Trippeltravet är alla travfesters urmoder

Micke Nybrinks krönika

TRAV

Tre travdagar i ett öppet landskap.

Där hästar, aktiva och publik slåss om att trivas bäst.

Trippeltravet är alla trav­festers urmoder.

Räkna med äkta travgemyt i somrig campingstil på Axevalla (utanför Skara) från och med i dag. Det är inte Elitloppet, tempot är lägre och mera tillbakalutat: brassestolar, flipflops och ibland vet man inte vilket lopp det är som körs. Semester. 

För den som inte upplevt Stochampionatshelgen är det läge i år. Vädret blir perfekt, sol och varmt även om 27 grader på söndag gränsar till hetta. Ta med keps och drick vatten.

Själv gillar jag lördagens V75:a och tror mig c. Kan det inte vara min tur nu? Till min assistans har jag två segermaskiner som sällan gjort mig besviken, även om en av dem förlorade senast. Men det var på Åmål och då räknas det inte.

Aldrig fel att spik i första

 V75-1: No Deal blir omgångens största favorit och det är aldrig fel att spika när den startar i första avdelningen. Det där har vi ju pratat om. Eftersom jag har svårt att leva efter mina principer blir det gardering.

Jaja. Kan nämligen inte glömma hur fin Wiss Rambo såg ut före V86-tävlingarna i Visby senast. Han höll på att krypa ur skinnet i sin jänkarsulky. Spår ett med volt är aldrig fel, det blir samma ”bike” och store Kim Eriksson byts ut mot lille Peter Ingves. Plus eller minus? Vem bryr sig, både är grymma drivers.

 V75-2: Hög klass i lägsta klassen och det vimlar av vinstbud. Jag föredrar att börja långt ner i strecklistan och tror på O.P.Q.C. som tränas och körs av härligt uppkäftige Markus B Svedberg. Honom gillar jag, såna travtränare tror jag är sportens framtid, inte ömhudade crybabies. O.P. var kanonbra i dödens på Helge Zonett senast som blir typ favorit nu. En annan häst som rankas högt är Finish Brandon, strålande spurt som

tusenoddsare på V75 senast. 

V75-3: Casanova Boko spetsar och har fin chans med lopp i kroppen och Charlie Palema fick en för hård resa senast och var ju jättebra gången innan.

Två givna. Men det stora draget är Yes We Can som med tre lopp i kroppen hittat en formtopp. Titta gärna på senaste loppet, sista 300 räcker. Vad säger ni nu då?

Bara publiken som tvivlar

 V75-4: Callelela Loyalty kan man inte annat än gilla. Han är som en sån där 1 500-meterslöpare som ser liten sliten ut mest hela vägen men alltid vinner. De är liksom full koll ändå, det är bara publiken som tvivlar. Näst senast var han dunderbra och att han brände av i Åmål senast skyller vi på 800-metersbanan. Spika och bläddra.

 V75-5: Askens Valencia har aldrig gjort mig besviken. Hon är travhäst som är mest besläktad med en bil. Jag räknar kallt med att hon flyger runt allt och singlar.

 V75-6: Le Mat och Overtaker by Sib har båda imponerat på slutet och det kan vara overkill att strecka två till. Men Ninepoints Charlie med Goop känns rolig och Örbäckens Cruella är min miljonhäst.

 V75-7: Underbart lopp över lång distans där jag inte kan låta bli Catarina Lundströms fransos Scouby Djob. Insatsen på Mantorp sitter kvar på näthinnan. Vad var det frågan om? Vilket planet kom han ifrån? Krypton?

FAKTA

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1–2–7–8 (10–3)

V75-2: 12–2–7–5–10–9–1–11 (4–3)

V75-3: 4–2–7 (1–3)

V75-4: 9 Callela Loyalty (10–8)

V75-5: 15 Askens Valencia (13–7)

V75-6: 10–3–4–9 (11–6)

V75-7: 7–9–1–3 (2–4)

1 536 rader/768 kronor

Helgens tips

1. 1 Wiss Rambo

(Axevalla, V75-1)

Såg fantastiskt fin ut senast. Pole. Roliga draget.

2. 4 Yes We Can

(Axevalla, V75-3)

Visslande avslutning senast. Bra läge. Måste med.

3. 7 Scouby Djob

(Axevalla, V75-7)

Stålmannen som häst? 2640. Kan vara oslagbar.

ARTIKELN HANDLAR OM