Nu slipper Nellie slåss mot idioter

TRAV

Kalmar kör V75.

Perfekt.

Bredbana, långt upplopp – roliga lopp.

Och nu slipper väl Nellie slåss mot idioter?

När V64 kördes på Solvalla den 4 november var jag skogstokig under och efter V64-6. Vi snackar ”slå på käften-arg”.

Jag hade en klar, Nellie Vingboons kunde inte torska. Men det gjorde hon sedan Daniel Olsson fått för sig att han, av någon outgrundlig anledning, skulle offra Just By Myself i spets för att stoppa Per Fromell och Nellie. 700 kvar ”rullade de in båren och startade återupplivningsförsöken” av Just By Myself. Det gick inte. Han skrittade i mål, 60 meter efter en urtapper Nellie som slutade trea, slagen av världsrekordhållaren Beanie M.M.

Ja, jag är dålig förlorare. Nej, jag hatar inte Daniel Olsson. Han är jättetrevlig, en bra kille, allt är förlåtet. Men just då var det nog tur att vi inte träffades?... Nu,

i V75-5, tar vi revansch. Nellie ska tävla barfota runt om, ­möter bara ston och krossar allt sista 700 – lätt.

Kolgjini vinner V75-1. Jag spikar Robin K. som varit ruskigt bra i de två senaste starterna. Om det beror på att han tävlat utan framskor vet jag inte – men formen har nog aldrig varit bättre. Visst, han kan vara lite strulig, men från spår sex bakom bilen ska det inte behöva bli något tok. Pappa Kolgjini gasar och den som svarar får väl göra det.

V75-2 är ett roligt lopp, såna här race gillar vi som spelar. Kan Queen of Rock (bästa hästen) ta 20 meter över 1640 meter? Det är fin chans till det, hon har ju varit förbannat bra på slutet. Möjligen var hon sämre senast men det förklarar tränare Hellstedt bort med att hon var krasslig i halsen då. Före det har hon varit överjävlig.

Hon kan ändå få jobba om Estancia lyckas komma till ledningen. Carl Johan Jepsons treåriga sto blir inte lätt att fånga in i så fall. Senast, i Breeders’ Crown-finalen, avslutade hon vasst i skymundan efter ett snällt upplägg. Jag streckar även Regine d’Inverne. Hon var kort och gott grym senast när hon small runt allt från kön.

Nio streck i guld

Guld, V75-3, är svårt. Nio streck får det bli. Amour Ami kan var den enkla lösningen och A-häst för den som reducerar med PC. Han ska gå med helstängt huvudlag och Bergh ska försöka svara. Han är rätt bra på sånt, Robert, milt uttryckt. Räkna inte med ett halvhjärtat försök.

Sebastian K. i V75-4 tror jag mycket på. Senast var han helt överlägsen från ledningen, försvann i en visslande snabb avslutning. Gör han om det kan de andra åka hem. Förutom Trotteur då, han är nog lika bra. Segern senast smakade mer; barfotabalansen satt som en smäck. Jag tar ställning och streckar båda, he he.

V75-6 körs över 2640 meter och med Fisher King med i fältet blir inte loppet omgjort till ett sprinterlopp. Utan Hornline känns som ett glödhett bud med tanke på formen, distansen och det långa upploppet. Lennart var dunderbra senast och Västerbostreetlite är jag förtjust i, kan hon duga? Jag vet ­inte, hoppas det.

Grundtipset i V75-7 är att Hoity­ Toity Face leder runt om. Hon såg ut att vara tillbaka i gammalt gott slag senast i Danmark. Spår ett bakom bilen är bra i Kalmar. Om jag skulle råka ha fel (har hänt någon enstaka gång) är det många om budet. Måla på.

Gammalt Nybrink-ordspråk: ”De proppmätta stortränarna gnäller mest, med grädden ­rinnande ur munnen...”

FAKTA

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1: 6 Robin K. (res 1–8)

V75-2: 1, 11, 15 (res 6–12)

V75-3: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 (res 3–12)

V75-4: 5, 8 (res 6–9)

V75-5: 10 Nellie Vingboons (res 1–11)

V75-6: 1, 2, 3, 4, 9 (res 5–10)

V75-7: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10 (res 12–11)

1?890 rader/945 kronor