”Kusken är lite klantig”

TRAV

Han kan vara Europas bästa treåring.

Att vinna på 1.12,7 full väg på det sättet…

Skönt med en jackpottspik som är helt överlägsen.

Att kusken är lite klantig gör det bara lagom spännande.

V75-3 på Jägersro är ett fint treåringslopp med 300 000 kronor till vinnaren. Lutfi Kolgjini plockar ut Juggle Face och Robert Bergh kommer med segermaskinen You Bet Hornline. Normalt sett hade de här två slagits om segern – vi pratar om topphästar.

Men inte den här gången. Glöm det. Nu är de chanslösa.

Hugo Langeweg J:r kommer från Holland med sitt nyförvärv Zola Boko och då är det game, set, match redan innan de andra lallarna hunnit bolla in.

Zola Boko har vi sett tidigare i Sverige. I sin förra regi (Michael Schmid) vann han ett försök till långa E3 i juni där han spöade självaste Red Hot Dynamite (som hade en jättegalopp inbakad). I finalen var Zola blek och efter den starten tog (därför?) unge herr Langeweg över träningen.

I debuten för sin nye tränare, den 14 juli på Jägersro, svarade Zola för en prestation som var grym. Han bombade till ledningen och drog ifrån till överlägsen seger på 1.12,7/2 140 auto. Klockan visade 1.09 sista 800 och den sista biten in mot mål pullade hästen undan. Känslan var att han var 40 meter bättre än tidigare.

Zola har gjort en start till efter det och då vann han lekande lätt på Enghien i Frankrike och slog bra hästar, bland annat Sanawa.

Räkna med att Hugo Langeweg J:r gasar i början och räkna med att den smartskalle som svarar åker på duktigt med stryk. Räkna kort och gott med att han vinner. Nästa år är svenskfödde Zola Boko med i Kungapokalen, Sprintermästaren och Derbyt. Det är lika bra att vi börjar vänja oss vid honom…

En greve med bravur

Greve Bravur har en sak gemensamt med Zola Boko. Han är också tre år. I övrigt är det väl inte många likheter, annat än att båda brukar vinna och är överkapabla för sin klass. Jag tror att Greve Bravur plockar hem V75-4 efter ledningen från start till mål. Det mesta talar faktiskt för det.

Såg ni honom på Solvalla härom veckan? Per Nordström körde och efter en tuff resa i dödens krigade han strålande som knappt slagen tvåa. Gör han om det loppet i morgondagens gäng bör det vara toppchans. Springspår har han haft tidigare och då öppnat fort. Den långa distansen är oprövad men intrycket och känslan är att den snarast är en fördel.

Tredje spiken – en fyraåring

Spik nummer tre är lite av en slöfocks lösning på ett annars omöjligt lopp. Eller rättare sagt, det blev väldigt dyrt att gardera så jag tar ”the easy way out”. Mountain Dew (V75-5) heter svaret på mina ekonomiska bekymmer. Olle Goops fyraåriga sto är i stort sett alltid bra, körs av Björn och har ett fint läge på tillägg i ett lopp med bara ston.

Näst senast vann hon ett V75-lopp på Axevalla i överlägsen stil och senast var hon klart bra som fyra i ett kval till Stoderbyt. Hennes långspurt i 1.11-fart sista 800 i tredjespår smakade ny V75-seger.

?Om Immenso November är i form och om han går felfritt är han klar i V75-1. Om och om… Jag garderar.

?Indira G. kan vara draget i V75-2. Hon är sylvass bakifrån. Chipman kan massor och Staro Capricorn ska gå barfota runt om.

?Minos Vang är bäst i sjätte och Paper Moon det roliga skrällbudet. Fin i debuten för Roger Walmann.

?Är Brioni eller Simb Chaplin bäst på Jägersro? Svaret ges i V75-7. Brioni var dunderbra senast men hamnar i kön. Kan Ludde hålla spets? Vilket race!

FAKTA

Veckans tips

V75-1: 1, 2, 5, 6, 7, 9, 10, 12 (res 4–3)

V75-2: 1, 3, 4, 6, 10, 12 (res 2–9)

V75-3: 8 Zola Boko (res 2–11)

V75-4: 6 Greve Bravur (res 5–8)

V75-5: 10 Mountain Dew (res 14–9)

V75-6: 1, 3, 6, 7, 10, 11 (res 5–9)

V75-7: 1, 3, 10 (res 12–7)

864 rader/432 kronor

1. 8 Zola Boko

(Jägersro, V75-3)

Ruskig i ny regi. Givna jackpottspiken.

2. 6 Greve Bravur (Jägersro, V75-4)

Tapper senast. Mot spets nu. Singelstreck.

3. 10 Mountain Dew (Jägersro, V75-5) Fortsatt formstark. Krossar allt med lite tur.