Democrat i ledning – det lämnar jag skriftligt på

Micke Nybrinks V75-krönika

TRAV

Spik i första är en pärs.

Inte många av oss har tillräckligt starka nerver.

Att åka ur direkt är att dö en smula.

Ändå propagerar jag för tidiga singelstreck.

Nej, jag har ingen statistisk lunta i ryggen men påstår ändå att den stora majoriteten garderar favoriten/spelidén i V75-1. Jag anar att det är i ett utslag av ren feghet. Istället sitter de tunna på slutet. Nu ska jag göra tvärtom. Det ska i alla fall vara plan A framöver, att gå kort i början och avsluta tjockt.

Democrat sitter i ledningen i V75-1. Det törs jag lämna skriftligt på. Sen tror jag inte att Catarina Lundströms toppsprinter går att slå. Han följer bilen och över 1 609 meter kommer kurvan direkt – de med spår långt ut kan klappa sig i arslet. Gasar de blir de hängande och backar de är de rökta.

Democrat höll mycket bra i ledningen i lördags men kunde inte svara No Deal. Ni minns väl förresten hur bra Democrat var när han vann ett liknande V75-lopp i Gävle i maj? Nu vinner han igen. Om jag spricker lovar jag att ta förlusten som en man: gapa, skrika, gråta och skylla på kusken, tränaren och alla andra idioter.

Tider skulle vi ignorera

Rekatochklart är en fin treåring som har bra chans i V75-2, om det bara löser sig från spår åtta med volt. Han travade 1.12,5 sista 1 000 i dödens på D’One senast. Tider är blaha blaha så här års men det är intrycket jag hakar upp mig på. En annan som såg läcker ut senast är Love Dancer som vann från dödens i snärtig stil via 1.13 sista 1 000. Visst fasen, tider skulle vi ju ignorera. Men ni fattar.

Panne de Moteur har en passande uppgift i V75-3 eftersom jag gissar att han får ta över. Att sedan spöa honom kräver nog mer än en häst – de får köra stafett i så fall. Ändå kan jag inte låta bli att kladda dit Tidied Accelerator på lappen. Han såg oförskämt bra ut över mål senast och med min fantastiska blick för det här tror jag att han klarar sig bra i högsta klassen.

Övriga lopp – analys:

Electrifying och Charlie Palema (V75-4) är ett lås. Den förstnämnde är en liten racer med härligt klipp i steget som borde kunna fronta. Sen vinner han varannan gång. Annars får jag jobba på ardennerlike Charlie som övertygade senast efter skoryck.

  Echo’s Girl har bra chans i V75-5 om hon lyckas svara ut What Love Can Do i starten. Senast fick hon öppna under 1.12 första 1 000, voltstart och medeldistans, och får en tapperhetsmedalj för modet och viljan hon visade som fyra.

Väljer att gardera

  Dakadak (V75-6) höll strålande senast men fick ge sig mot Pink Elephant. Jensen är inte bombis på formen och jag väljer att gardera, trots att det kan vara spets och slut.

  Le Mat är en svårrubbad favorit i V75-7. Han är kille att lita på och dessutom utan svagheter. Jepp, vi är rätt lika.

 Till sist: Jag är överväldigad av den respons jag får på mitt sommarprat på atg.se. Mejlen strömmar in och om jag inte har svarat just dig och tackat beror det på mängden. I så fall vill jag passa på nu. Hade inte en aning om att min lilla historia skulle uppskattas så mycket. Hur som helst, jag blir otroligt glad av all feedback.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2 Democrat (5–6)

V75-2: 8, 7, 6 (4–11)

V75-3: 4, 9 (3–5)

V75-4: 2, 7 (5–9)

V75-5: 1, 6, 14, 2, 3 (12–8)

V75-6: 2, 1, 11, 4, 10 (12–7)

V75-7: 2, 12, 9 (3–5)

900 rader/450 kronor