V86 är bäst men vi hinner inte lira

Micke Nybrinks krönika

TRAV

V86 är bästa spelet.

Om det inte vore för att det är 2013.

Kan någon fixa en ”ääpp” som flyttar oss till 2003?

Och sluta gnäll på banmästaren. Han har otur.

Nu blir de V64-yra i två veckor. Fine. Det har jag inget emot. V64 eller V65 spelar inte mig någon roll eftersom jag spelar för att ha alla rätt (shut up) och gärna plockar upp några mindre vinster på vägen. Sex lopp är sex lopp och om småspelarna gillar V64 måste vi ge dem det. 

V86 är egentligen ett riktigt bra spel. Sitt ner och lyssna lite. Jag lovar, spelformen är fantastisk för oss som kan trav. Vi har springspår på startvolten, lallarna börjar från bakspår på tillägg.

De behöver inte hända ett dugg, allt ligger inom ramen för det sannolika – åtta rätt ger ändå bra. Så genialisk är ingen annan spelform.

Folk ska ju fejsboka också

Problemet med V86 ligger i stället på ett annat plan. Det handlar om den tid vi lever i. Ingen har tid. Tid är den största bristvaran i det hysteriskt egocentriska Twitter-samhället. Folk blir stressade och tappar intresset när de inser att man måste plugga åtta lopp och att hela kvällen går åt för att se tävlingarna. Hur ska man hinna fejsboka och lägga ut arrangerade bilder på sitt coola (?) liv en gång i timmen då?

Kan inte någon uppfinna en ääpp (jag får rysningar av det ordet) som gör att man slipper analysera V86-loppen och att en tävlingsdag går in på 150 sekunder? Då skulle vi kunna köra 86 V86-omgångar om dan ju. Är det snabbt nog? Inte? Äsch, köp fler ääppar. Kanske en där man lär sig sluta tänka?

Hjälp dem i stället

Så här års är det mycket tjafs om underlaget på våra travbanor. Förra veckan gick Åke Svanstedt till attack mot Åby som han beskrev som en cementbana som skadar hästarna. Jag blir fundersam när jag hör sånt. Hoppas nästan att Svanstedt bara är en i mängden av kverulanter.

Tyvärr tror jag inte det. Jag har kollat runt och fått ett ganska enhetligt svar. Åby är inget vidare. Örebrotravet lär vara sämst.

Ändå har jag svårt att tro på att kunskapen är så varierande som de aktiva påstår. Jag kan inte få in i mitt huvud att vissa banmästare är helt odugliga medan andra är genier som alltid bjuder på ett perfekt underlag.

Min grundinställning och sättet jag är uppfostrad på är att alla gör sitt bästa och att man ska tro gott om folk.

En banmästare på en travbana gör givetvis sitt yttersta för att hålla underlaget i bra skick.

Nej, jag anar att det är som vanligt inom travet. Det handlar om tur eller otur. Vissa banmästare har turen att deras oval ligger på det perfekta stället medan andra slåss mot det omöjliga. Fatta det och klaga inte utan hjälp dem i stället.

ARTIKELN HANDLAR OM