Allt han behöver göra är att gasa till ledning

Micke Nybrink
TRAV

V75-tåget rullar in i Malmö, av kliver sex cowboys.

De biter i varsin cigg, kisar och fingrar på puffran.

Kolgjini, Takter, Bergh, Goop, Untersteiner och Ingves.

Kuskar som skjuter först och frågar sen.

Sen finns det killar som Adielsson och Kihlström som lever på de andras optimism och löser loppen likt ekvationer. Båda typer pryder startlistorna – det gäller bara att ha koll.

✔  V75-1: Conlight Ås är något extra. Jag har redan utnämnt honom till ett bra spel i Derbyt och det är inget jag reviderat. Årsdebuten hemma på Bergsåker skedde i tysthet men vi var några stycken som såg honom speeda hiskeligt hastigt till vinst. Erik Adielsson ”körde bort honom” men visste tydligen vad han gjorde när han satt kvar i kön i låg fart.

Det här är en så kallad mord­vinnare.

Kihlström kan smyga

✔  V75-2: Napoleon C.D. till spets, distansen är kort, vi är på Jägersro och det är vår. Många spikar och går vidare. Inte vi. Vi ser att Björn Goop har spår tre med Royal Prince och minns vad vi pratade om inledningsvis. Goop kommer inte sitta snäll och titta på när Ingves smiter undan i ledningen. Han agerar (så säger han alltid själv) och i det här fallet blir det dödens och mosa på. Hästen är ju för fasen kanonbra och Björn har inte glömt det. Örjan Kihlström, den jäkeln, smyger i draget med Explosive Dust och om täthästarna får mjölksyreklubban 100 kvar ...

✔  V75-3: Maven fram och baklänges? Nja, bakspår mot killar med muskler som inte släpper fram henne i onödan. Dessutom är hon klar för finalen om två veckor. Takter lär inte ”klyva henne på mitten”. Noras Bean, El Mago Pellini och Solvato är björnbusarna som gör livet surt för den fantastiska amerikanskan.

När Kolgjini pratar om El Mago Pellini låter det som han kört världsrekord på träningsrakan i Vomb.

✔  V75-4: Bra klass på Klass II och sex streck är nog ett minimum. Jag chansar på det, gillar att smyga fram till kanten och kika ner i dödsdalen. Star of Glory får tipset på den mycket starka insatsen senast. Eder Bob är materialvinnaren, första barfota. 

✔  V75-5: Geisha Sund har imponerat under vintern men nu är det inte hennes årstid. Hon gillar inte alls våren, det har Bergh poängterat för mig. Nej, jag går rakt ut på Dernier Viking, ett av Sveriges starkaste ston. Om hon bara

hinner fram i dödens kan de klappa sig i arslet. Då är det över. Kör nu Ingves, ta aldrig upp henne. 

Högklassigt lopp

✔  V75-6: Jäklar, vilket bra lopp. Det här är vad jag kallar trav.

Lover Face fick massvis med stryk av Oliver Kronos senast men det kan bli ombytta roller nu. Allt Heiskanen behöver göra är att gasa till ledningen och

det är lite av hans bästa gren. Veijo har vunnit flera tusen lopp (typ) från den positionen. Archangel Am är förstås spännande. Tänk om drummeln vuxit i kroppen i år. Jubileumspokalen here I come.

✔  V75-7: McSteamy ska bli Peter Untersteiners nya reklamhäst. Inte för att han behöver någon, men ändå. Här slåss han mot innerspår bakom bilen och Daryl Boko. McSteamy brakvinner med klaff men vi spelar säkert. Roliga rysaren är Star Advisor Joli. Lysande i ny regi senast och skoryck i rena Åke Svanstedt-andan nu.

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 6 Conlight Ås (res 1–3)

V75-2: 1–3–7 (res 4–8)

V75-3: 10–2–6–1 (res 5–9)

V75-4: 7–8–5–10–1–4 (res 3–11)

V75-5: 11 Dernier Viking (res 1–2)

V75-6: 4–9–11–12 (res 6–10)

V75-7: 1–4–9 (res 3–8)

864 rader/432 kronor

Helgens tips

1. 6 Conlight Ås (Jägersro, V75-1)

Strålande i årsdebuten.Kan väl inte förlora?

2. 11 Dernier Viking (Jägersro, V75-5)

Starkaste hästen. Vinner från dödens. Spikas.

3. 9 Star Advisor Joli (Jägersro, V75-7)

Läcker i ny regi senast.Barfota och Örjan. Skräll?