På med rånarluvan när fyndet springer

TRAV

Han gick lika bra som Frozen senast, men det verkar ingen ha insett.

Är det bara jag och tränaren som begriper det här?

Ni kan i alla fall spika, han vinner lätt.

Det är (tack och lov) barfotaförbud på Åby i morgon och några tränare gråter ut i förhandsintervjuer. ”Buhu, min är 20 meter sämre med skor. Vaffö gör de på detta viset?”

Till er säger jag: När friidrottarna började skicka spjuten upp på läktaren balanserades de om och gick 15 meter kortare. Ingen längtar tillbaka till tiden då alla kastade 100 meter. Nej, torka tårarna, snyt er och kämpa. Det går över snart.

Omgångens mest givna

✔  V75-1: Västerboonthenews är omgångens givna. Han möter EN häst, Bear Dancer, som han kan svara ut. Senast avslutade Petri Puros bössa hur bra som helst i spåren sista 1 000 men åkte dit mot en smygkörd Yuoana som smet loss i sista sekunden och speedade förbi.

Nu behöver han bara springa rakt fram och om han är frisk borde saken vara klar.

✔  V75-2: Tre formstarka med lägen är ingen dum idé på Åby. Alla tre har dessutom visat sig kunna prestera med skor. Springover är mycket bra, det har vi sett. Senast var han tapper tvåa på V75 efter en tung resa. Kommer han till ledningen lär han trumma undan.

Il Sånna fick smisk igen senast men jag vill se honom på rulle. Kontio är kanske ingen smygare som Örjan, mer åt Kolgjini hållet, men det kan gå. Raymond Palema har fått smyga för länge i två raka V75-starter och det kan vara läge att gasa nu. Örjan är kanske ingen Kontio ...  ja, ni hajar. Eller de kanske kan byta häst? Närå.

✔  V75-3: Första tanken är spets och slut med Quick Fix. Adrian Kolgjini kastar loss och släpper under inga omständigheter.

Om de slipper slåss dansar Quick Fix hem det.

Jag plockar ändå dit fem till eftersom det är lite som skiljer. Birmingham är en Bergh tränar/Jansson kör-variant. Ett empiriskt streck.

✔  V75-4: Ingen lek, loppet ser smått omöjligt ut, även om jag tycker att Artemis är det givna tipset. Hon har ryckt upp sig och var strålande senast då hon brakade till spets i en hård inledning och ändå lekte sig till seger.  Network Broline gillar jag också men hon är fantastiskt missgynnad av skor, det är nästan att mirakel att hon kan springa med dem på. Jag är ironisk nu, satirisk. Man måste skriva så nu, ingen fattar annars. Alla blir i stället kränkta.

Men ni vet väl att graden av kränkthet står i direkt proportion till hur mycket man för­tjänar det?

Fynd från lopparkivet

✔  V75-5: Omgångens bästa drag, lopparkivsfyndet, är Mind Your Face. Han är min chansspik. Senast gick han lika bra som Frozen i en stenhård V75-final som vanns av Coldtown. Frozen hade stått i 1,10 här. Mind Your Face står i sju gånger. På med rånarluvan.

✔  V75-6: West Wing ryggar jag upp i högsta klassen. Visst, skor nu men han har gjort ”100 starter” med den balansen och varit bra. Dubblar med Oliver Kronos som ser rysligt bra ut. Senast forsade han fram den sista biten med gott om kräm kvar.

✔  V75-7: Harry Haythrow vinner troligen men nioåringen har inte haft skor i lopp på flera år och det är nästan tjänstefel att spika.

Dreams Take Time pratar ingen om – senast var det han eller Harry. Spelarkåren är ett otroget släkte. 

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 1 Västerboonthenews (res 3–2)

V75-2: 4–6–3 (res 1–5)

V75-3: 6–8–4–3–9–12 (res 2–1)

V75-4: Alla elva hästarna (res 5–4)

V75-5: 15 Mind Your Face (res 8–9)

V75-6: 4–5 (res 9–8)

V75-7: 3–7–9–2 (res 5–12)

1 584 rader/792 kronor

Helgens tips

1. 15 Mind Your Face (Åby, V75-5)

Gick lika bra som Frozen senast. Givna draget.

2. 4 West Wing (Åby, V75-6)

Jättebra häst, jättebra läge, jättebra chans.

3. 6 Quick Fix (Åby, V75-3)

Slipper Calvin Borel. Spets och slut?

ARTIKELN HANDLAR OM