Nybrink: I dag är jag som barn på julafton

TRAV

90 miljoner i julklapp? Ja tack!

I dag är det jackpottfeber på V75.

Har ni ingen koll på havremopparna?

Det har jag, här är min snabbguide till juldegen på Solvalla.

Det var ganska svårt på Åby i lördags. Precis som jag anade klarade ingen sig stående hela vägen. Jag måste säga att jag gillar den typen av omgångar, när det är snudd på omöjligt. Hellre det än motsatsen. V75 ska vara svårt. Det är det som är grejen.

69 miljoner gick vidare från i lördags. Den här skottkärran med pengar tippar ATG:s chef Remy Nilson av i sjurättspotten. Vi behöver alltså inte fundera över vad som gäller. Men för den som ändå inte snappar läget ska ni få det bästa rådet inför kvällen nu: Sprick inte.

80 miljoner tror ATG att vi ska spela V75 för i dag. I så fall kan en vinnare sopa in 90 friska miljoner, dagen före julafton. Att det blir total spelhysteri i kväll fattar alla. Vem vill inte vara med? Här är min analys av de sju loppen:

Koppar grepp direkt

V75-1: Sprick inte, var alltså mitt bästa råd inför kvällen. Ändå kan jag inte låta bli. Jag tar risken att göra det direkt. Av med hjälmen… Conrad Lugauer, den skicklige tysken, har en vindsnabb dam i Americandream A.T.. Hon är, precis som många andra damer, lite knusslig. Hon vill inte springa i ledningen och hon vill inte komma först för tidigt. Det här har Lugauer lärt sig och senast handlade det om uppvisning. Österrikiskan satt i tredje ytter och svepte fältet sista 900. Hon vann överlägset, även om hon bromsade lite när hon blev ensam sista 200. Över kort distans från ett passande startspår hittar hon position. Sen smäller det. Jag spikar och kopplar grepp om omgången direkt.

V75-2: Tro inte att faran är över. Dags att utmana igen, dags för nästa spik. Isalus är det bästa draget under kvällen. Han har visat dunderform på slutet och måste helt enkelt ha toppchans, det handlar mest om att Klaus Kern ska köra i tid. Vilket har hänt… Kern är Lutfi Kolgjini i kubik, han är helt enkelt Sveriges just nu mest offensiva kusk. Hans hästar är dessutom alltid vältränade och pallar ofta hans upplägg. Isalus avslutade strålande från sjätte ytter på Solvalla senast där Pamona vann. Det var samma visa gången innan bakom Macho Gossip. Räkna med att en lugn start, full attack 700 kvar och sen hoppas vi att det fixar sig.

V75-3: Bra lopp, här bör det vara lugnt med fyra streck. Stig H Johanssons duo, Salinity och Lingesbo Chippen, är båda högkapabla och måste med. Men – det finns tveksamheter kring dem båda. Salinity är extremt osäker och innerspår bakom bilen passar illa. Lingesbo Chippen travade inte bra den sista biten senast, det gillas inte. No More Headache övertygade vid segern senast och är ett hett bud, liksom finske Tamilphoto som jag kollat upp i finska lopparkivet.

Nurmos stor optimist

V75-4: Svårt lopp men jag hoppas att halvgardering räcker, sex streck. Ska jag lyfta fram någon får det bli Simsala som är intressant i ny regi. Även Passport måste nämnas, nu med Jorma Kontio och behandlad inför det här.

V75-5: Jag tar alla 15 hästarna. Om det är svårt? En aning. Ladies Man tror jag annars mest på. Urstark, nu med Jorma Kontio och passande distans.

V75-6: Fem ”kryss”. Tiffany Brodda har bra chans och är min A-häst, hon går ner i klass och kan hitta till ledningen. Hilda C.D. har en grym spurt och finska Bianca Journey har glänst i två raka.

V75-7: Här finns sunda spiken. B.B.S.Bigtrade är skjutare som fått ett lopp i kroppen. Han såg jättefin ut och tränare Timo Nurmos är stor optimist inför framtiden och även inför det här loppet. Själv säger jag: Spets och slut, sen hämtar vi ut. Får man låna Remy Nilsons skottkärra…? God Jul!

FAKTA

Kvällens tips

V75-systemet

V75-1: 4 Americandream A.T. (res 2–7)

V75-2: 3 Isalus (res 1–9)

V75-3: 1, 2, 4, 9 (res 3–8)

V75-4: 3, 4, 5, 10, 11, 12 (res 8–1)

V75-5: Alla 15 hästarna (res 10–9)

V75-6: 3,4,6,11,12 (res 7–5)

V75-7: 1 B.B.S.Bigtrade (res 7–12)

1 800 rader/900 kronor

Kvällens tips

1. 1 B.B.S.Bigtrade (Solvalla, V75-7)

Topphäst. Lopp i kroppen nu. Bästa spiken.

2. 14 Americandream A.T. (Solvalla, V75-1)

Flygmaskin. Bäst bakifrån. Sveper allt igen.

3. 3 Isalus (Solvalla, V75-2)

Ruskig form. Perfekt läge. Omgångens drag.

Micke Nybrink