Micke Nybrink: ”Jag spelar, han vinner”

Expertens krönika med jackpott-tipsen – 57 miljoner kronor i potten

Foto: Kanal 75
Micke Nybrink
TRAV

Jag hittade fyra spikar på under en minut.

Troligen är jag inte ensam om dem.

Så för att bli en vinnare på Unionstravet byter jag taktik.

Alla som spelar flerkupong vinner ju, låter det som.

Jag ska inte mala om att det är jackpott eftersom det är lika enformigt som medias politiska förföljelser inför valet och alldeles uppenbart ett försök att styra oss. Vem bryr sig? Berätta något vi inte vet. Vi är inga får.    

Det enda jag vill säga i ämnet jackpott är att risken för ännu en är överhängande. Och då ska man ju flåshurtigt göra som alla dessa storvinnare; de som viker ut sig spelar tydligen små system och lämnar in dem många gånger.

Jättelätt, man vinner hela tiden då. Win/win. Att jag inte tänkt på det tidigare.

Borde strykas

  V75-1: Jeppas Maxi startar igen. Då blir jag glad. Han är så bra och jag vet att han vinner. Tränare Robert Ekström gillar sina häst och vårdar honom ömt. Raka motsatsen anas gällande norske Viking Va Bene. Han vann Derbyt i sitt hemland i söndags och nu ska han ut igen på V75. Allt i ett tarvligt försök att suga ut allt det går ur en häst som inte såg fläckfri ut i söndags. Skäms. Stryk hästen och ge honom mat och vila.

  V75-2: Coldtown fick duktigt med stryk av Jeppas Maxi i Gävle i maj och har inte repat sig förrän nu. Han var mycket bra i comebacken senast där han rundade allt till vinst i vida spår sista 800. Från spår ett bakom bilen ger Jorma Kontio full gas och sen kan jag inte se hästen förlora.

  V75-3: Guldloppet är ett bevis för att sporten är för liten för spelkostymen. Kranarna står på max men flödet är lågt. Hur som helst, Seabisquit borde vinna. Han har spår för att kunna sticka till ledningen och sen undrar jag vem som ska trycka på. Kanske att Johnny Takter gör det sista rundan med On Track ­Piraten men det räcker liksom inte för att knäcka Timo Nurmos valack.

 V75-4: Lägsta klassen är omgångens vita fläck på kartan. Här är det lätt att gå vilse. Min lösning är beprövad. Jag köper mig ur knipan och tar alla. Vill ni absolut ha en tipsetta klämmer jag till med Robin Hood Bi.

Tre norska musketörer

V75-5: Food Money och jag har en fin relation. Jag spelar och han vinner. Så känns det i alla fall. Han är fortsatt ständigt underskattad och i comebacken efter två månaders paus åt han upp motståndet från dödens. Det enda hotet nu är bakspår på kort distans. Han kanske svarar för världens snabbaste spurt men blir ändå bara tvåa, så hemskt kan det vara. Mitt vanliga flyt. Dance Photo tar jag med tidigt. Hon ska gå barfota nu och då är det bättre klös i henne. Rau.

  V75-6: De tre norska musketörerna, Lome Brage, Tekno Odin och Gylden Balder kommer att försöka låsa in Månprinsen A.M..  Men när Gunnar Melander bökat sig loss får de fullt sjå att blockera de kraftfulla hugg som Melander utdelar med tvåhandsfattning och ett vrål. Hur det slutar är ovisst. Klyv dem på mitten, Gunnar.

  V75-7: Lover Face var ruskigt bra senast och de sex gånger vi fick (jag sa ju att han var klar) var  bra betalt. Ibland undrar jag om ingen annan tittar i lopparkivet. Nu ska Poker Kronos ta 40 meter på honom. Det går inte.

FAKTA

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 2 Jeppas Maxi (res 10–3)

V75-2: 1 Coldtown (res 2–11)

V75-3: 3 Seabisquit (res 5–6)

V75-4: Alla tolv hästarna (res 9–7)

V75-5: 9–4–2 (res 3–1)

V75-6: 1–6–3–5 (res 7–8)

V75-7: 2 Lover Face (res 11–12)

 132 rader/66 kronor

Helgens tips

1. 9 Food Money

(Färjestad, V75-5)

Måste man bara gilla.

Spurtar ner allt? Drag.

2. 2 Lover Face

(Färjestad, V75-7)

Femstjärnig senast. Mycket stark. Given spik.

3. 3 Seabisquit

(Färjestad, V75-3)

Kraftigt på gång. Borde ta ledningen. Vinner då.