Nybrink: ’Äntligen dags att ta betalt’

Micke Nybrink
TRAV

Folk har inte begripit det ännu.

Hon kan vara Sveriges starkaste sto. Nu möter hon en stjärna och ratas.

Nej, det är dags att ta betalt på riktigt.

Till sötnosarna som skickar mejl om att jag är sorglig som inte har sju rätt när det ger 1 000 kronor (som i lördags) vill jag hälsa att ni ska bläddra

vidare nu. Ödsla inte energi, den här spalten är inget för er.

Titta i stället på strecklistan i morgon och bygg upp­ifrån

och ner. Med lite flyt vinner ni till ett nytt ekomonipack Findus krögarpytt.

Ni andra, som vill lämna banan från innerplan i en helikopter för snabb transfer till privatjeten mot Monte Carlo. Jag provar på riktigt nu. Drivern är framme, trots en 15 meter smal fairway som kantas av vatten till vänster och ett stup till höger. Någon ruff finns inte. Målet är att slå hårt, långt och förbi, att ta alla problem är spel, chippa från greenkant och sänka en eagle på ettan och fyran. Jag brukar göra det. Oftast. Det gäller att ta i.

Gynnas av distansen

  V75-1: Okej, de tror på Your Highness. Perfekt. Jag gör inte det.

Min tanke är att Dernier Viking, ett av landets starkaste ston, gynnas så pass mycket av 2 640 meter att hon hinner bryta ner Your Highness både mentalt och fysiskt. Chansen är inte stor men om hon gör det kan vi förboka helikoptern.

 V75-2: Edge Boko är något extra. Stig H:s Wellino Boko-son tar stora kliv. Han har toppchans och den som vill hålla kostnaden nere spikar. Jag fyller ändå på med käcke Nose Gear (snorkråka?) som jag gillar. Kihlström får hoppas att de inte ger Edge för mycket gratis. Örjan lever på att andra slåss.

  V75-3: Digital Ink kan ta åttonde raka i guld. Det skvallrar om en djävulskt bra häst men kanske också om en elit som inte vaknat till efter vinterns ide. Magic Tonight, 1.09,3-travaren, ska köras i ledningen och det står väl i så fall dödens i pannan på Inken? Varning för Oasis Bi som kan få spara speeden. Då är han läskigt effektiv. Nothing But Class tar jag med för att kunna bli ensam.

  V75-4: Jag trodde på Love Lini senast och då levererade han en jättespurt från sjätte ytter. Hur många rundar så många på V75? Tvåa blev han. Nu är det läge att ladda och det finns en chans att han tar ledningen; om Sebastian Sund inte får ordning på sina långa ben.

Som sagt, fram med stora klubban, pegga upp och klipp till. Vem säger att V75 ska spelas med järnåttan?

Ny reklamhäst

 V75-5: Sauveur var grym i årsdebuten och jag gillar att Åke Lindblom fått fram en ny reklamhäst. Chansen är fin igen. Vill ändå ha med Usain Henna som var formidabel senast och borde älska 2 640 och Tokio Hotel Hall som är på väg upp genom klasserna. Radieux tar jag med på att det är en fin häst och att Kolgjini hukar sig. Spets brukar funka på V75.

  V75-6: Ivar Sånna är en superhäst men han startas mot formen och vi får ha lite is i magen. Djali Boko gick en strålande slutrunda senast och Calvin Borel är egentligen hur bra som helst.

V75-7: Ett försök som ser ut som en final. Royal Fighter måste smasha in den för vinst.

Vem som annars slår honom är oklart.

Det enda jag vet är att jag inte vet.

Vi tar många. Naglo del Nord kanske?
Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 12 Dernier Viking (res 5–2)

V75-2: 3–9 (res 2–11)

V75-3: 2–6–4–9 (res 1–12)

V75-4: 7 Love Lini (res 10–4)

V75-5: 11–5–12–8 (res 7–1)

V75-6: 5–2–11–8 (res 3–1)

V75-7: 5–4–7–1–2–10–9 (res 12–3)

896 rader/448 kronor