Nybrink: Vi måste få info om jänkarvagn

Expertens krönika med tipsen

TRAV

Läxan från i lördags: det är dags nu.

Trots att vi skämtat om det.

Men nu är det allvar, det här är inget att skratta åt.

In med jänkarvagnsinfo i programmet.

V75 visade sig från sin bästa sida i lördags. Trots att tre i stort sett givna (ja, det är lätt efteråt) spikar vann gav sju rätt 356 000 kronor. Visst, det var jackpott men även 200 000 hade varit överbetalt. Rocky Winner, Rolling Stones och Time Machine stod alla med tre ben i mål.

Läste man Åke Svanstedts krönika i fredagens Sportbladet fanns det ingen anledning att gardera Rocky.

Och Rolling Stones – det är ju Maharajah/From Above-vibbar på den medan Time Machine svarade för förra meetingets prestation och nu var det final med spetsläge. 356 000… Det känns mer som 3 560.  

Värdet brakade i höjden

Två skrällar, Mellby Briolett i V75-2 och Deuxieme Picsous i V75-3, såg till att värdet brakade i höjden. Efter V75-3 hände i stort sett inget mer – det gällde bara att hålla näsan över ytan så fick man en säck pengar i belöning.

Jag hyllade, tydligen lite slarvigt, V75 som ett fantastiskt informations- och sista minuten-spel där den som var på hugget fick reda på att både Mellby Briolett och Deuxieme Picsous skulle tävla barfota och med jänkarvagn för första gången.

Själv sprack jag på Mellby eftersom jag inte hade koll på jänkarvagnsinfon. Trodde att jag lallat och lyssnat dåligt och fick skylla mig själv. Det vore inte första gången. Komben full fokus och jag är en högoddsare. 

Men en kompis, en tokseriös kille som aldrig missar något, säger att han fick informationen att Mellby Briolett gick med jänkarvagn på upploppet. Han säger sig vara säker. Det hade inte yppats ett ord från stallet om det.

Walmann ett föredöme

Givetvis kan vi ha fel, Roger Walmann är en av travets absolut främsta ambassadörer. Han är helt enkelt suverän på att lämna information. Vi pratar om ett föredöme. När den inte nådde fram undrar vi därför vad som gick snett? Det kan förstås vara så att Roger bestämde sig sent, tog en rövare och fick kanske aldrig frågan heller. Att göra en sen ändring är inte förbjudet, det får vi leva med. Som sagt, jag är inte irriterad, bara förundrad. Vi snackar ändå om Sverige-ettan i information till spelarna.

Vet ni vad jag tror att vi behöver för att minimera såna här informationsmissar? Ni anar vart det barkar, eller hur? Exakt, jänkarvagnsinformation måste bli en rutin.

Det är inte särskilt svårt att lämna den i samma veva stallet rapporterar in skoinfon. Jag har skojat om det här tidigare men när man ser hur hästarna går, särskilt första gången… Vi, kunderna, vill veta.

Och Roger, bli inte sur som Tarzan nu, lova det. Vi tycker fortfarande du är bäst i klassen.

FAKTA

Veckans tips

1. 6 Rutger Raket

(Åmål, V86-1)

Rappt upplopp senast, såg jättefin ut! Kan skrälla.

2. 1 Leopard C.D.

(Åmål, V86-8)

Vinnartyp med lopp i

kroppen. Spets och slut?                       

3. 11 Twigs U.Canfly (Åmål, V86-7)

Härlig travare med rätt inställning. Kan runda allt.