Nybrink: Speedy Gold knep cashen

TRAV

Rättvik. Var segertiden 1.09,9 eller 1.10,5?

Det var snackisen efter guldloppet, Ego Boys Minne.

What ever. Eller hur?

Tiden bryr väl sig bara folk om som sitter på kåken?

Fort gick det i alla fall när Speedy Gold sänkte alla V75-spelare.

Victory Love var sanslöst bra förra året. I alla fall när han bankade skiten ur stackars Västerbo Paradise i ett V75-lopp på Åby i samband med Kungapokalen. Victory

Love var klar och jag lirade, satan vad jag lirade. 1.12,0 smattrade han runt på och det kan ha varit årets svepning.

Vi brukar snacka ju om svanstedtare. Det var bara förnamnet den gången.

Jag har trott på honom några gånger sen dess, särskilt i år. Lirat, betalat tillbaka, nött på. Men det där Kungapokalsfjutten har saknats; då sprang han i rent vansinne sista 800, som om det inte fanns någon morgondag. I går i Rättvik vann han V75-1 och det var nästan Victory Love årgång 2009 som dundrade runt fältet sista 900. Från fjärde ytter fick han göra allt jobb men han liksom bara sprang och sprang tills det var klart. Jag imponeras av kondisen på Svanstedts hästar. De är ”elitidrottsmän”.

Snubben kan träna. Han tränar hellre än han snackar.

Karlstedt ett namn för framtiden

Tommy Karlstedt är en framtidsman, både som kusk och tränare.

Han bredsidade också mycket riktigt in straffsparken i V75-2 när han styrde in min spik Cheek Ribb till lätt seger. Det var

tidig spets och full koll hela vägen, 1.12,5 sista 1 000­­ och vinst med alla extraväxlar sparade. Annars noterade vi att hemmahästen Hilda C.D. var grym från sjätte

ytter. Vilken flygmaskin hon är, Hilda. Nästa­ gång är jag ”all in” där. Men vi ringer­ maffian och lånar först.

När det väl skräller i guld, högsta klassen, smäller det så att spelarna bara ser stjärnor och hör fågelkvitter efteråt. Vad var det som hände? När börjar matchen? Polarn, den är över. Du sprang på en rak höger direkt. Tvåprocentaren Speedy Gold satt i rygg på en hårddragande ledare­ (Harpers Joker, 1.11 första 1 000) och brisade­ förbi när luckan kom. Den officiella segertiden sa toppfina 1.09,9. Ja, banan var supersnabb­, liksom hästen.

I ATG Live klockade den skeptiska expertisen loppet till 1.10,5 och menade­ att något var fel. Jag håller med, felet var att jag sprack på allt. Kan man kanske diska Speedy Gold i efterhand? Kom igen! Nej, jag skojar bara. Grattis.

Smög skickligt

Rygg ledaren och drömlucka gav Sir Holger (Kihlström) segern i V75-4. Holger var bra där några svek. Själv spelade jag Miskos Padus till 24 gånger men hans spurt från hopplösa sjätte ytter räckte bara till en tredjeplats. Han avslutade ruskigt bra i skymundan och det är pang på igen i nästa start.

Örjan Kihlström gjorde samma sak i V75-6 med Izara. Smög och smög – och smög. Fjärde inner med Izara gav lätt seger. 100 kvar körde han till, den fulingen. När de andra låg och sprattlade lite varstans. Ibland är Örjan så jäkla bäst.