Nybrink: Han är den skickligaste taktikern

Läs expertens krönika – med tipsen till V75 på Solänget: ”Nahar åker på smisk igen”

Foto: Kanal 75
Hyllar stjärnan ”Bland toppkuskarna är jag helt inne på att Erik Adielsson är den skickligaste taktikern”, skriver Micke Nybrink.
TRAV

Han kör som en gud nu, Adielsson.

Jag provar att hänga med i draget.

Guldloppet vinner han med Claes Boko, lätt.

Sen borde ni verkligen titta på Rico Follo senast.

Bland toppkuskarna är jag helt inne på att Erik Adielsson är den skickligaste taktikern. Han tänker travlopp på ett sätt som ingen annan, det är som om han ser flera drag framåt. ”Om jag gör si, kan han göra så men då kommer han och då hamnar jag där ...” 

Ni fattar, schack med enbart hästar – förutom Adielsson då som verkar ha en dam som kan gå ­lite hur som helst.

Titta på styrningen med Västerbo Loveboat i Europaderbykvalet i onsdags. Den var väl ändå en litet mästerverk? Den tidiga attacken, före Archangel Am, kylan att vänta med kniven till 100 kvar för att överrumpla D’One. Måste ­säga att det var en njutning att se. Fast Erik menar väl bara att han gör sitt jobb. Okej.

Gillar inte spåret

 V75-1: Hela omgången på Solänget är rolig. Jag känner verkligen för den. Egentligen borde jag tro på Shiraz Brodde; Adielsson/Båth med en topphäst som glänst i comebacken. Men spår ett bakom bilen får nästan Båth att grina, han vill byta till elfte och hänger med huvudet.

Utan strul är det bra chans men jag garderar och plussar för Super Streamline som ser allt bättre ut och så åker förstås Untersteiner med på stallform och låg procent, Prince Lurifax gör det bra hela ­tiden. Fem streck.

  V75-2: Rolex är bäst och det är Båth/Adielsson igen. Men – hästen är tyvärr ingen klocka. Han kan galoppera när som helst och vi ser av den anledningen en favorit i fara. Vinner felfri men ekvationen vinstchans i förhållande till galopprisk går inte ihop. Tipset till Twilight Eyes som var läcker när han vann överlägset från ledningen senast. Repris?

V75-3: Nahar åker på smisk igen. Claes Boko är jag extremt svag för och hans tre senaste insatser skvallrar om en elithäst som hittat hem. Näst senast var han kanonfin när han plockade ner Standout från dödens i en hiskeligt snabb avslutning. Senast gick han en stark slutrunda från kön i Jubileumspokalen. Bakspår är inte jättebra men jag skickar över den petitessen till Adielsson. Make your magic ­moves.

  V75-4: Valnes Chilly ska runda ett helt fält, hon står 40 meter efter. Det fixar sig. Motståndet skrämmer inte och så bra som hon varit på slutet. Att leta motbud var hopplöst, det blev en smet bakom.

Taktiken? Robert Bergh brukar inte förlora på att han såsar i kön.

Flyger fram

  V75-5: Kanske att Nordsjö Douglas och Storm Odd är bättre än alla andra men kallblod är sällskapssjuka och jag vädrar skräll. Alla på min lapp.

  V75-6: Breedlove är snackhästen i loppet. Han har varit vass i Finland i sin nya regi. Men jag är inne på att Rico Follo vinner för Adielsson. Ni måste titta på hästens ­senaste start. Måste. Han flyger fram den sista biten och nu blir det barfota.Omgångens drag och roliga spiken.

  V75-7: Fem hästar streckas och idén är att Eleanor Rigby får utdelning. Formen är kanon. Mot ledningen nu?

FAKTA

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 6–1–7–5–3 (res 9–2)

V75-2: 2–1–10–5 (res 8–6)

V75-3: 10 Claes Boko (res 3–9)

V75-4: 15 Valnes Chilly (res 2–10)

V75-5: Alla 15 hästarna (res 7–11)

V75-6: 6 Rico Follo (res 7–4)

V75-7: 6–10–1–11–7 (res 3–2)

1 500 rader/750 kronor

Helgens tips

1. 10 Claes Boko

(Solänget, V75-3)

En av mina favoriter. Borde faktiskt vinna lätt.

2. 6 Rico Follo

(Solänget, V75-6)

Flög fram senast. Utan skor nu. Omgångens drag.

3. 2 Twilight Eyes

(Solänget, V75-2)

Mycket fin senast. Tar ­ledningen. Ska slås sen.

ARTIKELN HANDLAR OM