Här får ni tre spikar till kvällens travfest

Foto: Kanal75
Patrik Fernlund.
TRAV

Jubileumspokalen, Nuncio och före detta toppkuskar i häftig uppgörelse.

Kvällens travfest på Solvalla har något för alla som gillar hästkrafter.

Dessutom har jag tre spikar att bjuda på till V75.

V75-1: Stig H Johansson vann ”sitt” legendlopp i fjol och jag får fortfarande rysningar då jag tänker på de ovationer mäster fick när han seger­defilerade framför E-läktaren. Då var segerhästen O.P.’s Flirt, som även är med i år men den hästen kör Helen A Johansson. Stig H hoppar istället upp bakom Lover Face, som är en häst jag håller oerhört högt.

Det luktar körning från början, vilket gynnar Stig H:s häst och jag tror på ny succé för Solvallas stora profil.

V75-2: Some Summit står löjligt bra till i det här loppet. Straffspark? Bra chans, givetvis, men hon blir megafavorit och trots att hon varit stabil hittills finns en ­liten galopprisk i starten och det kan hända en hel del i sådana här lopp. Jag tar fram penseln och målar på rätt så rejält och hoppas på favoritfall. Nikita Broline och Ninepoints Lucy hetaste motbuden.

Formstark idé

V75-3: Blended Scotch är en häst som ligger mig varmt om hjärtat och nu ser hon så där galet formstark ut igen. Slutvarvet senast var svettigt och ett litet fält gynnar henne denna gång. Youana och Your Highness i all ära – men jag spikar min idé och lovar att skrika mig hes när Linderoth kommer flygande längst ut

i banan med sin häst.

V75-4: Favoriten Nappa Scar galopperade senast och Per Lennartsson var ilsken på sig själv som gav sig in i en spetsstrid med Lutfi Kolgjini. Det kan bli snabb revansch och det troliga är att Lennartssons treårige talang leder länge – men det finns gott om motbud. In Vain Sund är både jag och tränare Redén förtjusta i och så nämner jag storskrällen Tellmeastory.

V75-5: Nuncio. Det räcker väl så? På 34 starter har han aldrig varit sämre än trea och i kväll blir det ny uppvisning. Han joggade 1.08,2 de sista 700 meterna senast med skorna på – detta är väl en häst för Prix d’Amerique 2016? Jag ser framför mig kvällens scenario när ”Tarzan” segerdefilerar med sin häst och låter publiken klappa på världsstjärnan. Vi njuter av en världs­atlet.

Stentufft tempo att vänta

V75-6: Jubileumspokalen. Nimbus C.D. får sitt stora test, orkar han hela vägen? Nja, jag är inte säker att han står pall för stentufft tempo över två varv. Papagayo E. är en superhäst och Ivar Sånna har hittat storformen. Där har ni favoriterna och så bjuder jag på ett drag.

Tumble Dust har ett lopp i kroppen, avslutade bra då och hittar Björn Goop rätt (rygg ledaren?) blir han giftig.

V75-7: Ordet stenklar är farligt att använda, men jag tror att Windy Ways är stenklar. Senast valde kusken att köra defensivt och hon galopperade av ren friskhet.

Nu tror jag att hon tar ledningen – hur ska hon sedan förlora? Nej, detta är så nära en säker spik man kan komma.

Patrik Fernlunds V75-system

V75-1: 9, 2, 10, 4, 5 (7-1)

V75-2: 4, 9, 12, 6, 8, 5, 13, 1 (3-7)

V75-3: 7 Blended Scotch (2-8)

V75-4: 1, 3, 2, 11, 5, 6, 9, 12 (10-4)

V75-5: 7 Nuncio (5-4)

V75-6: 4, 2, 1, 3, 5, 6 (11-9)

V75-7: 4 Windy Ways (5-1)

1 920 rader/960 kronor