”Puttrat på tomgång efter förvandlingen”

Läs Micke Nybrinks senaste krönika

Experten Micke Nybrinks krönika.
TRAV

Ja, jag vet. Mina spikar lever farligt från innerspår. Men kom igen nu, det slår i alla fall tolfte.

Draget i V75-4 var ofattbart okört senast.

I sista grusmatchen på Arena Dannero är det game set match Nadal.

  V75-1: Montdore är ingen häst att gå en match mot sista varvet. Nej fy. Fråga till exempel Coldtown hur det kändes på Axe­valla senast. Hårda Montdore ser inte rolig ut, springer och bökar och småbromsar, kusken måste vara aktiv men farten hålls uppe och den jäkeln tröttnar inte.

Klarar han starten blir det tidig attack och dödens är alltid ledigt. Eller spets, Montdore är inte petig.

Motbud? Aristocat Boko blåste förbi Montdore näst senast i ett V75-lopp i Boden medan O.P.’s Flirt kan leda länge, särskilt om Montdore kommer bort. Annars är det nog lycka till som gäller.

  V75-2: Svenskt Kallblodskriterium handlar enbart om norska hästar. Någon som tycker att det är helfestligt? Hur som helst, Tangen Piril och Galileo är 40–50 meter bättre än byket. Jag röstar på Tangen Piril som ser ut att vara starkast. Men jag vet inte. Två streck är min mesiga lösning.

Konkurrenterna får ducka

  V75-3: Här blev det två napp i lopparkivet så jag ger mig ut på djupt vatten utan att vara en särskilt god simmare. Luckycharm Hanover var läcker när han vann från rygg ledaren i ett långlopp på Solvalla senast. Klaffar det får de ducka sista 500. Samma sak med Narold Scotch som såg ut som en ny häst utan skor senast. Efter (klant)galoppen 600 kvar gick han så fort att jag inte törs skriva några siffror. Och nu kör Sören Eriksson, inte Yannick Gingras. Eriksson har korta tömmar, Gingras hade ”ten meter lines” som Matteus Lillieborg uttryckte det.

  V75-4: Såg ni Antti Sisu senast så vet ni vad jag snackar om. Han hade typ 50 meter sparat i mål som fastlåst i ett V64-lopp som vanns av Metallic Beat. Han puttrade på tomgång hela vägen och var förvandlad utan bakskor. Spets nu från innerspår? Nja, Broadway Laday hoppar iväg när bilen släpper så jag vet inte. Men jag bettar på att han vinner med klaff, rygg ledaren och slut har funkat förr. Man ska spika sina drag, man är väl ingen kärr... fegis.

Svårt att hålla undan

  V75-5: Kallblod över hela banan i det här roliga, årliga loppet där tanken är att alla går i mål samtidigt, i alla fall om sportchefen lyckats med utplaceringen av hästarna. Gnäller alla före loppet vet jag att jag lyckats, förklarar B-O Månsson som har bestämt allt.

Ändå är det fördel tilläggshästarna, ju längre bak desto bättre. Det är av tradition svårt att hålla undan.

Cali Maks är jag svag för men fem streck är ett minimum.

  V75-6: Ole dole doff, kinke lane koff ... Hur ska det gå? Bra hästar men att ranka är nästan oseriöst. Vi tar alla. Caddie Hit etta om ni fyller i reserver. 

  V75-7: Nadal Broline är den andra halva av Reijo Liljendahls stjärnduo. Ready For More siktar på Jubileumspokalen medan Nadal är ute och toppar stenhårt från baslinjen på V75. Innerspår bakom bilen gör det hela intressant. Kan han försvara ledningen?

Jag är inne på det, Ulf Ohlsson har aldrig laddat men nu är det läge. Om inte så kan en snabb start ändå innebära att han är loss och sen får de heta vad de vill.
Helgens tips

1. 6 Luckycharm Hanover (Dannero, V75-3)

Ruskigt läcker senast. Kan massor. Roliga guldbudet.

2. 1 Antti Sisu (Dannero, V75-4)

Miljonintryck senast. Rätt läge. Spets och slut?

3. 1 Nadal Broline (Dannero, V75-7)

Värsting på fyra ben. Vinner oavsett. Banken.
Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 4–10–7 (res 9–2)

V75-2: 2–1 (res 3–4 )

V75-3: 6–7 (res 5–4)

V75-4: 1 Antti Sisu (res 4–2)

V75-5: 12–14–15–10–7 (res 5–8)

V75-6: Alla tolv hästar (res 5–6

V75-7: 1 Nadal Broline (res 4–12

720 rader/360 kronor