Melanders stjärna tillbaka i jätteform

TRAV

Digital Ink är tillbaka i toppform.

Senaste lekte han sig till seger med skor.

Han är klar på lördag.

Romme med vinter och V75 är en klassiker, lite som Vasa­loppet och Vansbrosimningen. Själv ­gillar jag omgången, ­både sportsligt och spelmässigt. Så det blev ett större system än vanligt. Jag har vunnit massor på slutet och vinster är till för att återinvesteras.

Vädret som väntar på lördag är några minusgrader och från tidig morgon snöfall som tilltar och sprider sig över området. Gissningen att det är dumt att köra barfota, att det rent av förbjuds, är inte vågad.

Kan få segerdefilera

✔ V75-1: Highspeed Call trivs på Romme, vann där i härlig stil i mitten av oktober. Från spår sex bakom bilen planade han ut efter 100 meter och flög till spets.

Resten var uppvisning. Gör han om det loppet får de andra titta på när han segerdefilerar.

Art on Line vann från rygg på ledaren senast och Takter siktar nog på samma variant igen.

I lopparkivet (tyst, jag kollar där hur mycket jag vill) hittade jag Air Gunner. Han såg fin ut senast, satt fast i en V75-final. Kontio ”provar lite” som han brukar säga.

✔ V75-2: 1 640 meter och svårt, även om Diable d’Inverne följer bilen. Han är läcker men kanske ingen kille man skickar fram när det blir bråk. I stället vill jag stimma upp Max Not Sand som ser ut att vara i sitt livs form. När han vann näst senast såg han klar ut hela vägen, trots att han låg långt bak.

Över upploppet växlade han ner motståndet och kunde ha gjort ett par kullerbyttor sista biten om han velat reta de andra.

Men vi tar ändå sex hästar – distansen innebär ett visst mått av lotteri.

✔ V75-3: Digital Ink var så fin senast. Med skorna på öppnade han fort, frontade och lekte sig till vinst.

Melanders stjärna ser ut att vara tillbaka i  2013 års form och jag finner ingen anledning att gardera. Han är klar.

✔ V75-4: Raffinos tänker jag följa mot stjärnorna. Det är en sån där häst som jag bestämt mig för. Walmanns femåriga sto är grymt bra och att hon inte vann V75-finalen senas berodde enbart på att hon aldrig fick chansen från spår ett bakom bilen. Om Kihlström löser åttondespåret och ger henne en normal resa får de andra snabba på.

Som sagt, henne spikar jag nu och ett tag framöver.

Gott hopp innerst inne

✔ V75-5: 15 kallblod med känslan att gå ut i en minfält. Egentligen borde fine Mino vinna men där ligger tränaren lågt och tror att hästen behöver lopp i kroppen efter vila. Ändå åker han till Romme så jag anar att Hovel Helmén föredrar att ligga lågt men innerst inne har gott hopp.

Nio streck får det ändå bli men jag håller ändå för öronen.

✔ V75-6: Certification blir hårt spelad men innerspåret är inget önskeläge. Vi måste ändå tänka på att det är lång distans och att luckan troligen kommer och då är han med i matchen igen. Obi Degato är härdad i tuffa V75-lopp och kan bli den som får ta över ledningen medan Västerbo Carrera är kraftigt gynnad av distansen. 

✔ V75-7: Montdore vinner om han kan tävla barfota men inget talar för det.  Jag måste därför gardera med givna motbudet Diego M.Boko som är i lysande form och trivs med skor.

Helgens tips

1. 7 Max Not Sand (Romme, V75-2)

Knallform. Kan mycket väl blåsa förbi. Drag.

2. 8 Raffinos (Romme, V75-4)

Blivande topphäst. Hittar ner och vinner. Spik.

3. 7 Digital Ink (Romme, V75-3)

Äntligen i form igen. Går inte att stoppa då.

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 4–2–5 (res 11–12)

V75-2: 7–2–1–5–12–10 (res 3–4)

V75-3: 7 Digital Ink (res 2–9)

V75-4: 8 Raffinos (res 3–2)       

V75-5: 2–10–7–1–15–12–6–5–3 (res 9–13)

V75-6: 3–1–6–8–10–5 (res 11–12)

V75-7: 6–7 (res 1–2)

1 944 rader/972 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM