Nybrink: ”Enklare att vinna stort på V86”

TRAV

Enklaste sättet att bli spelmiljonär?

På den frågan finns ett givet svar.

Släpp sargen och prioritera om.

Sen gäller det bara att inte spricka.

V75 är det spel vi ägnar mest tid åt, det går liksom inte att jämföra med något annat. Inte särskilt många kastar sig över V86-listan på torsdag eftermiddag; där­emot är vi många som har koll på V75-omgången ­redan på söndag kväll.

Det givna är att byta fokus. Många knäcks av V86 för att det är så många lopp och så lite tid att läsa på. Den seriöse börjar plugga tidigast tisdag och då är det så dags. Genomsnitts-V86-spelaren vet ­inte ett smack på onsdag förmiddag och rafsar ihop något på kvällen – eller ger upp för ”att det var så dåliga lopp”.

Dåliga lopp är en klen ursäkt: som regel är de lättare att få rätsida på dem än ett V75-lopp med tio lika bra hästar. Halv­dana lopp är det enklaste som finns.

Överlägset bästa spelet

1–1–7–2–4–3–7–4. Så satt vinnarna i V86-procenten på Åby i onsdags. Två favoriter, fyra garderingsbud och två sjundehandare. Bara ett system gick in och gav 4,5 miljon. Och så gnäller vi på V86. Vad vi borde göra är att ifrågasätta oss själva för våra felprioriteringar, lathet och slarv.

V86 det överlägset bästa spelet för den som inte rutinmässigt ställer sig i kön och spottar åt samma håll som Twitter-fårskocks-bloggarna. Den som går sin egen väg är den potentielle vinnaren. Jag ska skärpa mig. Det blir inte lätt men min övertygelse är att det är enklare att vinna stort på V86 än på V75. Det handlar om att lägga upp en strategi med sen inlämning, i fil (Joker eller liknande) där man siktar på att vara rätt ute i omgångar där två till fyra favoriter vinner. Två smärre skrällar eller kanske en dunder- är allt som ska täckas in. Resten ligger i mellanskiktet, de givna garderingsbuden. Restriktioner till storstallen

Några andra reflektioner:

Skulle inte Svensk Travsport (ST) ta tag i storstallens dominans och införa restriktioner på de stora spelformerna? Att samma hästägare och stall (Melander) har tre, fyra hästar i hälften av V86-loppen är inte okej i min värld. Det blir inte mycket till sport kvar. Och vem är vem? Spöar

Digital Nugårjagfanhem Digital Nustartarjagigen?

Är det bara jag som tycker att domarna blundar för hastiga temposänkningar? Att sätta hästen på arslet bara för att man hamnat i dödens är osportsligt. Hårda straff är det enda som hjälper. De aktiva anpassar sig efter nivån.

”V75 Champions loppet för topp 15 i V75 League”. Så heter V75-Mästaren på lördag. Vem was det who came upp with den headline? Are vi not från Sweden längre?

FAKTA

Veckans tips

1. 5 Bear With Me

(Solvalla, V86-1)

Mycket bättre än raden. Nu med vass kusk. Drag.

2. 4 Indian Shore

(Solvalla, V86-2)

Rykande snabb men för sen spurt senast. Bra chans.

3. 3 Corleone Shark

(Solvalla, V86-3)

Urtapper efter tung resa senast. Toppchans och spik.

ARTIKELN HANDLAR OM