Stjärnorna har blivit chipsfeta

TRAV

Det har alltid varit lätt.

Guldloppen var ju vårt minsta ­problem.

Men nu blåser förändringens vindar.

Våra topphästar verkar vara för dåligt tränade.

Eller är de bara slut?

Infatti November skrällde i guld i lördags. Vi var många som sprack där. Det var förbannat trist men vi borde ha vanan ­inne. Vi har liksom härdats på slutet.

Infatti var i och för sig fjärdehandsfavorit – men ändå bara streckad på fyra procent. Trots att Stig Johansson tränar, trots att Erik Adielsson körde, trots att hästen gick barfota runt om för första gången på ”hundra år”. Trots allt det här fick vi inte med honom. Vi borde, som sagt, ha börjat fatta grejen.

Veckan innan skrällde det också i ­högsta klassen på V75. Enprocentaren Dust All Over gav 38 gånger när han slog av världsrekordhållaren Beanie M.M. Det var ungefär som Usain Bolt skulle åka på stryk av Evy Palm. Jag minns knappt hur det såg ut när Beanie torskade, minns bara känslan av tomhet efteråt. Vad händer?

Ni minns väl också vad som inträffade i guldloppet veckan innan? Just det, Magic Sisa flög förbi till dryga 40 gånger, ­streckad på en procent av alla V75-kuponger. Det var den där Adielsson igen, den uslingen, som förstörde vår helg. Gå och spela tennis ­eller nåt!

Harry Boy på V6 och V7, ATG

Guld har alltid varit veckans sparlopp. Antingen spikar man där eller så ­helgarderas loppet med de tre mest betrodda. Det vet alla. Det är abc-trav. Guld är (var) det ­minsta problemet.

Nu börjar det bli lätt schizofrent. Jag ­svettas. Flackar med blicken. Hur ska vi ­tänka inför lördagen? Är det så sjukt att det smäller igen? Och vad beror det på? Min ­teori är att våra stjärnor är för dåliga, eller att de helt enkelt inte är några stjärnor längre. De är chipsfeta föredettingar och Iceland är ­skadad. Vi har Torvald Palema och… ja, vad har vi sen? Nu Pagadi kanske, om han står på benen? De veckor Torvald startat på V75, 12 och 19 juni, har det fasen inte skrällt i guld.

Vad jag kommer fram till vet jag inte, ­annat än att om Beanie M.M. får smisk på lördag i Årjäng från spår fyra bakom bilen på kort distans med de värsta motbuden på utsidan, om det händer och Santana Ås (0,5 procent) vinner kommer jag att säga ”vad var det jag sa, det skräller ju alltid i guld”.

Till sist. Det kom fram en tant till mig på Åmål och ville spela Harry Boy, ­enbart V6, inte V64. ”Går inte det?” undrade jag. ”Nej”, sa hon, ”och du som säger att man alltid ska göra det på V64. Skäll på dem Micke”, sa tanten. Nu är det gjort, det måste ni fixa, ATG. Harry Boy, enbart V6 och V7.

FAKTA

Veckans tips

1. 7 Trattoria (Solänget, V64-4) Vass finska. Blir bortglömd. Värd ett streck.

2. 3 Rebeval (Solänget, V64-5) Kanonbra på slutet. Perfekt läge. Hett segerbud.

3. 7 Belinda Sign (Solänget, V64-6) Grymt förbättrad i ny regi. Draget på dubbeln.