Nybrink: ”Gubben som har krut kvar till spurtstriden”

Micke Nybrink inför V75-omgången på Axevalla

TRAV

Enstaka hästar tänder till när de gjort 117 starter. Helgens drag gjorde det i alla fall.

”Den gamle och travet” vinner V75-7. Eller Leffe som han egentligen heter, Bergshults Leffe.

Någon sa att på Axe­valla körs det mest rättvisa travet i Sverige. Jag säger inte emot. Det långa upploppet gör att de flesta hinner spurta och när vi dessutom är mitt i vintern är banan härligt mosig och jobbig så att alla hinner få upp blod­smaken i munnen.

Det går i alla fall ­inte 1.10 sista 800 utan att det syns. Sommar­travet har aldrig varit längre bort.

Kan vara bäst

  V75-1: Diggers Elias hade jag lika gärna kunnat köpa, i stället för att samla torskbongar på honom. Han har presterat hela tiden men det har inte räckt ända fram i tre V75-lopp i rad. Nu sätter tränaren upp Björn Goop och det betyder att trasan ska vridas ur, räkna med raka motsatsen till preparé. Bra chans med klaff, spets eller rygg ledaren funkar. Min roliga är ändå U.P.W.Sund som är en tanks i form.

Långt upplopp kompenserar för den för korta distansen. Kör som om han vore bäst, Persson. Han kan banne mig vara det.

  V75-2: Här ser det oförskämt bra ut för Rapide du Pommeau. Flemming Jensens spurtkanon ska i och för sig plocka 40 meter på Matchmaker As och Green Bax. Det krävs mer än en skuren backhand. Men grejen är att det handlar om tre varv.

Speeden kommer att bita oförskämt bra sista 800. Sköljning

i Åke Svanstedt-klass att vänta? Jag spikar i alla fall.

  V75-3: Måste jag motivera varför Food Money är ensam på systemet. Allvarligt? Okej, han bombar till ledningen och sen undrar jag hur bankänslige Nahar ska slå honom. Det är (väl?) bara galopp emot.

 V75-4: Jag jobbade en gång med en man som vägrade ranka ett lopp. ”Det är oseriöst”, sa han. ”I så fall ljuger jag, låtsas veta något, vilse­leder läsarna. Jag skriver att det inte går.”  ­Lite så är det här, det är ingen direkt V75-propaganda. Vi tar ­alla och är ganska säkra på skräll. Jag tippar Montana Crown men säg inget till någon om det. Vill ju inte verka oseriös.

 V75-5: Chansar bort Say That Again. Kan inte låta bli – så jäkla bra är han inte. Man måste leva lite ibland.

Barkevious Mingo, döpt efter en linebacker i Cleveland Browns, trodde jag på senast och då drog han fram Master Crowe och var mycket bra.

Han är minst lika kapabel som Say That Again. Minst. Västerbo Realhigh tränar hiskeligt bra, slog Darius Boko senast och är jättespännande medan Belimo är preppad till max.

Borde ha toppform

  V75-6: Spontant vinner Björn Goop från pole med bilföljaren Elita M.I. Hon höll strålande i spets på V75 senast och det är bara att kavla upp ärmarna igen. Mellby Ciceron avslutade något alldeles otroligt bra i modden senast medan Let it Happen borde vara i absolut toppform.

  V75-7: Detta vinner en tio­årig valack efter Gidde Palema. När Oktober Kronos, Mr Vox, Henke Diablo och Dragon Tooma har avlossat alla sina skott och det börjar klicka kommer Bergshults Leffe farande med sin numera sedvanliga spurt.

”Gubbfan” (jag är också det) sprattlar som aldrig förr den sista biten.
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1–5–7–9–11–10 (res 2–4)

V75-2: 15 Rapide du Pommeau (res 1–7)

V75-3: 3 Food Money (res 9–10)

V75-4: Alla 15 hästar (res 8–11)

V75-5: 5–11–9 (res 1–10)

V75-6: 1–9–6 (res 4–5)

V75-7: 4 Bergshults Leffe (res 6–1)

810 rader/405 kronor
Helgens tips

1. 4 Bergshults Leffe (Axevalla, V75-7)

Gammal farbror som det spritter i. Draget.

2. 5 U.P.W.Sund (Axevalla, V75-1)

Tuff in mot mål. Gillar långt upplopp. Rysare.

3. 15 Rapide du Pommeau (Axevalla, V75-2)

Borde blåsa runt allt och vinna med 20 meter.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM