Flygmaskinen smyger med och blåser ner allt

TRAV

Jag blir troligen inte världs­mästare.

Men det visste jag redan innan.

192 rader är inte min bästa gren.

För övrigt skyller jag allt på kuskarna. Närå.

Det har varit lurigt på V75 de senaste veckorna. Spontant har jag trott på låg utdelning men innan alla loppen är i mål visar det sig att den typen av gissningar alltid slår fel. Därför (jag är oförbätterlig) påstår jag att omgången i Halmstad ser allt annat än lätt ut.

Miljonutdelning är att vänta.

Så nu ger väl sju rätt 283 spänn. Perfekt. Då kanske jag kan kämpa ihop fyra rätt och personbästa på mitt VM i V75-system? Nej, nu ska jag inte tynga er med mina torskbongar – vi kastar oss i stället över analysen.

Luktar chickenrace

V75-1: Balticas Yahoo är stenklar enligt en av ägarna och jag lovade att inte berätta det för någon. Så knip käft om det. Han kan ha rätt. Men det är också så att hästägare är hyfsat enögda i sina bedömningar. Dessutom luktar det chickenrace om ledningen och Kihlström kan tvingas till nödlösningar. Burning Line Gral har ramlat i grytan eller nåt. Han har i de fyra senaste starterna gått från duktig medhängare till bombare som försvinner till överlägsen seger. Honom tror jag lite på.

Oleander har setts bättre än ­senast men startar igen och

jag har förtroende för Marcus ­Savin.

V75-2: Ett bra försök i lägsta klassen där både Pere Palema och Just Magic ser lovande ut. Just Magic var djävulskt bra näst senast men är mest bara stark ännu. Det kan ändå räcka långt.

V75-3: Egentligen borde Lavec Kronos skickas till ledningen och vinna. Spets och slut. Men samtidigt var det länge sen han presterade på topp och att sitta fast som senast är ingen jättegrej. Här hoppas jag att mina garderingar, Neo Holmsminde och Timetosaygoodbye, räcker som back up.

Jag satsar inte hela matkassan på det.

V75-4: Prey Frontline öppnade som ett jehu från springspår på tillägg senast och satt i ledningen efter 250 meter. Sen gled han runt till lätt seger. Björn Goop körde då och han gör det igen. Springspår har de jäklarna också … jag går all in på den här duon.

Låter som sprit

V75-5: Gyllenberg låter mer som någon konstig spritsort man botar en bakfylla med men i det här fallet är det ett jättefint treårigt sto. Jörgen Westholm har stora förhoppningar på henne och jag förstår honom. Hon rör sig som Victory Tilly (för fasen, man ska vara positiv) och har lekt sig till två raka segrar. Jag vet inte om Westholm kan snuva Kolgjini på ledningen men föreslår att han gör det. Annars, Jörgen, får du köra plan B. Nej, inte köra över Ludde! Han blir så arg, vinn från dödens i stället.

Fortsatt idiotform

V75-6: Victoria Fame gillar jag men jag gillar inte hennes stil i de två senaste starterna. Hoppas hon är fräsch nu – då kan hon slå till som på Bergsåker. Broadway Legs är en norrman som inte bara är upphaussad utan verkligen borde ha bra chans.

Nimbus Hacktable är i fortsatt idiotform. Senast satt han fast med massor sparat.

V75-7: Oj, bara ett streck kvar. Då snurrar vi på chokladhjulet – och det stannar på … Global Kitten. Nej, så gör jag förstås inte, vad de än säger. Jag chansar lite, det medges, men Global Kitten borde kunna smita fram bra och sen biter hennes spurt.

Ni minns väl Sto-SM?

Helgens tips

1. 7 Gyllenberg (Halmstad, V75-5)

Kanonfin i två raka. Bra ­läge och bra chans.

2. 9 Global Kitten  (Halmstad, V75-7)

Flygmaskin. Smyger med. Blåser förbi igen?

3. 12 Nimbus Hackstable  (Halmstad, V75-6)

Knallform. Speedig. ­Skräller trots iskallt läge?

FAKTA

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3-5-9-8 (res 4-7)

V75-2: 7-3-6-10 (res 4-9)

V75-3: 4-10-7 (res 3-11)

V75-4: a6 Prey Frontline (res 12-2)

V75-5: 7 Gyllenberg (res 1-5)

V75-6: 4-1-3-12 (res 6-8)

V75-7: 9 Global Kitten (res 1-2)

192 rader/96 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM