”En rysare på V75 – jäklar vad hon gick”

Micke Nybrinks analys och tips till lördagens jackpott – 43 miljoner kronor i potten

Foto: Kanal 75
Micke Nybrink
TRAV

Ledaren vinner på Jägersro.

Tänk på det, båda dagarna.

Har sett det till leda, hur köhästarna springer 1.09,8 sista 1 000 och blir sjua.

Det är synd om dem.

Så jaga inte vinnare med besvärliga spår, såna som ni kanske tror kan gå med i ryggar och blåsa till över upploppet. Glöm den skiten. Leta hellre efter hästar som ni vet kommer ha tätkänning. Om det inte handlar om ledaren så se i alla fall till att kusen tål dödens. Den positionen funkar nämligen också. De springer hela vägen, även när de är trötta, de skrittar i 1.12-tempo.

V75-1: Finns det någon rättvisa vinner Aristocat Boko. Han står först i kön. Senast flög han fram mellan galopperna 800 kvar och ut ur sista sväng. Om Goop dragit lite i ratten 300 från mål hade hästen lyft från marken. Airborne. Men trav är sällan fair, det har jag insett. Listiga liret kan i stället vara Amiral d’Inverne från start till mål. Han såg knallfin ut som fastlåst senast, öppnar fort och vi är som sagt på banan som kan kallas för köhästarnas lilla helvete.

Tyska krossar

  V75-2: Calvin Borel är inte bara en amerikansk jockey utan också en ruskigt fin fyraåring som ägs och tränas av travets svar på Jogge Löw, Conrad Lugauer. Tysken hyllar sin häst kopiöst och vinsterna är tagna på samma sätt som när Tyskland spöade Brasilien i somras. I kvalet till Derbyt fastnade hästen i tredje inner och hade troligen gått vidare med fritt i tid. Gissa om det blir full attack nu. På min lapp platsar såväl tanksen och spetsbudet Antonio Am som M.T.In Cash. Den senare avslutade ilsket bakom Poochai senast.

V75-3: Jontte Boy leder hela vägen – om han är i form. Tillåt mig att tvivla en smula och i alla fall gardera Korvenojas flygmaskin. Jerry Riordans hästar ser urandrivna ut för dagen och både Saphire Bi och Sheava Vik måste med. Duons kondis kan inte ifrågasättas.

V75-4: Going Ville gillar jag. Han var grym när han vann från dödens på just sprint på Axevalla i somras (ja, men där är varmt ute i alla fall...). Senast gick han starkt i Derbykvalet. Johan Untersteiner kör säkert som om han har bästa hästen. Even’s First Boy är en avslutare att frukta.

Skrämmande kapacitet

V75-5: Riordan igen, med sin armé av outtröttliga kavallerister. Här mönstrar han Rare Wise As som kort och gott varit vansinnigt bra på slutet. Linda Allercrantz kör i tid – dödens är väl ledigt? – och fårskallarna som svarar får mjölksyreklubban 200 kvar.

  V75-6: Två hästar med stjärnpotential gör upp i första hand. Frozen har kapacitet så att man blir mörkrädd, ingen har väl glömt V75-segern i Kalmar i vårvintras? Formen är fin, senast spurtade han när vinnaren var i mål. Oliver Kronos såg okörd ut efter galoppen senast och hade vunnit lätt felfri i Legends.

Rysaren är Bear With Me. Jäklar vad hon gick senast, på helt fel distans. 2 640 nu och Steffe Melander slickar sig om munnen.

  V75-7: Standout frontar och gillar att dundra på vilket han lär få göra med en småförbannad Ludde och Mosaique Face i dödens. 1.09 första 1 000? Sen kommer Mr Picolit likt skjuten ur en kanon längst ut i banan. 14 gånger gav han. Vadå, vinner ingen bakifrån på Jägersro? Käften. 

FAKTA

Helgens tips

1. 6 Rare Wise As

(Jägersro, V75-5)

Dunderinsatser på slutet. Backar inte. Spikas.

2. 10 Mr Picolit

(Jägersro, V75-7)

Sveriges sämsta rad. Grym form. Kan blåsa till.

3. 1 Amiral d’Inverne

(Jägersro, V75-1)

Smygform och läge. Kvick iväg. Varför inte?

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 2–1–4–5–11–9 (res 6–3)

V75-2: 10–2–1 (res 9–4)

V75-3: 5–4–10 (res 2–7)

V75-4: 4–10 (res 11–1)

V75-5: 6 Rare Wise As (res 3–2)

V75-6: 1–9–6–8 (res 2–4)

V75-7: 5–10–2 (res 1–2)

1 296 rader/648 kronor

Micke Nybrink