Spikas efter senaste Hulkenuppvisningen

TRAV

Det snackas om Spark Rick och Coldtown. Jag förstår inte.

Såg ingen Raz Mackenzie ­senast? Eller näst senast? För mig är han omgångens drag.

V75-finaler på Solvalla och klassen på sporten är ... bättre än så här blir det inte när vi står i farstun till den mörka årstiden. Titta bara på avslutningen; har det någonsin körts en så bra final i Bronsdivisionen? Mer om det rekordet senare – vi jobbar med små medel och bryter oss ur flocken, allt annat är att vara en fisk.

✔ V75-1: Canaka B.F. kommer att exploateras som singelstreck eftersom hon såg så jäkla bra ut i Trotting Masters-finalen senast. Hon kryssade fram den sista biten och hade hög fart i mål. Bra chans men det står väl dödens tatuerat i pannan på henne? I alla fall om Ohlsson vill vinna, vilket har hänt. Dileva Käll leder säkert i minst 1 540 meter, kanske runt om.

Roliga draget är Fleetfoot ­Han­over som varit obegränsat bra i sin nya regi. Hon kanske ­inte fattar att hon springer på stenhårt motstånd?

Hulkenutbrott

✔ V75-2: Jag har följt Raz Mackenzie länge och alltid haft känslan att det är en kanonbra kuse. På slutet har Roger Nilsson monstruöst store valack exploderat i rena Hulken är lös-utbrottet. Ni minns V75-segern näst senast, finåkningen över upploppet, men ni har kanske inte sett senast?

Titta på loppet, när han vinner på 1 640 auto efter en bomb­-ning sista 800 som skriker V75-spik rakt i mitt öra. Motståndet skiter väl jag i. Kör nu, Roger.

✔ V75-3: Standout får rutin­tipset på spets och barfota. Låter de bli honom är det klart. Jag streckar fem hästar och varnar för Bon Frecia som är i fortsatt toppform. Spurten senast efter startgalopp var ilsken.

✔ V75-4: Finalen i lägsta klassen är ojämn. Inte för att hästarna är dåliga utan för att Calvin Borel är för bra. Lugauers vrålsnygge fyraåring satt fast i Derbykvalet näst senast. Det var inte alls bra, i ett sånt lopp är inlåst inget alternativ. Men han tog revansch senast på V75 när han kunde vinna trots galopp efter 400 meter och en slut­runda i tredjespår. Om han travar pinkar han på dem.

✔ V75-5: Eketorpets Tess ska ut igen och nu är hon väl ändå snarad och klar med innerspår på tillägg och ett fullt fält att runda? Det kan väl inte gå? Jag drar till med Quantanmera som har samma ­läge som senast då hon var grymt bra, frontade och försvann på 1.13,7/2 140. Solvallas bana är fortsatt snabb och i morgon blir det fint väder.

Trav på riktigt

✔ V75-6: Med Bret Boko struken får Magiccarpetride US innerspår. Kan bli bra, kan bli strul. Han var hur som helst strålande när han långspurtade till vinst senast. Perfect Power är en sån där kommandosoldat från Peter Untersteiners stall som man måste ha med. Två kryss känns okej.

✔ V75-7: Värstingen från Åland, Jeppas Maxi, mot slagskämpen Riff Kronos i en ny fajt, kryddad med ett styrkefenomen från Danmark, Frozen, allt toppat med Berghs ess Poker Kronos.

Vad ska man säga? Det är travsport på riktigt.

Vem vinner? Jag vågar knappt tippa men hjärtat säger Jeppas Maxi – samtidigt är jag orolig. Det blir knappast med spända linor. 

Helgens tips

1. 5 Raz Mackenzie (Solvalla, V75-2)

Sveriges största häst? Grymt bra också. Draget.

2. 5 Fleetfoot Hanover (Solvalla, V75-1)

40 meter bättre i ny regi. Får inte glömmas bort.

3. 4 Calvin Borel (Solvalla, V75-4)

Ursnygg och högkapabel. Vinner enkelt felfri.

FAKTA

Micke Nybrinks chanssystem:

V75-1: 4–5–1 (res 2–6)

V75-2: 5 Raz Mackenzie (res 10–9)

V75-3: 1–2–10–8–6 (res 4–7)      

V75-4: 4 Calvin Borel (res 12–1)      

V75-5: 6–1–13–8–5–14 (res 7–4)

V75-6: 2–4 (res 10–6)

V75-7: 8–10–1 (res 2–3)

540 rader/270 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM