”Gör en Maharajah och vinner finalen”

Expertens krönika med V75-tipsen till Åby

Foto: Kanal 75
Tror på Solvato ”Låt dom gasa första rundan så gör du en Maharajah 700 kvar Veijo. Det här fixar sig”, skriver Micke Nybrink
TRAV

Det kom till mig som en uppenbarelse.

Han gör en Maharajah.

Kolgjini och Raja Mirchi varvar på 1.10,5.

Sen vrider Veijo ut sin Solvato på sista långsidan.

Fick för mig att jag skulle bli listig och halvseriös så jag kollade upp förra årets omgång av V75 och Olympiatravet. Kunde man rent av hitta den heliga spelgraalen där? Ni kanske minns vilka som vann och hur? Inte jag men här i alla fall facit:

Nalda Nof tog hem V75-1 från rygg på ledaren och lucka invändigt sista 200, Nougat Ås (V75-2) åkte med i andra ytter varvet, Maharajah sopade till dem från tredje ut, Quality Questioned ledde runt om, Aroma Grim anföll från rygg ledaren 500 kvar, Nonstop Sas slank loss från tredje inner i sista sväng och Obi Wan fick så småningom andra utvändigt.

Okej, tätkänning är att föredra men det var inte enbart innerspårsvinnare som jag inbillat mig, som jag blivit itutad.

Att bara en höll undan i spets gillar jag och Nalda Nof var ensam via open stretch. Åby är fett najs. 

Hinner Youana?

 V75-1: Youana är en vessla bakom bilen och det är även Sahara Fairytale. Kolgjini laddar och Johan Untersteiner släpper eftersom det defensiva alternativet är ljusår bättre än att kriga i onödan med en uppumpad Ludde. Sen vete fasen, hinner Youana speeda förbi? Jag passar på den och betalar även för Stylish Hanover som ser dunderfin ut.

  V75-2: Pedro Bi kan leda hela vägen, inget fetodds på det. Men jag gillar Ground Proximity som Kihlström vunnit sprinterlopp på V75 med tidigare. Fredericks Laukko vill ha ett varv längre men blåste till med under 1.11 sista 1 000 senast och såg djävulskt bra ut. Kolla gärna själv. Blir det över­pace får de ducka.

  V75-3: Olympiatravet är snudd på olösligt. Det är väl bara Kash’s Cantab som inte kan vinna? Goda råd är dyra. En logisk del av mig säger ”ta alla din förbannade dåre” medan ett annat organ flinar och säger ”men du har ju en spik, var inte en sån mes”. Det är som om min hjärna möter min, ni vet vad, i ett parti schack och jag kan nu avslöja att hjärnan förlorade. Jag spikar Solvato och sen får vi se. Gör han om loppet från försöket ska de i alla fall inte blåsa upp sig för mycket, Raja Mirchi, Noras Bean, Sanity, Yarrah Boko och byket.  Låt dom gasa första rundan så gör du en Maharajah 700 kvar Veijo. Det här fixar sig.

Nissan är draget

  V75-4: Om det vore VM i att hänga på en töm hade Hobard spikats. Honom bjuder jag på. Draget är Nissan Broline som vann ett billigt lopp senast men som samtidigt såg lysande ut. Ni vet väl att jag har grym blick för det här? Fyra streck får det bli.

  V75-5:  Costatantisoldi var årets största kommunvinnare näst senast, galopperade då och satt sedan fast senast. Nu kan han vinna – som bortglömd?

  V75-6: Dags för en open stretch-vinnare. Jag är inne på att Arazi Boko släpper till Olympic Kronos, tackar för skjutsen och speedar förbi. Piece of cake.

  V75-7: Som sagt, hjärnan har gått hem och det är bara balls som gäller i dag. Castor Boko hade vunnit lätt utan galoppen i sista sväng i Goop-debuten på V75 senast. Han har spår tolv men ibland måste man tänka utanför boxen. Här ser det ut att bli 1.10 första 1 000 och sen kör vi, BG. Du vet väl att du har en kanon?

FAKTA

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 1–3–5 (res 4–10)

V75-2: 1–8–5 (res 2–4)     

V75-3: 6 Solvato (res 5–3)

V75-4: 2–10–6–11 (res 1–9)

V75-5: 7–3–12–14–9 (res 15–5)

V75-6: 1–6–8–9 (res 2–3)

V75-7: 12 Castor Boko (res 9–1)

720 rader/360 kronor

Helgens tips

1. 6 Solvato (Åby, V75-3)

Värsting som fick sitt

genombrott senast.

2. 12 Castor Boko

(Åby, V75-7)

Bamse som häst? Stark

nog – kör i tid, Björn.

3. 2 Nissan Broline

(Åby, V75-4)

Läcker i korplopp senast. Kan vara draget.