2, 3, 4, 5 (res 9–6)

V75-4:1 Lady Thiger (res 6–11)

V75-5:1, 10, 11 (res 5–6)

V75-6:Alla tolv hästar (res 6–3)

V75-7:2, 3, 5, 7, 9, 10 (res 4–1)

864 rader/432 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM