Nybrink: Johnny B och jag får en gruvlig revansch

TRAV

Låt inte känslorna styra.

Jag vet, de ska läggas åt sidan.

Men ibland är det svårt att bli.

Spelet heter revansch.

I morgon får jag och Johnny B en gruvlig sådan.

Ibland går jag och väntar på att en häst ska komma ut. Det kan vara en häst jag sett i ett lopp och skrivit upp i boken passas nästa gång, men det kan också handla om en ilsken längtan efter revansch. Så är det med Johnny B.Kemp. Jag trodde ju så mycket på honom senast. Efter att ha sett honom avsluta i 1.07-fart i ett lopp på Solvalla var jag helt övertygad om att han skulle vinna när V75 kördes i Kalmar i midsomras.

Förödande galopp

Tyvärr var det en liten tuva som stjälpte hela lasset. Voltstart. Från ett fjärdespår visade det sig omöjligt att ta sig iväg felfritt. Galoppen var förödande för mitt V75-system.

Ur direkt i V75-1 och att Johnny svarade för dagens prestation när han flög fram i 1.09,5-fart sista 1 000 som tvåa kändes mest som att få kniven omvriden några varv i magen.

Nu har Johnny spår två bakom bilen i V75-1. Bilen alltså, autostart. Så jävla skönt. Nu ska inget behöva hända. Johan Untersteiner skickar honom till ledningen, tar emot Rocky Winner och vinner. Bara inte Svanstedt gör som han gjorde med Monster Drive under Elitloppshelgen, i Sweden Cup där han tokgasade i dödens mot Johan och Traveling Man. Inget sånt nu Åke, då är det jag som blir tokig. Kom ihåg att du tappade Monster Drive på den styrningen.

Inte bara ögongodis

Lome Brage är ett jättebra bagge som ska vinna V75-2, kallblodsloppet. Erik Adielsson har dessutom hyrts in för att hästen ska få

alla fördelar. Inga halvmessyrer, det är toppchans, jag vet. Men Raggmunken är Sveriges finaste kallblod (att titta på) och han är

inte bara ögongodis, han är sylvass i en långspurt och norrmannen kan i alla fall inte göra en Petter Northug och åka baklänges över mål.

Omänskligt bra

Molle C.D. (V75-3) är lördagens snackhäst. I debuten för Daniel Redén var han omänskligt bra, vann från dödens efter 1.10,5 första 1 000 och landade på 1.11,2/1 640 auto.

Det var wow och en helt ny häst. Redén har svårt att hålla masken när han pratar om honom efter det. Jag vet inte. Spår fyra med volt är inget man får fjong av (förlåt, jag ska skärpa mig) och motståndet senast var det lite lunchvarning på.

Rooibos har varit grym i tre raka segrar och BG gasar till spets. Hett motbud. En annan som ser onormalt stark ut är Trailing Edge.

Melander visste vad han gjorde när han anmälde till ett lopp över 2 640 meter.

Salsa andra badkarsspiken

Salsa Knight är min andra badkarsspik. Vad då? Sa jag inte att Johnny B.Kemp var den första? Okej, då gör jag det nu.

Salsa dansar till ledningen från innerspår bakom bilen, han är snabb och Kontio har bara ett jobb – att tjuta som en krigsmålad indian och släppa av allt i starten.

I front är det bra chans. Det är inte stenklart men det är fördel

Jorma. Jag nöjer mig så. V75-7 är ett en underbart fin upplaga av klassikern Årjängs Stora Sprinterlopp. Orecchietti ska försöka försvara titeln och har fin chans till det. Men hur bra var inte Hard Livin senast? Han gick ju i dödens på Orecchietti och var med in på linjen. Nu kör Björn ”vinner alla målfoton” Goop. Det betyder att man borde kasta in en slant i luckan.  Jag gillar att lira lite ibland.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2 Johnny B.Kemp  (res 3–5)

V75-2: 5–11 (res 7–4)

V75-3: 4–7–11 (res 10–6)

V75-4: Alla elva hästarna (res 11–1)

V75-5: 14–5–12–7–15–4–13 (res 11–2)

V75-6: 1 Salsa Knight (res 5–9)

V75-7: 2–3–5–4 (res 10–8)

1 848 rader/924 kronor

Helgens tips

1. 2 Johnny B.Kemp

(Årjäng, V75-1)

Flög fram efter startgalopp senast. Spets och slut.

2. 2 Hard Livin

(Årjäng, V75-7)

Strålande insatser. Nu med Goop. Måste liras.

3. 1 Salsa Knight

(Årjäng, V75-6)

Startkanon med drömläge. Rinner undan.