Borde få ett wildcard till Åby-finalen

TRAV

Duellen i guld, tredje försöket till Olympiatravet, blev lika häftig som vi hoppats.

När vi summerar är slutsatsen given.

B.B.S.Sugarlight ska ha ett wildcard till finalen på Åby.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Micke Nybrink

Jeppas Maxi är hur bra som helst. Vet inte hur långt det kan bära för Ålandshästen men gissningen att han snabbt klättrar rakt upp i guld är inte vågad.

Nu hade han spår sju bakom bilen men just nu är spåret inget faktor. Efter 600 meter satt den pampiga men lite finlemmade sexåringen i ledningen och resten blev en stilla promenad i Dalarna. Hästen måste ha undrat när det var dags för lopp på riktigt.

Västerbo Highflyer var det dags för. Jag hade det på känn. Nu fick han i och för sig en underbar resa i andrapar utvändigt men han visade att formkurvan pekar fortsatt uppåt.

Då hade favoriten Mellby Apollo galopperat bort sig (i starten) och när stallskriket Nato Dream tappade stilen i ledningen i sista kurvan anföll Daniel Redén med sin maskerade sjuåring.

Västerbo Highflyer spurtade ettrigt förbi en mycket duktig Super Otto som hade travat utanpå ledaren.

Mannen i spegeln en besvikelse

Erik Adielsson körde fräckt till ledningen efter varv med löpärlige Ägir Briljant, tränad av Peter Cederin. Det visade sig vara ett smart drag eftersom fuxen bet ifrån sig med näbbar och klor den sista biten och höll

undan för starke sluggern Danne Edel som hade parkerats på utsidan.

I samma lopp galopperade hårt betrodda duon Cab Hornline och Mellby Cheeky bort sig. Särskilt Mellby Cheeky verkar ha svårt att hålla ordning på påkarna. Min idé Man in the Mirror kunde inte haka på från rygg på ledaren och var en besvikelse.

Tredje kvalet till Olympiatravet blev en ren match mellan två elit(lopps?)hästar. On Track Piraten dök till ledningen efter 200 meter och kusken ströp farten så fort han bara kunde. Det här tvingade fram B.B.S. Sugarlight. Han låg sist i andraspår men 950 meter från mål landade han utanpå ledaren.

Sen körde de om det. Hela vägen in krigades det och det var med knapp men säker marginal som Hans R Strömbergs Pirat höll undan. Båda hästarna var mycket bra och båda borde få vara med i finalen på Åby i slutet av april.

Kom igen. Vi ger B.B.S. Sugarlight ett wildcard, det är väl givet?

Kan bara bocka och gratulera

Only in its Class fick rusa på ute i spåren ganska länge innan han fick ledningen i lärlingsloppet, efter 700 meter för att vara exakt. 1.13 första 1 000 borde sätta sin spår. Men sjuåringen, tränad av Daniel Redén, höll undan till säker seger.

Månprinsen A.M. vann igen. Han är fantastisk. Nu stämde det aldrig någon gång och känslan är att formen inte alls där ännu. Från dubbla tillägg stack Gunnar Melanders stjärna kniven i min chansspik Nordlirappen den sista biten.

Jag bockar och gratulerar Sveriges bästa kallblod men ångrar inte mitt val av spel och spik. Att konsekvent och okritiskt spika storfavoriter fungerar inte i långa loppet. Så det så.

Queer Fish var ruskigt bra. Han bara bombade runt motståndet sista 800. Grym insats. Wow.

ARTIKELN HANDLAR OM