”Danska skallen tar hem guldet”

TRAV

Det är inte klokt.

Sporten på Åby i morgon är fantastisk.

Hela dan är en enda stor fest.

En dansk skalle avgör Olympiatravet.

Åbys lopp i morgon är overkligt bra. Börja med att kolla in V4-omgången. I ett lopp startar Sveriges bästa fyraåring, Formula One. I ett annat går Quarcio du Chene ut. Krydda det med ett vasst kallblodslopp. Sanslöst. 

När det sedan är dags för V75 och finalen av Olympiatravet gäller det att inte ha hetsätit, för lyxbuffén är långt ifrån avslutad. Kom ihåg att det är dubbla open stre-tch och att det är svårt att runda stora fält ute i spåren på Åby; det är alltid någon smygkörd rackare som dyker upp från ingenstans sista biten. Här är min analys:

V75-1: Indigo Broline är djävulskt bra. Hans seger i försöket på Mantorp den 5 februari, från dödens utan att pressas, var remarkabel. Normalt sett gör han slarvsylta av motståndet, trots att det är tufft. Nu är han bortvald av Åke Svanstedt som berättar att hästen haft problem efter försöket och stått över jobb. Det är allstå avslag på kanonen – krutet är inte torrt. Vågar ändå inte såga honom men garderar vilt. Roliga draget är utan tvekan danske Orali. Hans spurt i försöket på Axevalla var brutal, inte många som gör om den. Senast travade han under 1.11 sista 1 000 vid lätt seger hemma i Danmark.

V75-2: Wow, nya kanoner till rakning. Stig H:s Balticas Yahoo delägs av en kompis så den hejar jag på. Hästen har aldrig torskat är onekligen är spektakulär typ som slukar mark. Jag ser honom som en derbyhäst i höst, kanske rent av som vinnaren? Läget är ändå kallt med bakspår på Åby och när förhållandena är snabba spelar det ingen roll om man spränger ljudvallen sista 800. Alla andra gör samma sak. Joker Stursk ska gå barfota runt om, öppnar fort och kan vara skrällen. Markus Klipp kan man väl inte annat än supergilla?

V75-3: Japp, jag vet vem som vinner. Eller – jag tror på en. Det finns egentligen ingen logisk och hållbar motivering. Min vinnare av Olym-piatravet är Local Conch. Varför? För att han är bäst. För att han är en jättekapabel travare som kan springa hur fort som helst väldigt länge. Tror jag. 

V75-4: Pitch Command är en genomärlig och benhård pålle som vann knappt men säkert från dödens i stark stil senast. Han rankas etta, det är givet. Pronto Ribb verkar ha ramlat i någon slags gryta i vintras för hans prestationer på slutet är dunderbra. Vi som vill vinna massor streckar Johan Chou (flög fram senast efter strul) och Chilly Willy (kraftigt uppåt senast).

V75-5: Stoloppen är omgångens ”skamfläck”. Det är bara ett bra lopp, inte mer. Min idé är att talangen Alandias

Michelle vinner. Hon satt fast med rubbet sparat på Solvalla senast och vann med ett bösshåll gången innan. Uppgiften är passande och värsta konkurrenten Jacky Glide har bakspår på tillägg på Åby. Lycka till. Jag spikar Michelle.

V75-6: Mathilde Tröjborg vinner förmodligen men det trodde jag om Alevena Pampas och Callela Dow Jones också … Hilda C.D. såg ut som en miljon senast, ska gå barfota och körs för första gången av Björn Goop. Och så en hemlis: Cleo Nalan tränar strålande.

V75-7: Yellow Eden är jag inte måttligt förtjust i. Senast försökte min nya favorithäst knäcka Classic Tile från dödens men trots 11,3 sista 1 000 på lång distans blev det torsk. Nu brakar han till ledningen och sen kan de klappa sig i röven, motståndarna.

Helgens tips

1. 10 Orali (Åby, V75-1)

Toppspurtade till seger näst senast. Måste med på allt.

1. 2 Local Conch

(Åby, V75-3)

Jättestor och jättebra. Jag tror att han krossar allt. 

3. 3 Yellow Eden

(Åby, V75-7)

Ser fantastiskt fin ut.

Given spik på min lapp.

Micke Nybrink