Gangster i storform – och kuskförstärkt

TRAV

V75 på banan som producerar spetsvinnare i en aldrig ­sinande ström.

På Jägersro är det nerför ­hela vägen.

Om jag tar hänsyn till det?

Det vete fasen.

Omgången i morgon känns inte överjäkligt svår. När jag bläddrar mellan loppen är det enkelt att sortera in dem i grupper: de med solklar chans är ganska få, skrällbuden är inte heller särskilt många medan de utan vinstmöjligheter är överrepresenterade.

Det är skiktat.

Rolig idé

V75-1: Egentligen låser man det här loppet på två streck, Udo’s Oiler och Yamani Hornline. Båda stormtrivs på distansen och har visat härlig form på slutet. Yamani är spektakulär med sin entaktade stil. Han körs alltid för fullt hela vägen och blir sällan eller aldrig trött. Räkna med att han sätter färg på loppet. Min roliga idé är ändå Gangster Advice. Bosse Westergårds häst var visserligen bara fyra på V75 senast men han avslutade faktiskt strålande i skymundan. Att Johnny Takter kör är ett stort plus.

V75-2: Underbara Fascination får sitt elddop här när hon både ska möta hingstar och ett år äldre hästar. Jag tror att hon klarar det galant. Bra chans. De som kan utmana är Perfect Power som såg dunderfin ut senast och spurtade vasst mellan hästar och Edward Ale som travade urstarka 1.10 sista rundan senast där Vincennes vann.

V75-3: Uppfödningslöpning, det största loppet för våra tvååringar och 600 000 till vinnaren. Motiverad favorit är Nugget’s Face som visat sig vara extra bra. Hennes senaste tre segrar har varit rena uppvisningar och det normala är att hon vinner igen. Jag dubblar ändå med Re Doc. Åke Lindblom höjer hästen till skyarna och jag lyssnar och nickar instämmande. Senast var han sämre men det förklaras av ett öppet huvudlag och framskor. Nu blir det racerbalans igen: helstängt och inga skor alls. Ni minns väl hur brutalbra han var näst senast?

V75-4: Vitamin M. är en välbyggd dam som det är lätt att falla för. Hon har i och för sig drabbats av spår åtta bakom bilen men jag tror att hon kan vifta undan det hotet. Stefan Persson har flyt nu och skickar iväg henne direkt. Toppchans oavsett position. Enda hotet borde vara om Nougat Ås kommer före till ledningen. Han galopperade under full attack 200 kvar på V75 senast och körs av Takter för första gången.

Bombar till spets

V75-5: King Creole E.P. spurtade ursinnigt när han vann på V75 senast och neutraliserade storfavoriten Prey Frontline trots att denne fått bestämma i spets. Nu kör Goop för första gången och det brukar ge en extra växel. Jag dubblar ändå med El Mago Pellini som jag kan se bomba till ledningen och stanna där in i mål. Senast satt han fast med rubbet. Det gör han inte nu… ”papa” kör nämligen själv. 

V75-6: Jag har väntat på Vinnalt Herkule sedan han åkte dit i Halmstad senast. Då fick han tåga i ledningen i stenhårt tempo, höll kanonbra som trea och var omgångens moraliska vinnare.

Spår två och kort distans nu och jag spikar utan att fundera.

V75-7: Yarrah Boko är tillbaka och det är möjligt att Norges bästa häst är för bra. Men på min lapp blir han inte ogarderad.

Hjärtat klappar för Saston som jag hoppas bankar baggen gul och blå från dödens. Kul lopp!

FAKTA

Micke Nybrinks VM i V75-system

V75-1: 10-5-6-2 (res 9-12)

V75-2: 5-3-11 (res 2-1)

V75-3: 2-11 (res 3-1)

V75-4: 8-6 (res 11-7)

V75-5: 5-9 (res 7-10)

V75-6: 2 Vinnalt Herkule (res 1-9)

V75-7: 6-5 (res 1-9)

192 rader/96 kronor.

Helgens tips

1. 5 Gangster Advice

(Jägersro, V75-1)

Strålande långspurt senast. Kuskplus. Varning.

2. 5 El Mago Pellini

(Jägersro, V75-5)

Fast med vinstkrafter senast. Spets och slut nu?

3. 3 Perfect Power

(Jägersro, V75-2)

Ser underbart fin ut. Vass spurt senast. Kul idé.

ARTIKELN HANDLAR OM