”Adielsson sätter den straffen med vänstern”

Micke Nybrinks krönika inför jackpotten

Foto: Kanal 75
TRAV

Spiken i sista är så klar att jag nästan börjar grina.

Lösningen i guld är väl ­närmast självklar?

Och intrycket på mord­vinnaren i V75-2 ...

Sen sägs det att det är ­jackpott.

För fasen, det gäller att pumpa upp sig; Jackpott på V75 och Axevalla arrangerar. Känns ganska häftigt om jag nu får uttala mig?

Mitt inarbetade upplägg med att gå kort i början och måla på slutet influerar kompositionen, även om jag inte ens under pistolhot garderar spiken i sista.

No way. Vinner med 20 meter?

Hur som helst, här är analysen som kan förändra mitt liv (skratta inte, jag är bäst):

Flygmaskinen Circles

 V75-1: Stoeliten håller hög klass och det går inte att tippa någon annan än Canaka B.F. Om det inte vore för senaste insatsen kanske jag rent av tagit fram hammaren. Jag vet, hon fick tåga i tredjespår sista 700 och det var Noras ”Fucking” Bean som vann. Ändå – hon var lite sämre. Ögat sa det och favoriter ska alltid fällas om det finns indicier (som salig ”Dajmen” sa). Nu får det räcka med gardering, hon är fan så bra.

Mitt fynd är Circles som är en flygmaskin. Kolla hennes tre senaste, det är en order. Jag törs lova att hon åker med på systemet. Jakobsson kör på chans men på Axevalla får man chansen.

 V75-2: B.B.S.Sugarlight svarade för en fantominsats senast. Vi snackar om hästen som kom ut ur Dödskallegrottan i Benghali. Men jag såg ingen Mr Walker eller Hero, bara en brun häst som gick med jänkarvagn och barfota bak för första gången, körd av Peter Untersteiner. De klev fram i dödens och avslutade 1.11 sista rundan med 1.08 sista 500 till lätt vinst. Till råga på allt är hästen startsnabb och som om inte det räckte har han värsta konkurrenten Careful Victory på utsidan. Jag spikar och räknar med att de andra vaknar med en dödskalle på hakan.

 V75-3: Man skulle kunna skälla och säga att här har vi guldloppet där utfyllnaden blivit segerbuden. Men jag ser det inte så. Det är hästar som Baht Launcher, Capello Bob, I Saw You och Livi Barcelona som är svensk travsports finaste sida. Trotjänare som vi lärt känna genom åren, som alltid presterar och som vi kan allt om. De är våra kompisar.

Analysen är enkel – Baht Launcher frontar så det stänker, pullar upp och speedar undan.

Streckar alla

 V75-4: Goop har en ruskigt fin häst i On Track Piraya. Kan vara en kanon. Men jag hittade åtta motbud och då fick det bli alla.

 V75-5: Bear Glide är överbyggd, ser ut som en dragster och kanske drar en repa till spets och en  ny sista 402,5 till vinst? Jag nosade upp tre vassa på tillägg och miljardrysaren Super Noddy på start.

 V75-6: Kan det räcka med sju streck? Håller tummarna. Highspeed Call är riktigt bra när han är bra och har läge nu. Rocket Zet känns rolig med två lopp i kroppen och 227 meter långt upplopp.

 V75-7: Claes Boko är jag såld på. Vilken häst. Han är så jäkla bra och så fin i loppen. Senast gick han med jänkarsulky för första gången och såg ut som världens bästa som fastlåst. Om han torskar det här loppet ska jag ... Nej, men han pissar (förlåt) på dem. Adielsson är också Sveriges mest stabila straffläggare. Den här sätter han med vänstern.

FAKTA

Helgens tips

1. 10 Claes Boko

(Axevalla, V75-7)

Kanon. Rubbet sparat senast. Hur ska han torska?

2. 4 Circles

(Axevalla, V75-1)

Ser läcker ut. Svepte allt senast. Smyger, skräller?

3. 12 Rocket Zet

(Axevalla, V75-6)

Alltid lite underskattad. Uppåt. Inte borta nu.

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 6–4–2–7 (res 9–1)

V75-2: 5 B.B.S.Sugarlight (res 7–10)

V75-3: 6 Baht Launcher (res 10–3)

V75-4: Alla tolv hästarna (res 4–9)

V75-5: 6–10–13–14–1 (res 9–4)

V75-6: 4–6–1–12–7–8–11 (res 5–10)

V75-7: 10 Claes Boko 

1 680 rader/840 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM