Fräcka spiken som knäcker favoriterna

Läs Micke Nybrinks senaste krönika

Experten Micke Nybrinks krönika.
TRAV

Redan i kväll bollar kuskarna in med en vass V64. I morgon invaderas Bergsåker av travets härdsmälta, 20 000 personer.

De åker dit för att kolla på två av världens finaste hästar.

En ponny och ett kallblod.

Den här lördagen brukar alltid innebära publikrekord, sportcheferna räknar inte så noga. De tittar ut över folkhavet och säger ”det måste vara minst 20 000 här, det lovar jag.” Hur som helst, alla är där och sommaren drar sin sista suck när Delicious U.S. segerdefilerar efter Sundsvall Open Trot. Häftigt med en nybakad världsrekordhållare. Daniel Redéns lilla puffra sprang 1.08,6 på en halvmiss senast, från bakspår och med tillsynes ett par skott kvar i kammaren.

1 640 meter då, nu är det 2 140 – lite som om Usain Bolt skulle springa 400. Det här blir grymt kul att se.

Ruggiga avslutningar

  V75-1: Snack om spets och slut med Exceed’em som piper till spets från springspår. Visst, om Tillman träffar plankan men jag vill påpeka att innerspårets Ave Maria rasslar iväg likt Shelly-Ann Fraser-Pryce ur blocken och att kusken vill köra i front.

Draget är Pastor Dee som svarat för två vanvettiga avslutningar i två raka sprintvinster på slutet. Kolla loppen i arkivet – annars får ni inte vara med.

  V75-2: Order to Fly med mord i blicken. Per Lennartsson kanske också kör i något slags ilska efter katastrofen i Derby­kvalet i tisdags, vilket kan vara rätt melodi för att vinna från bakspår. Den som kaxar får vara redo att möta djävulen. Vill ändå gardera med tanke på hur sporten ser ut, alla bruna hästar springer lika fort ju, allt vad de kan hela vägen. King City är spelidén och Funny Tornado om du vill bli ensam.

  V75-3: Månprinsen A.M. vinner SM med hur många meter?

Titta och njut av Sveriges finaste häst. När får vi se honom i en ny match mot Lannem Silje?

  V75-4: Hög klass på Lasse Lindbergs minneslopp där Linus Svensson har serven med Bethel Hanover. Om Lindberg kört hade det vara över; det kan ha varit Lasse som lärde Adielsson att pricka från springspår ... Ni fattar. Bethel vinner som ett skott utan galoppen med 500 kvar senast, hon flög fram men bröt ner, och har bra chans. Ni vet att jag alltid tror på Dernier Viking.

I morgon är inget undantag.

Kör som om hon vore Maharajah på crack, Admir. Ryck i alla snören, direkt.

Vann loppet i lottningen

  V75-5: Fyndet/draget kommer här. Spelarna verkar ha snöat in på Space Photo och Make it Quick. Jag är inte imponerad. De killarna tror jag ingenting på.

Daddy’s First vinner väl? Fyra senaste starterna duger som bevis.

Jag rabblar inte vad han gjort utan uppmanar alla seriösa att titta. Kan någon sedan peppa upp Henrik Svensson, han behöver höra att han kan vinna, så är vi ”game”.

  V75-6: Jaha, de gav loppet till värstingen Ready for More redan i lottningen. Så praktiskt. Man kan gardera (han är ingen maskin) men det är nog bara en på fem att han bränner. 

  V75-7: Jag tror på Delicious U.S. eftersom hon är den snabbaste ponnyn i världen. Creatine har jag ingen känsla för nu, tycker att han var lite pittlös senast. Ja, jag vet att det berodde på huvudlaget men ändå. Traveling Man är en otrolig hedershäst. Honom tar vi!
Helgens tips

1. 7 Daddy’s First (Bergsåker, V75-5)

Härliga intryck i fyra raka starter. Fräcka spiken.

2. 7 Pastor Dee (Bergsåker, V75-1)

Flyger fram i spurten. Kan smälla till med klaff.

3. 12 Dernier Viking (Bergåker, V75-4)

Hårdare än Clint Eastwood. Full fart direkt?
Micke Nybrinks chanssystem
V75-1: 7–1–11–6–2 (res 12–3)

V75-2: 11–5–4–1–3 (res 6–2)

V75-3: 6 Månprinsen A.M. (res 10–11)

V75-4: 12–6–5–7–10 (res 11–13)

V75-5: 7 Daddy’s First (res 10–2)

V75-6: 2 Ready for More (res 1–6)

V75-7: Alla tio hästarna (res 8–9)

1 250 rader/625 kronor