Hästen springer runt i vilopuls med pjäxor

Foto: Kanal 75
Micke Nybrink
TRAV

Skenet bedrar. Nu ger sju rätt massor. I alla fall om mina

ana­lyser stämmer. Och det gör de väl nästan undantagslöst?

Shut up, Kolgjini vinner Olympiatravet.

Först fick jag för mig att vi var där igen, dags för ännu en favoritparad. Nedrans. Men jag hade slarvat, inte synat dem i sömmarna, letat efter fel och dissekerat motståndet. Det är gjort nu och svaret är att det går bara sisådär för favoriterna.

Enda kvarstående problemet är att få kuskarna att sluta titta på oddstavlan och bländas av lågoddsaren.

Hörni, strunta i det. Ni kan ni också, det är V75-finaler och alla är bra. Den som fegar åker ur. Kavla upp ärmarna, slå näven i stallväggen innan ni åker ut till lopp och skrik som en folkilsken gris strax innan bilen släpper. Det är krig, krig om förstapriset. Tvåa är förste förlorare.

Alla spricker i första

 V75-1: Remember My Name är allas vinnare. Han var jättefin senast men att glänsa i division II är inte samma sak som att leverera som spik på V75. Honom tror jag ingenting på. Eller, äsch, ni som fattar något fattar vad jag menar. Ni andra mejlar att jag är en idiot. Lovelock såg högexplosiv ut senast och Spark Rick kan springa 1.10,5 på rent vansinne.

Monstersmällen är Solöns Ran­gel. Blixtsnabb och fast med rubbet bakom Jeppas Fucking Maxi senast. Pang, där sprack alla.

✔ V75-2: Whitehouse Express ska leda runt om. Kan absolut gå men är ingen bank för mig. Jag har nämligen sett Moving Ons lillebror King Sir Kir i tre raka. Här pratar vi om en häst som springer runt med vilopuls i pjäxor. Ni måste titta på honom. Claes Svensson har minst två växlar kvar. Slukar han lille Whitehouse levande?

✔ V75-3: D’One mot klabbet är ingen diskussion för mig. De andra är bra men Walmanns nya storstjärna är bättre.

Kihlström lägger straffen. Halka inte.

✔ V75-4: Svettigt och analysen har böljat. Inser att det är här jag måste chansa. Renda L.B. har varit femstjärnig i två raka och jag är lite inne på att hon kan blåsa till ledningen, att Gordonston gillar ryggen. Glöm senast, då var hon brunstig och fick en resa som ingen häst klarar. Renda är jättebra och Ingves är ingen mes. Peter, näven i väggen innan. Sen kör du.

Minst lika bra som Bellfaks

✔ V75-5: Bellfaks är mycket bra för klassen och kan vinna lätt om allt klaffar. Men det är några om och men som stör. Som tur är har jag hittat ett motbud eller rent av ett dunderdrag. Mjölner Komet piskade upp gänget strax under den norska eliten senast, Mino och allt vad de hette. Han vann från dödens, överlägset.

Han är troligen lika bra som Bellfaks, kanske bättre.

✔ V75-6: Support Justice är hästen att slå i Olympiatravet. Han är faktiskt snabb ut och nu ska det ges järnet. Det kan vara så (tråkigt) att han spetsar och så blir det inget mer. Min idé är ändå El Mago Pellini. Han var otroligt bra i dödens i kvalet, minst lika tapper som Maven och har nu lopp i kroppen. På Vincennes i höstas gav han Support Justice en match. Kör Ludde, men det behöver jag inte säga.

✔ V75-7: Härligt långlopp där många kan vinna. Tipset till stayerelitens kung 2014, Alfas da Vinci, vacker som en tavla och stark som belgian blue.

Helgens tips

1. 10 King Sir Kir (Åby, V75-2)

Ser inte ut att kunna bli trött. Fräckt drag.

2. 4 El Mago Pellini (Åby, V75-6)

Kraftigt uppåt. Kan vara storloppsskrällen.

3. 8 Mjölner Komet (Åby, V75-5)

Dunderbra senast. Volt? Blir livsfarlig felfri.

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 6–1–7–3–4 (res 10–12)

V75-2: 10–3–2 (res 1–12)

V75-3: 11 D’One (res 1–5)

V75-4: 5 Renda L.B. (res 7–1)

V75-5: 3–8 (res 2–1)

V75-6: 2–4–10–9–6–7–8–3 (res 1–5)

V75-7: 9–2–8–12–10–15 (res 13–5)

1 440 rader/720 kronor