Spikar emot tuff duo – dags för Ohlsson nu

TRAV

V75-finaler på Solvalla, jackpott och novembermörker.

Ska vi gissa på bra tryck på ­liret?

Min fräcka guldvinnare står på tur för lite flyt.

Liksom jag och kusken.

VM i V75 trummar också vidare med den fjärde delsträckan av totalt sex. Jag har redan vallat bort mig, min illa genomtänkta satsning mot täten blev tyvärr ett fiasko. Så nu får jag i stället sitta på läktaren och applådara gänget som slåss om titeln.

Omgången ser oviss ut, känslan är att det kan smälla i vilket hörn som helst.

V75-1: Perfect Toll är, när han får till det, ruskigt bra och jag undrar om han inte tar klivet in i eliten nästa år? Magplasken på slutet går att skylla på hästens Jägersro-komplex och om man bortser från dem är det toppchans.

Roliga motbudet är tveklöst Wiss Rambo som var djävulskt bra senast när han brakade runt i ledningen och vann på topptid.

By Air kan fastna

3 V75-2: By Air blir hårt spelad men lever farligt från innerspår bakom bilen. Hästen trivs inte i ryggar och kan fastna invändigt. Jag gillar Not Invited som blixtrade förbi efter en smygare senast och om jag läser loppet rätt blir det bra tryck i täten. King Tilly är nämligen en häst som lever på styrkan och jag anar att Ulf Ohlsson kommer att utnyttja den egenskapen. Ledaren får massage eller släpper till King Tilly som grillar konkurrenterna. Och så kommer de farandes över Solvallas långa upplopp, Not Invited och Erik Adielsson som vinner till 9,60. 

V75-3: Klassiska Silverhästen kan se ut som en duell mellan Friction och Caballion. Fantasiska Friction har dragit in närmare tre miljoner i år och slutar aldrig att vara i form medan Caballion fortsätter att sätta myror i huvudet på tränare, kuskar och spelare med sina många ben den sista biten. Samtidigt är han hur bra som helst ända till 75 meter före mål. Frustrerande är bara förnamnet. Jag väljer ändå att spika emot den här duon. Det måste väl vara dags för Spring Erom nu? Han satt fast senast och även om han får svårt att svara G.H.Nemo chansar jag på att Ulf Ohlsson hittar ut och löser uppgiften.

Det är dags för lite flyt nu, för både mig och Ohlsson.

 V75-4: Overtaker By Sib jagar sjätte raka segern. Bra chans. Men motståndet är stenhårt och jag dubblar med Gambrinus Degato som galopperade bort en tätplats på upploppet i BC-finalen senast. Dessutom ska han tävla barfota nu, precis som vid den överlägsna V75-segern för tre starter sen. 

3 V75-5: Pang, spets och slut med Surprise Up som får Robert Bergh i sulkyn. Det är grundtipset. Men brorsan Hasse kanske smyger med i rygg och blåser förbi? Cuba Cohiba har nämligen varit jättefin på slutet och det kan bli långnäsa för Robert om han inte passar sig. 

Ferrarin till front

 V75-6: Oasis Bi är veckans så kallade kommunvinnare och jag har inget att invända mot det. Stefan Petterssons Ferrari morrar till front och sen är det upp till de andra att göra något åt saken. Motbuden, de som måste agera, är On Track Piraten och Disco A.E. De andra lär sitta ner i båten.   

 V75-7: Aristocat Boko är omgångens sunda spik. Läget är perfekt, hästen kan allt och de allvarliga hoten har spår elva och tolv.

Visst kan han förlora men jag hittar ingen vinnare med bättre chans.

FAKTA

Micke Nybrinks VM-system

V75-1: 5-10 (res 2-1)

V75-2: 10-6-1-2 (res 9-12)

V75-3: 1 Spring Erom (res 2-9)

V75-4: 4-6 (res 2-8)

V75-5: 7-1-15-13 (res 8-11)

V75-6: 2-6-8 (res 1-3)

V75-7: 2 Aristocat Boko (res 1-2)

192 rader/ 96 kronor

Helgens tips

1. 5 Wiss Rambo

(Solvalla, V75-1)

Kanonbra senast. Måste tas på största allvar.

2. 10 Not Invited

(Solvalla, V75-2)

Vass när han får smyga med. Inte alls chanslös.

3. 1 Spring Erom

(Solvalla, V75-3)

Fortsatt toppform. Fint ­läge. Bra chans med klaff.

ARTIKELN HANDLAR OM