Nybrink: ”Galna spiken vinner med en axelryckning”

TRAV

Dubbel jackpott, dubbla open stretch. Och dubbelt så svårt som vanligt.

Ger inte sju rätt miljoner nu så är det game over. Lösningen på Åby är en vildsint attack.

Det normala en jackpottomgång är att bli aningen defensiv, inte ta några onödiga risker utan låta de andra clownerna spricka på sina coola drag. Sju rätt är överbetalt och när det är dubbel (om sanningen ska fram, en och en halv) jackpott är det förstås ännu mer rätt.

Men på Åby ser jag inte det som ett alternativ. Det är för svåra lopp och att gneta kommer inte funka.

Riskerna måste tas, hakan ska blottas i några lopp – annars är fem rätt det troliga resultatet. Och vem spelar för fem rätt med två veckor kvar till jul? Inte den här killen.

Frank mot Bolt

 V75-1: Dernier har gått med skor en gång på de senaste 23 starterna. Det sket sig totalt den gången. Nu ska hon göra det igen och distansen är dessutom onödigt kort. Hon floppade senast som megafavorit och dubbla open stretch gynnar enbart fripassagerare. Nej, jag tar inte med henne.

Ja, jag vet att hon är Sveriges starkaste sto men det är lite som att skicka ut Frank Andersson på 200 meter mot Usain Bolt och lira Frank till 1,70. Ingen jättebra spel kanske.

Vem som vinner? Bra fråga men varning för norskan Indoor Voices, hon ser ut att vara ruskigt tankad nu.

 V75-2: Tre mycket bra hästar gör upp och Thaitecs senaste insats var grym. Han pullade som en tok i ledningen på lång distans, galopperade med 700 meter kvar, tappade 60 meter och vann med 30. Skojar inte. Det var overkligt. Alvena Ullabella har inte bara ett fräckt namn, hon är förbaskat bra också. Kolla gärna näst senast – eller hur? Spets och slut nu? Bara inte Thaitec sitter i rygg. Vergilius Boko måste ha lite klaff men han är hur stark som helst och om Lugauer hittar dödens så.

 V75-3: On Hold är min stora idé. Han debuterar i guld men det är inget skräckinjagande gäng han ställs mot. Dessutom ska Arazai Boko gå med skor och det är inget plus, han har gått barfota i tre och ett halvt år. On Hold går aldrig skolös, var strålande i comebacken och sitter förhoppningsvis i rygg på ledaren.

Sen vinner han med en axelryckning. Rygg ledaren och slut och en sund (smågalen) spik.

 V75-4: Bula Bula Am vinner nog om hon funkar men en diesel på V75 ... nej, inte ens med Goop. Ta många och glöm inte formkortet Snow Angel, även om snöänglar känns inaktuella i gråvädret.

I sitt livs slag

 V75-5: Lumberjack Joe är en markslukande bilföljare som satt fast och drogs bakåt på V75 senast. Han såg stark ut. Nu är det enkelt för Magnus Jakobsson. Han skickar iväg hästen från start och sen lufsar de undan med 1.10 sista 500. Jag kan inte se något annat. Hur ska de komma åt honom på 1 640 meter?

 V75-6: Tre gringos, Scellino Luis, Only One Winner och Owen Face, gör upp men jag har lovat mig själv att inte spricka på Tack Wee. Hans form är fantastisk. Se gärna hans senaste lopp.

 V75-7: Bar Plombier tar över ledningen av Ni Talar Bra Latin. Sen gör de upp via open stretch. Eller så blåser min luring förbi.

Jag varnar som fasen för Next to None Sib. Spurta har han alltid kunnat. Nu är han dessutom i sitt livs slag.
Helgens tips

1. 1 On Hold (Åby, V75-3)

Stark comeback. Rygg ­ledaren och slut?

2. 3 Lumberjack Joe (Åby, V75-5)

Startkanon. Fast senast,

bra intryck. Vinner. 

3. 11 Next to None Sib (Åby, V75-7)

Ruskigt toppad. Kan vara farlig att plocka bort.
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 5–4–10–6–2–12 (res 7–9)

V75-2: 1–3–11 (res 7–6)

V75-3: 1 On Hold (res 2–8)

V75-4: 1–5–6–2–10–7–14 (res 4–12)

V75-5: 3 Lumberjack Joe (res 1–9)

V75-6: 7–9–1–3 (res 2–4)

V75-7: 5–11–3 (res 1–11)

1 512 rader/756 kr