Nybrink: ”Finska nougaten är veckans fräcka spik”

TRAV

Bästa spiken är hästen som ­aldrig sviker. Han tar dem ­bakifrån som vanligt.

Sen flyger en tuff finne in ­under radarn.

Han är omgångens roligaste drag.

Nu ska det i och för sig inte bli kallt i Mantorp i morgon, tio grader den 19 december är ju rena värmeböljan men farten har sjunkit i loppen sedan barfotaförbudet och för oss som spelar är det roligare när loppen inte är avgjorda efter ett varv.

Plötsligt kan alla hästar vinna, ungefär som när jag var liten. Nerven är tillbaka. ­Ledaren är illa ute om den bara utmanas det minsta lilla.

  V75-1: Ett långlopp i högsta klassen inleder och jag vet inte om det hänt tidigare, är det rent av ett historiskt ögonblick? Kul känns det i alla fall.

Nu är det inte guldklass på motståndet men loppet funkar och jag har en spik.

Narold Vox är en av Sveriges mest pålitliga stayers.

Han kommer från en snygg vinst i ett långlopp i Eskilstuna där han avslutade under 1.11,5 sista 1 000 och slog sig till vinst före Candor Hall och Order to Fly. Skor tävlar han alltid med och mot­ståndet är som sagt medium.

Svepte allt senast

  V75-2: Vet inte vad jag ska dra till med, loppet är extremt ovisst. Roses Glory har glänst i ny regi,  Morgana Bi är en sån där Untersteiner-häst som exploderar på upploppet. Provar ändå med Elita M.I. som svepte allt sista 800 senast.

Någon elaking sa att vinster på Färjestad inte räknas så det kan vara nattgammal is jag gett mig ut på.

Helst tar ni alla, jag fick råd med nio.

  V75-3: Väljer att inte strecka favoriten Top of the World som har en del att göra för att vinna från spår elva i ett kortlopp. Countrygirl Ås var vass när hon flög runt till vinst sista 700 senast, låt vara i ett lopp där de kört som ­idioter i täten första varvet. ­Global Revolver är ingen talang men får jobbet gjort och har inställningen många saknar. Stirling Cher är ­rysaren, startsnabb och speedig när hon får luckan. Kolla näst ­senast så fattar ni.

  V75-4: Omgångens roligaste idé dyker upp här. Finska fuxen Stone Capes Nougat har vi sett i Sverige i några starter och senast var han fin. Han rundade allt från kön och bara gled förbi.

I somras var han tvåa bakom kanonen Araw Hoss i ett kval till finska Derbyt och efter det har han visat kapacitet i flera starter i sitt hemland.

Springspår på tillägg med fem hästar på start är ett bra läge och hästen tål grovjobb. Jag spikar.

Får en ny chans

  V75-5: Valeur är bäst, han var grym senast och kan krossa allt. Tidig attack är ingen plan A. Alvena Ullabella brände i lördags men kan mycket väl vinna nu. Spets och slut tänker Heiskanen.

 V75-6: Seedorf O.M.F. mot Propulsion, omgångens godbit. Bronsdivisionen är bara en vätskekontroll, båda lär braka genom klasserna. Vill ändå krydda lappen med Diggers Elias som jag trodde på senast, då klättrade han som fastlåst i ett tufft V75-lopp.

  V75-7: Jättesvårt och den med fet plånbok tar alla. Fem streck är den fattiges (min) lott och tipset till Goops tanks Je T’aime Ruinart. Jag ser honom i dödens med 1 000 kvar. Lumberjack Joe trodde jag på i lördags men då snubblade han i galopp efter 600 meter – som klar? Äsch, han får en chans till såklart.
Helgens tips

1. 11 Stone Capes Nougat (Mantorp, V75-4)

Tuffing med perfekt uppgift. Fräcka spiken.

2. 9 Narold Vox (Mantorp, V75-1)

Lufsar runt de flesta.

Borde fixa det. Spik. 

3. 4 Diggers Elias (Mantorp, V75-6)

Fast med massor sparat

senast. Kan vara skrällen.
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 9 Narold Vox (res 6–4)

V75-2: 5–7–2–6–15–12–1–11–10 (res 9–13)

V75-3: 6–4–5 res (11–9)

V75-4: 11 Stone Capes Nougat (res 10–7)

V75-5: 12–1 (res 4–2)

V75-6: 6–12–4 (res 7–5)

V75-7: 10–6–5–12–7 (res 4–3)

810 rader/405 kronor