Nybrink: Jag provar min old school-taktik igen

Expertens krönika med V75-tips

TRAV

Det är som när jag var liten.

Jag har inte kollat så noga.

Men om Eros Tooma är lika bra som vid V75-segrarna …

Då blir det inte hårt i mål.

När jag var yngre och novis som travspelare vann jag hela tiden. Fasen vad jag vann och jäklar vilka grymma vinnare jag lirade. Det är i alla fall så jag minns det – hur lätt det var.

På den tiden hade jag INTE full koll. Jag gick på Solvalla varje gång och åkte till Eskilstuna och Gävle ­ibland. De hästarna jag sett där var mitt lopparkiv. De andra var inte särskilt bra. Ungefär så.

Det var därför jag vann hela tiden. Alltid när jag spelat en klar åttaoddsare och gastat in den från läktaren var det någon som sa: ”Hur kunde du spela den? Hade du inte sett åttan förut? Den var ju ruskigt bra på Mantorp.” Nej, jag hade inte sett åttan. Jag hade bara koll på min mordvinnare och spelade enögt på det jag ­visste.

Alla är ju lika bra

Numera vet jag allt och det är svårt att få till det. Alla är ju lika bra, särskilt på V75. I morgon tänker jag prova med old school igen. Det slog mig direkt när jag såg startlistan till V75-6 att det här vinner ju Eros Tooma.

Han liksom kom upp ur programmet och gav mig en örfil. Vakna din pajas, lira mig, jag är klar. You bet.

Därför har jag inte vänt på alla stenar i V75-6. Jag har inte lopp­arkivat sönder loppet. Jag har i och för sig sett många av hästarna men jag plågar mig inte med att se dem igen och börja vackla. Inget sånt. Om Eros Tooma är i full form vinner han det här. Hur, det vet jag faktiskt inte men jag vet att han vinner.

Så lirade Micke Nybrink för 35 år sen och det gick skitbra.

Guldloppet, V75-3, är kanske inte omgångens höjdpunkt men Bergsåker får besök av Friction, hästen som tar ett andetag när de andra tar tre. Hans kondis är ökänd och att det blev en nolla i Trotting Masters senast har sina förklaringar. Friction blev hängande i spåren, backade ner i kön och satt sedan fast bakom hästar.

Intrycket han gav över upploppet var fortsatt toppform och det här gänget springer han omkull av bara farten.

Visst, Kadett C.D. är förstås en kanonhäst men där måste vi sätta ett frågetecken för formen. De andra är kanonmat, hyggliga pållar men inga Frictions.

Vi letar skrällar

Övrigt om gången:

 Ed You är en riktigt bra häst för klassen men i V75-1 har han innerspår bakom bilen och det kan ställa till med bekymmer. Tredje invändigt? Grattis. Nej, vi letar skrällar och hittar först av alla Bell som avslutade ettrigt som tvåa senast, 1.10 sista 600 med en liten ljudbang (jag överdriver alltid) över mål.

 V75-2 med 15 lärlingar bakom ston kan låta som skräll. Jag är ändå inne på att sju streck räcker. Kan det vara så att Lollo Tilly och Frank Nilsson prickar starten från springspår på tillägg och sitter i ledningen tidigt?

 Finest Scotch (V75-4) har bra chans att leda hela vägen, likt senast då hon drog i hög fart och glänste så smått. Annars gick ju Yes We Can starkt som trea på V75 i lördags, bara nu inte loppet sitter i benen?

Raggmunken (V75-5) är mitt favoritkallblod. Han är Sveriges sötaste travare. Jag tror att han kan vinna nu, ­bara banan blir fin.

FAKTA

Helgens tips

1. 5 Eros Tooma

(Bergsåker, V75-6)

Kanonbra vid V75-­segrarna i år. Jag chansar och spikar.

2. 11 Bell

(Bergsåker, V75-1)

Rykande spurt senast. Smyger med. Kan skrälla.

3. 4 Friction

(Bergsåker, V75-3)

Travhästarnas Gunde Svan. Springer tills det är klart.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 11-9-1-8-3-6 (res 4-7)

V75-2: 11-6-9-3-7-4-1 (res 8-15)

V75-3: 4 Friction (res 1-11)

V75-4: 3-9-11-8-4 (res 12-7)

V75-5: 6-1-5-12 (res 3-15)

V75-6: 5 Eros Tooma (res 6-10)

V75-7: 3-5-7-2 (res 1-10)

3 360 rader/1 680 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM