Jag tror stenhårt på Perssons Chat Chip

TRAV

V75 igen och inga bekymmer.

Söndagen på Axevalla är en promenad i parken.

Jag vill gärna tro det.

Sju rätt borde det bli.

Att köra V75 i samband med Stochampionatet är något jag propagerat för i flera år. Det har känts fel att stuva undan loppet på V65, alla stora lopp ska givetvis gå på V75. ATG lyssnade med ett halvt öra. Min tanke var att flytta loppet till lördagen men vad begriper egentligen jag om travevenemang?

Jaja, här är i alla fall analysen av söndagsomgången.

 V75-1: Låst på fyra streck och det skulle vara perfekt att se fältet efter 400 meter. Är det då startkanonen Baht Launcher som sitter i spets blir han förstås inte lätt att plocka ner. Jag är inne på att Björn Goop snuvar Zapdos Håjt och Thomas Jonsson på ledningen men det är inget jag vågar ta gift på. Bakifrån jagar vindsnabbe Conrads Garland (fast senast), Jackal Face (alltid bra) och Dont Wear Pjs. Den sistnämnda är i så bra form att hon håller på att spricka. Med klaff kanske det bara smäller till?

Skumpan på kylning

 V75-2: Tre sticker ut och bäst låter det på Balticas Yahoo som har spetsläge och kraftig uppåtform. Han testades barfota bak i ett jobb i onsdags och kretsen kring hästen har redan lagt skumpan på kylning. Annars är ju Danne Fame nästan alltid med och krigar, även om han ska gå med bakskor medan Timo Nurmos ”Terminator” Going for Gold Zaz kan mosa allt om motorn inte hackar.

 V75-3: Paisley har jag gått och väntat på. Länge. Hon flög fram efter sen lucka i Halmstad för ett par veckor sedan och jag har letat i startlistorna sedan dess. Spår två bör ge henne en smygare och det här kan vara omgångens roligaste drag. Dubblar ändå med Timo Nurmos ”Terminator 2” som lystrar till namnet Angie Boko. Hon comebackade med seger senast, var lite rostig men är ju hur stark/tuff/elak som helst i full form.

Att leda där här loppet är inget som rekommenderas. 

 V75-4: Här kommer omgångens första spik. Latitude Broline lyckades inte kvala in till Stochampionatet men kommer att vinna tröstloppet i stället. Hon fick en jobbig resa i försöket och var klart godkänd som fyra. Näst senast avslutade hon vasst efter sen lucka från rygg på ledaren. I mitt badkar tar hon ledningen, stryper farten en bit och smiter undan.

Varningsklockan ringer

 V75-5: Ochoa Bob var verkligen fin vid seger senast och det är lätt att tro på honom av den anledningen. Men samtidigt kommer han typ från nolloppet och ska ut på V75. Varningsklockan ringer och den listige Nybrink (?) garderar. Jag vet inte varför men Benno Kievitshof är namnet som dyker upp hela tiden. Han är jäkligt fin nu och kan blåsa ner allt.

 V75-6: Årets upplaga av Stochampionatet är nog inget lopp som hamnar på topp tio när vi tittar i backspegelns nästa år. Men samtidigt är loppet kul är spelsynpunkt – många kan vinna och nästan alla är i kanonform. Jag tror stenhårt på Fredrik Perssons ­Chat Chip som visat jättehög kapacitet och som briljerade i kvalet.

 V75-7: Crys Dream fastnade senast i Stosprintern och hade allt kvar i mål. Gissa om hon längtar efter revansch? Viola Silas gör come­back och även om Fredrik Persson bara ska smyga kan man aldrig räkna bort vinnaren av Stochampionatet (med mera) 2010.

Helgens tips

1. 9 Chat Chip (Axevalla, V75-6) Toppfin i kvalet. Har en grym slutrökare. ­Krossar allt?

2. 3 Balticas Yahoo (­Axevalla, V75-2) Mot storformen. ­Lättas och laddas. Spets och slut?

3. 2 Paisly  (Axevalla, V75-3) Flög fram sista biten senast. Kan blixtra förbi. Passas.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3,4,8,9 (res 2-1)

V75-2: 3,4,7 (res 9-2)

V75-3: 2,11 (res 5-6)

V75-4: 3 Latitude Broline (res 5-6)

V75-5: 1,2,4,5,9,10,14,15 (res 7-13)

V75-6: 9 Chat Chip (res 3-2)

V75-7: 1,2,3,4,6,7,9 (res 5-10)

1 344 rader/672 kr

Micke Nybrink