Vinner inte min spik kan vi sluta läsa på

TRAV

Han viker ut 700 kvar, sen blåser det till.

Så ser det ut varje gång.

Sista halvvarvet dundrar han ifrån.

Förlorar han V75-4 kan vi sluta läsa på.

Lika bra att säga det, att förvarna. Jägersro och V75 innebär att gula kortet är uppe. I fyra av de fem senaste omgångarna har det blivit jackpott på fem rätt. Senast gav inte ens sex rätt något och sjuan betalade rekordliste-låga 154 kronor.

Vad det beror på vet jag inte men ett gammalt skånskt fenomen är att ledaren har ett lätt jobb sista 500 och i stort sett bara behöver ducka för vinden för att vinna. Om jag har tagit hänsyn till det i tipsen? Vi får väl se.

V75-1: Calvin Borel är hästen som Leonardo da Vinci skulle ha målat om han fått uppdraget att göra konst av trav. Han är något så in i helsicke snygg.

Senast var Conrad Lugauers femåring bättre än någonsin. Felfri och i samma skick är segermarginalen det enda frågetecknet. Men eftersom han är dunderfavorit och osäker garderar vi. Vi är väl spelare?

Tar hellre för många i andra

V75-2: Öppet långlopp med bra hästar. Springover är jag förtjust i. Han fick stryk av Candy Store senast men fick gå utanpå henne hela vägen den gången. Han kan absolut få revansch. Rattigan är en dansk som är stark och måste tas på allvar. Min egen luring är Baron Max som är gynnad av 2 640 meter eftersom han ännu bara har en fart.

Ta många och hellre en för mycket än att börja plocka bort.

V75-3: Senast trodde vi på Knows Nothing. Då låg han på hårt i ledningen i ett V75-lopp och gav sig in på upploppet. Nu är han inte lika upphaussad. Jag ger honom en chans till och anar/hoppas att han är vassare med sparad speed. Visst är det lite väl tokigt att spika men jag får för mig att jag har flyt nu. Samma sak måste sägas om hästens tränare, Reijo Liljendahl.

Hittat vår kille

V75-4: Jag kan säga så här. Om inte Quantum Outlook vinner kan man i alla fall sluta titta i lopparkivet.

Sjuåringen har imponerat när han växlat fält efter fält och vunnit i fyra av de fem senaste starterna. När han styrs till attack på sista långsidan är det som om han tjuter äntligen, borrar ner sig och sliter motståndet i stycken. Frank Nilsson kör och om vi letar efter en rutinerad lärling som känner sin häst har vi hittat vår kille.

Tyskan har bra chans

V75-5: Hippie var onekligen ett utropstecken i den senaste starten för Joakim Lövgren. Trots att hon blev hängande i tredjespår och tvingades fram i dödens tog hon ner motståndet. Tyskan har bra chans om hon klarar voltstart. Värst emot är spetsbudet Staro Hollywood och Untersteiners

Sassafras som blir allt bättre.

V75-6: Hög klass och tipset på chans till Dante Boko som kan rinna undan från ledningen trots att han är fel-/uppanmäld. Senast höll han strålande i spets där West Wing vann.

Frågan är om Adrian får lika bra snurr på honom som pappa Kolgjini. Enligt Lutfi går hästen bara för honom. Visa gubben det nu, Adrian.

V75-7: Maffioso Face var mycket fin när han vann från ledningen näst senast och trots spår långt ut på vingen säger jag att Kolgjini junior laddar, spetsar och vinner. Motståndet är hyfsat men jag tror inte de fångar Maffioso om han lyckas fronta.

Helgens tips

1. 3 Quantum Outlook (Jägersro, V75-4)

Visslar runt motståndet varje gång. Spikas.

2.  7 Maffioso Face (Jägersro, V75-7)

Läcker näst senast. Full gas. Svårfångad i spets.

3. 11 Knows Nothing (Jägersro, V75-3)

Speedkula, flög förbi näst senast. Spelidé.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3–11–4–7–2 (res 10–1)

V75-2: 5–4–10–1–2–6–11 (res 9–3)

V75-3: 11 Knows Nothing (res 1–5)

V75-4: 3 Quantum Outlook (res 9–2)

V75-5: 10–1–7 (res 8–5)

V75-6: 1–9–12–10–4–7 (res 11–6)

V75-7: 7 Maffioso Face (res 4–1)

630 rader/315 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM