Bästa hästarna ska alltid tävla på V75...

TRAV

Dreams Takes Time har en lillebror.

Han är samma typ av muskelpaket.

Det innebär att han smattrar förbi i V75-3.

Kör sen bara Ove A Lindqvist felfritt i sista så.

Extra V75-omgång på Solvalla med Prix d’Amerique som fond låter som en fest. Det enda jag inte kan begripa är att loppet i Paris inte ingår i V75-spelet. Det finns säkert en massa teknikaliteter (som att de är 18 stycken) som måste ordnas men jag är inte särskilt förstående.Fixa – de bästa hästarna ska alltid tävla på V75. Bortklaringarna kan ni bespara mig.

V75-1: Ryan Kronos har vi som går på Solvalla följt i tre starter för Reijo Liljendahl. Hästen ser ut att må fint och han har också presterat allt bättre. Senast gav Örjan Kihlström honom ett sånt där lopp som bara han kan och Ryan skrattade och gled förbi. Om han inte fastnar är det jättechans. Själv har jag fått för mig att Figaro’s Dream flyger till ledningen och stretar emot länge. Kontio kör och den som tror att han backar har aldrig varit på trav.

Oslipad – men brutalt bra

V75-2: Två mycket fina hästar gör upp. Darius Boko har inte startat ihjäl sig, han är fem år och tävlat sex gånger med fyra vinster som facit. Det är en kanon, oslipad men brutalt bra. Går han felfritt springer han så fort det behövs. Vilket kan krävas eftersom Amour du Coglais också är jättebra och mycket fin. Två streck känns ofattbart starkt.

V75-3: När jag såg Mr Perfect göra en provstart senast hade jag ingen startlista i handen. Jag hoppade ändå till, ”vilken häst”, och tyckte att jag kände igen honom, att han påminde om... någon. När jag sedan insåg att det var Dreams Takes Times lillebror förstod jag, han är en kopia. Loppet vann han från ledningen, knappt men överlägset. Jag vet inte om han är klar men det får bli spikändå, på intrycket och släktskapet.

Sätt på skygglapp

V75-4: Coco de Vie har vi sett göra strålande lopp den senaste tiden. Hon vann trots galopp senast och var extra bra då. Stilen är att hon bara ångar på och sällan blir trött. Morgana Bi är mer talangfull med en djävulsk fart i sig. Hon är speciell på det sättet att hon hänger ner och vill springa inåt.

Walmann har testat med skygglapp på ena ögat men i de två senaste har hon gått utan. Jag vill att hon har skygglapp nu.

Varning för Croque

V75-5: 1 640 volt och kul att analysera med vassa ston på tillägg. Rub It Out ska vara favorit på insatserna på slutet. Men spåret är dystert. Desdemona Boko har lopp i kroppen och är blixtrande speedig när hon är i form. Polly Frontline reste sig på nio senast och presterade igen. Hon kan massor.

V75-6: Hög klass och kul med Arn Hammering på Solvallabesök. Han vann 13 lopp förra året och är riktigt fin. Senast lekte han sig till vinst hemma i Kalmar.

Croque vill jag varna för. Han ser formstark ut och Takter kör som vanligt på gehör. 

V75-7: Som Electrifying gick senast måste han spikas. Han tappade massor i starten och fullföljde hemskt bra i skymundan i det V75-lopp som (stenklare) Mind Your Face vann. Om Ove A Lindqvist får iväg honom felfritt får de andra

jaga. Jag tror inte de hinner ikapp.

Helgens tips

1. 2 Electrifying (Solvalla, V75-7)

Strålande insats senast. Tar väl inte stryk felfri?

2. 11 Mr Perfect (Solvalla, V75-3)

Läcker treåring. Smyger med, blixtrar förbi? Drag.

3. 11 Arn Hammering (Solvalla, V75-6)

Segermaskin på utflykt. Tas på största allvar.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1–7–10–6–11 (res 9–4)

V75-2: 2–3 (res 6–12)

V75-3: 11 Mr Perfect (res 2–5)

V75-4: 6–10 (res 8–7)

V75-5: 5–4–11–12–1 (res 9–2)

V75-6: 11–3–2–5–9 (res 8–4)

V75-7: 2 Electrifying (res 11–14)

500 rader/250 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM