Stjärnorna lämnar över huvudrollerna

Här är Micke Nybrinks krönika inför V75 på Kalmar

Foto: Robin Lorentz-Allard
Sportbladets travexpert Micke Nybrink.
TRAV

V75 utan Örjan, Erik och Björn?

Hur ska det gå?

Japp, tredje världskriget började i Kalmar.

Nej då, men jackpott och högklassig sport funkar alltid.

Gissningen är att det inte har hänt i modern V75-historia, att en hel omgång körts utan Knatte, Fnatte och Tjatte.

Ja, jag retas men de här killarna kan ta ett skämt. Vad Örjan Kihlström, Erik Adielsson och Björn Goop har för sig under en körledig lördag vet jag inte men att de inte dyker upp i Kalmar lirar jag en lax på.

Det innebär att vi inte får se tre storstjärnor operera med kirurgisk precision. Ni vet hur det brukar vara: man grubblar så att ögonen går i kors och så vinner Björn Goop ändå. Eller Erik eller Örjan.

Nu är det i stället Kolgjini, Lug­auer och Fredrik Persson i huvudrollerna, bröderna Dalton. Jorma Kontio får vara Lucky Luke i så fall. Eller Johnny? Ja, jag ska sluta larva mig. Över till analysen av jackpotten i Åsa Nisses gamla hoods.

Märket av en mästare

V75-1: Nougat Ås var fantastisk senast när han vann ett V75-lopp på Åby. Nu höjer någon rösten och säger att han inte var fräsch, att han inte såg lika fin ut. Exakt, och ändå bet han ihop och svarade Jaguar Broline in mot mål. Det var märket av en mästare. Hästen är tillfixad sen dess och på fyra friska kan de andra fetglömma förstapriset.

Det här är ju en bössa. Johnny Takter brassar på tills magasinet är tömt om det skulle behövas.

V75-2: Dante Boko gav Going Kronos-vibbar senast när han dundrade fram och försvann till överlägsen seger. Inte så konstigt, Going är ju hans farsa. Kolgjini kan köra lite som han vill och det är ingen chock om det blir offensivt ut på första långsidan. Den som svarar får räkna med att slåss på riktigt. Jag tror att konkurrenterna duckar och spikar Luddes tanks.

V75-3: En Raja Mirchi i full form vinner förstås lätt. Men jag vet inte. Hard Livin ser underbar ut och sprang fort efter galoppen senast. Spets och slut? Innerspår i Kalmar är bra.

V75-4: Kolla gärna på Simb General Lee senast. Han var förbannat bra. Men det här är ett vasst lärlingslopp där hästar som Pedro Bi, Alex Hornline och Britt Palema kommer klättra i klasserna.

Sämsta loppet någonsin?

V75-5: Omgångens lilla skamfläck kanske? Det sämsta V75-loppet någonsin skrev kompisen Per Nicklasson i tisdagens tidning. Han är en negativ jävel men jag håller med. Har vi otur är det så illa att Yoga Brick är överlägsen. Jag tar alla.

V75-6: Svarte Frozen ser ut som en riktig häst. Hans insats senast var femstjärnig där han krigade ner Red Hot Snapper i sista kurvan. Super Photogenic är urstark i spurten, liksom Dooleys som alltid går för fullt över mål. Mysige Dansman Charlie gillar jag. Han åker med på sympati.

V75-7:  Den präktige tar tre men eftersom jag är en tokfan som får mina kickar av att riskera allt spikar jag Riff Kronos.

Heiskanens studsboll såg sämre ut i ett par starter men var tillbaka i killing mode senast där han ändå fick stryk sedan kusken gasat för sent. Nu blir det mos av motståndet.

Perkele, sa Veijo och körde.

FAKTA

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 5 Nougat Ås (res 6–9)

V75-2: 5 Dante Boko (res 3–1)

V75-3: 1–7–4–8 (res 11–6)

V75-4: 7–10–2–9–3–1 (res 8–5)

V75-5: Alla 15 hästarna (res 11–6)

V75-6: 2–7–1–5–9–8 (res 11–6)

V75-7: 11 Riff Kronos (res 5–4)

2 160 rader/1 080 kronor

Helgens tips

1. 11 Riff Kronos

(Kalmar, V75-7)

Värsting på fyra ben. Dundrar runt packet. Spik.

2. 1 Hard Livin

(Kalmar, V75-3)

Drömläge. Laddar och svarar? Vinner om Raja sviker.

3. 7 Simb Genral Lee

(Kalmar, V75-4)

Mycket bra senast. Får inte glömmas bort. Streck.

ARTIKELN HANDLAR OM