Jackpott – då är V7 en självklarhet

TRAV

Två kanoner och ett monster.

Det var lätt att hitta spikarna.

Jackpotten lockar och jag spelar V7.

Det är allt eller inget som gäller.

Gör som ni vill men för mig är det givet att klicka i ”V7, endast vinst vid 7 rätt” den här gången. Nymodigheten innebär att jag får två och halv gånger utdelningen på sju rätt om jag lyckas, däremot blir det ingen utdelning på sex och fem rätt.

När det är jackpott tycker jag att det en bra idé, att sikta på den sockrade sjurättspotten och bjuda på smulorna.

Omgången på Romme håller en hyfsad svårighetsgrad. Värt att tänka på är att banorna blir allt snabbare, spetshästarna smiter lätt undan och de stackare som ska plocka längder sista varvet får svettas.

I V75-1, ett dåligt försök i silverdivisionen, bör Magic Space vinna. Han var kusligt bra på Solvalla senast när han åt upp och sket ut motståndet från dödens. Att vinna på 13,2/1 640 auto på det sättet en iskall mars-kväll är inget annat än femstjärnigt. Roger Walmanns sexåring verkar konstigt nog trivas extra bra på kort distans och trots bakspår ser jag inga hinder.

Som ett litet plus deltar start­katapulten Ryan Trot. Han börjar med att avväpna Little Rainbow när han blåser till spets. Sen ska Ryan köras hela vägen i hög fart. Det gillar jag som har spikat och Örjan som kör Magic Space.

Enkel resa för Nu Pagadi

Nu Pagadi årsdebuterar i det tredje försöket till Olympiatravet. Stig H:s tavelsnygge fux imponerade oerhört förra året och den här starten är en lagom uppvärmning. Visst, han möter Earl ”synd att det inte är 1 640” Tilly och Acclaim. De är inte dåliga – men hur ska de komma åt Nu Pagadi? De viktigaste för dem är att bli tvåa och ta sig till final. Jag misstänker att Svanstedts plan är att spetsa och släppa till Nu Pagadi. Håkan Eriksson å sin sida hoppas att Svanstedt begår misstaget att köra i spets så att han kan få andra ytter, i rygg på Nu Pagadi. Den fällan går inte listige Svanstedt i; det är han som bestämmer hur loppet ska se ut.

Så efter 400 meter joggar Nu Pagadi till front och sen är spänningen över.

Spik nummer tre hämtas från Norge. Yarrah Boko är högkapabel och urstark och i svenska bronsdivisionen (V75-7) bör han mosa allt. Den norsktränade femåringen visade upp sig i Sverige några gånger under 2009. Bland annat minns vi när han vann på Solvalla under Elitloppshelgen. Då kördes han tufft fram i dödens och plockade ner allt på segertiden 1.13,6/2 140 auto. Den insatsen var ruskig. Yarrah kvalade även in till det svenska Derbyt (galopp) och Europaderbyt (satt fast) förra året.

I årsdebuten på Bjerke härom veckan var han grym. Trots en stor galopp två varv från mål sänkte han allt från kön. Slut­rundan travades i tredjespår och efter 1.13,5 sista 1 000 vann han bombsäkert. Över lång distans och i Torbjörn Jansson säkra händer bör det här vara över. I felfritt lopp kan de inte stoppa norsken.

Övriga lopp i korthet:

Izara har spetsläge i V75-2. Hon har sett fin ut som fastlåst i två raka starter och kan leda hela vägen. Any Joy har lopp i kroppen och Svanstedts hästar har varvat upp nu.

Necklace eller alla i V75-4?­ Det är känslan. Jag plockar­ med sex garderingshästar och skrällvarnar för ostreckade Miskos ­Padus (två procent).

Rino Dox kan vara lösningen i det omöjliga kallblodsloppet, V75-5. Men här duger det inte att chansa, åtta streck fick det bli och då är det ändå inte vattentätt. Notera också att Björsbergs Glitter körs av Svanstedt för första gången och ska tävla med ny balans.

Wolf Boko (V75-6) har sett ut som en miljon i de två ­senaste starterna då han tävlat ­bar­fota runt om. Samma balans nu och bra chans. Även ­speedige Unix Brodde är intressant på hemma­plan.

Helgens tips

1. 9 Magic Space (Romme, V75-1) Hårding. Grym senast. Spikas på allt.

2. 10 Yarrah Boko (Romme, V75-7) Kanonbra i årsdebuten. Krossar motståndet.

3. 5 Wolf Boko (Romme, V75-6)Dunderform. Åter barfota. Måste man tro på.

FAKTA

Nybrinks system:

V75-1: 9 Magic Space (res 1–7)

V75-2: 1, 6, 10, 12, 13, 14, 15 (res 7–3)

V75-3: 4 Nu Pagadi (res 2–1)

V75-4: 1, 3, 5, 6, 8, 11, 12 (res 2–9)

V75-5: 3, 4, 7, 8, 9, 12, 14, 15 (res 6–13)

V75-6: 2, 5, 10 (res 3–11)

V75-7: 10 Yarrah Boko (res 7–5)

1 176 rader/588 kronor