Formen är strålande – jag spikar amatören

Micke Nybrinks V75-krönika

TRAV

Jobbigt läge men duger i krig.

Visst kan det strula för ­Hallsta Lotus.

Men det finns absolut ingen bättre spik.

I Guld chansar jag på ledaren.

V75 på Hagmyren, jackpott, kort upplopp (161 meter) och ganska svårt med innerspår bakom bilen. Där har ni förutsättningarna inför morgondagen. Vad jag har förstått så blir det fint väder också. Banan blir alltså bra, bara de som torskar gnäller på den efteråt. Jag med.

Fast jag planerar ­inte att förlora. I stället gör jag en oväntad attack mot potten, jag kommer från ett håll som ingen väntat sig. Det där lät väl listigt?

Kan skrälla direkt

I V75-1 är det spontana och ­första intrycket att Covington Ås är klar. Han såg jäkligt bra ut senast men Åke Svanstedt körde faktiskt lite för sent, eller han underskattade ledaren och hann aldrig gå i clinch. Hästen var i alla fall bra och för mig är han en given ensam A-häst.

Motbudet heter Calvados Crane, spetsälskaren från Bollnäs som kan vara vansinnigt bra ­ibland. Från ledningen ska han slås, som klyschan lyder.

Jag vill även ha med stor­skrällen Simb Robitaille som kan få rygg på ledaren och som ska tävla barfota, precis som näst senast när han spurtade rykande.

Hallsta Lotus ska plocka in ett tillägg i V75-2 och det är alltså ­extra kort upplopp på Hagmyren. Möjligen är han inte i sitt livs form och visst har han bromsat lite på slutet. Men att hitta en bättre spik än världens bästa kallblod går ­inte den här gången. Han, så att säga, duger i krig. Min bedömning är att han vinner loppet varannan gång, lågt räknat.

Guld, V75-3, är ett omöjligt lopp. Spets och slut med Womanizer är mångas teori. Men klarar han verkligen av att ta emot I Won’t Dance den första biten? Det vete fasen. Innerspår är inget drömläge på den här banan. Jag väljer att chansspika Adielsson och I Won’t Dance som jag tror smiter till front. Formen är kanon och Erik kan ju alltid kalla till omstart … Nej, jag skojar bara.

Jag fattar faktiskt inte gnället efter Oaks. Domaren dömer och kuskarna gör sitt bästa för att utnyttja reglerna och jobba i gråzonen– som i alla andra sporter.

Chansar vilt

Penny Garline (V75-5) är en vild chansning från min sida. Egentligen är det fel att spika en glad amatör i skarp V75-konkurrens. Men om Ove Berglin får till det här har Penny bra chans att överraska. Hennes form är nämligen strålande. Näst senast satt hon fast med allt sparat i ett lopp som vanns av Oaks-favoriten Xena Brick och senast klättrade hon i ryggar över mål i ett Oaks-kval som Mousse vann.

Spår två med volt har hon haft en gång och då öppnade hon bra. Som sjuprocentare städar hon undan fint och det känns kul att ta en rövare.

Rygga om ni törs men gnäll inte på Ove eller mig efteråt. Var och en ansvarar för sina egna spel.

V75-avslutningen är vidöppen och jag drar till med tio streck. Ska man chansa här kan Good Speed och Lasse Punkari vara draget. Hästen är i kanonform och kusken kör med härligt flyt. Punkari står inte med mössan i hand när han möter proffsen – ni såg väl när han satte dit Uranium i onsdags

FAKTA

Nybrinks system och tips

Helgens tips

1. 2 Penny Garline

(Hagmyren, V75-5)

Rubbet sparat i tuffa gäng på slutet. Roligt drag.

2. 1 Simb Robitaille

(Hagmyren, V75-1)

Kvick ut, rygg ledaren. ­Barfota nu. Megaskrällen?

3. 9 Good Speed

(Hagmyren, V75-7)

Övertygar varje gång.

Kusk i flyt. Kan sänka allt.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 4, 6 (res 3-11)

V75-2: 13 Hallsta Lotus (res 3-14)

V75-3: 4 I Won’t Dance (res 8-1)

V75-4: 1, 3, 4, 8, 9, 10, 12 (res 2-11)

V75-5: 2 Penny Garline (res 14-6)

V75-6: 1, 3, 5, 7, 8, 9, 10 (res 2-4)

V75-7: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 (res 1-12)

1 470 rader/735 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM