All in – jag kan inte se min favorit förlora

TRAV

Tre starter i ny regi – tre raka i bländande stil.

Han har sett enormt fin ut.

Jag kan faktiskt inte se honom förlora.

Fräcka spiken tillhör årgångstoppen.

Spets och slut? För fasen. All in.

V75 på Jägersro med en saftig jackpott. Loppen är inte alls lätta och det är exakt så vi vill ha det. Risken för låg utdelning får anses vara liten. Som vanligt gäller det att inte spricka – räkna med stor skillnad i utdelning på sex och sju rätt; hela jackpotten ligger ju i sjurättspotten. Med det sagt är det hög tid att slänga oss över analysen.

Mycket spel på Persos Seaman och Viking Briljant i V75-1. Seaman gillar jag och det har kostat lite. Han återkommer efter en paus och tränare Lähdekorpi tror att hästen behöver lopp i kroppen. Kan absolut vinna ändå, säger jag. Viking Briljant har hittat nya växlar på slutet och radat upp segrar. Det troliga är att han leder länge – och just på Jägersro ska ni veta att spetsvinnare är en dussinvara. De liksom bara rinner undan, på löpande band.

Jag kan ändå inte låta bli att gardera. Många sågar sluggern Storm Brodde men han brukar gilla Jägersro och körs för första gången av Adielsson. Även Reality Pride är spurtstark och intressant som skräll.

Revenue-kopian bäst

I V75-2 krigar Dunder Nalan och Coldplay Pellini om ledningen i ett lopp över kort distans. Coldplay är lite snabbare från start men Dunder körs av Björn Goop och har innerspår. 1.03 första 200? Den som vinner störtloppet första biten har bra chans, båda är i kanonform. Men om de kör för länge mot varandra kan min bedövare slå till. Calgary Sign kanske blandar och ger men jag kan se honom komma blåsandes längst ut i banan. När han vann ett pisslopp för tre starter sen var han grym.

I guld (V75-3) startar en nästagångare. Jag satt och skrattade när Surtees Hanover kryssade sig fram mellan hästar senast. Han såg ut som om han ville springa två varv till. Nu kan det vara dags, trots läget. Får han smyga i ryggar till 300 kvar – ja, då smäller det. Bakom stenklare (he he) Surtees är det svårt men med mina sex streck bör man klara sig vidare.

Revenue-kopian ­Raja Mirchi (V75-4) vinner förmodligen Uppfödningslöpningen. Han är solklart bäst, körs offensivt och Kolgjini nästan lovar vinst. Men han säger också att hästen tidigare varit stänkrädd och att det var nära galopp senast. Storfavorit, två år, osäker… Jag drar öronen åt mig och dubblar systemet med talangen Mahagony. Hon ser ut som en dröm och Per Lennartsson siktar på rygg ledaren. Jag tror inte hon blir fast.

I V75-5 har jag letat drag men det sket sig. Loppet är läskigt svårt, jag litar inte på favoriterna, och om jag har lite flyt klarar jag mig med åtta streck.

Hittat stilen hos Svenstedt

Efter fem avdelningar är jag kvar med spik gånger spik i de två sista loppen. Jobbigt läge, visst, men det är i alla fall bättre än att ha klivit av jackpottåget.

Conrads Garland är klar i sjätte. Hos Svanstedt har han hittat stilen och tagit tre raka segrar. Som jag ser det är han uppe i guld om några månader. Senast var han läskigt fin när han följde bilen i starten och pullade runt till överlägsen seger. Han går inte slå, det är i alla fall känslan.

Rakas i V75-7 följer också bilen i starten. Han borde enkelt ta hand om ledningen om bara Lennartsson ”träffar plankan” och sen dansar han undan. Senast fick Rakas inte chansen bakom Yield Boko och Spring Erom – med lucka i tid tror jag att han vunnit. Det gör han nu i?stället.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1: 2, 3, 5, 6, 8, 10, 12 (res 7–1)

V75-2: 1, 3, 12 (res 2–9)

V75-3: 1, 3, 5, 6, 9, 11 (res 7–2)

V75-4: 1, 4 (res 6–8)

V75-5: 2, 3, 6, 7, 10, 11, 13, 14 (res 5–15)

V75-6: 3 Conrads Garland (res 8–10)

V75-7: 2 Rakas (res 4–3)

2?016 rader/1?008 kronor

Micke Nybrink