Nybrink: Inte alltid man får två vinnare på silverfat

Expertens krönika med tipsen till V75

TRAV

Erik Adielsson leder V75-ligan.

I morgon drygar han ut sin marginal.

Åke Svanstedt bjuder nämligen frikostigt.

Det är inte varje dag man får två vinnare på silverfat.

Åke Svanstedt sitter i utvisningsbåset när V75 körs i Årjäng, men hans hästar tävlar förstås oförtrutet vidare. Det är heller inget reservgäng han skickar till Värmland, snarare är laget toppat och det var ganska enkelt att hitta två Svanstedt-spikar.

Erik Adielsson är mannen som fått hedersuppdraget att styra Åkes hästar i morgon och det handlar verkligen inte om någon jättetest av Adielssons förmåga.

Han ska bara trampa ner gaspedalen och köra två varv runt banan.

Omöjligt att hon förlorar

I V75-1 har elitstoet Merger Blue Chip en perfekt uppgift. Hon har övertygat stort i fyra starter i år och att hon skulle bränna det här är snudd på omöjligt. Visst, alla hästar kan vara sjuka, men annars är det slut, eller spets och slut om vi ska vara petiga. Senast flög hon till ledningen och vann lätt före bland annat Tamla Celeber. Något sådant kvalificerat motstånd hittar vi inte nu.

Erik Adielsson kommer använda samma taktik i V75-4 där racern Mellby Sambuca har spår två bakom bilen. Näst senast var han inte alls bra, Mellby Sambuca alltså. Trots att han fick dirigera i ledningen gav han sig över upploppet mot Friction.

Men då var hästen sjuk och senast visade han uppåtform efter en paus, kördes snällt och spurtade piggt på V75. Nu är formen uppåt, Svanstedt säger att hästen tränar kanonbra och, som sagt, jag spelar på spets och slut här också.

Only in its Class är ingen kändis ännu, men jag lovar att den här fyraårige jänkaren kommer att låta höra tala om sig. I Sverige-debuten för Daniel Redén visade han hög kapacitet, då han dundrade runt i ensam ledning i ett lunchlopp på Solvalla. Då vann han på 1.15,4/2 140 volt och nu i V75-7 tror jag faktiskt att han kutar runt 1.14 eller rent av ännu snabbare om det skulle behövas.

Visst är det tufft motstånd, men att de ska ta 20 meter på honom är inte troligt. Starten är enda orosmomentet, voltning är inget han är uppvuxen med, men om han bara trampar rätt bör han susa till front och brisa undan. Kolla gärna senaste loppet. Underbar typ, eller hur?

Övriga lopp i korthet:

– Fyra hästar känns starkt i V75-2 där jag är fortsatt förtjust i fine Super Karma. Luringen heter Staro Fighter, jättefin i Norge senast där han bara blåste ifrån.

– Årjängs Stora Sprinterlopp, V75-3, är så bra att man nästan dreglar. Men vem vinner? Inte alls lätt att svara på. Jag kan bara säga att Tamla Celeber var grym senast, då hon avslutade sista 800 på en monstertid. Och You Bet Hornline har drömläge, ser bättre ut än någonsin och ska tävla barfota runt om. Kan det vara så att han leder hela vägen?

– Kallblodsloppet är svårt och den som snålar åker nog ur. Jag streckar åtta hästar och har fått för mig att det ska räcka. Raggmunken är en personlig favorit och om jag får bestämma så speedar han ner allt.

– Quick Razz rankas etta i V75-6, spurten senast var ju rykande. Han verkar vara fit for fight efter djupdykningen näst senast. Roliga buden är annars Twigs Tiffany som öppnar fort och höll strålande i front senast, samt Credit Fayline som har växlat hela fält förr efter en smygresa.

FAKTA

Helgens tips

1. 3 Tamla Celeber

(Årjäng, V75-3)

Ruskig långspurt senast. Får en fin resa. Draget.

2. 3 Only In Its Class

(V75-7)

Kanonbra i Sverige-debuten.­ Blir svårslagen. Spikas.

3. 10 Staro Fighter

(Årjäng, V75-2)

Klart bra vid segern senast. Bortglömd. Kan överraska.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1:  4 Merger Blue Chip (9-3)

V75-2:  2, 4, 7, 10 (8-5)

V75-3:  1, 3, 6, 7, 9 (2-4)

V75-4:  2 Mellby Sambuca (1-8)

V75-5:  2, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14 (3-12)

V75-6:  3, 6, 8, 10 ,11 (5-2)

V75-7:  3 Only in its Class (9-12)

800/400 kronor