Tvåprocentaren är bättre än någonsin

TRAV

Han heter Roger och vinner om jag får som jag  vill.

Och det brukar jag ju få.

Det känns som jag har ett nytt dunderdrag i pipan.

Claes ”Borat” Sjöström får segerdefilera.

Bergshults Leffe gav 7,41 i lördags. Veckan innan satt Sambucus P.R. till 8,91. Jag ogillar skryt men det är väl ändå godkända V75-spikar? Hoppas ni var med och tog betalt. Mitt ATG-konto håller på att brista. Efter den här inledningen kan det förstås inte sluta med annat än ett magplask. Men man måste utmana, inte vara så undfallande, konflikträdd och självutplånande som vi svenskar har varit.

Nej, jag är bäst, inte rädd för att ta plats och har också lärt mig att ärrad hud tål stryk.

Ett av landets bästa ston

 V75-1: Windy Ways är ett av landets bästa ston. Det påstod jag redan i fjol och i år kommer hon att visa det på allvar. Comebacken var stark och här handlar mest om att lösa spår åtta med volt, att hitta ut och tajma attacken. Västerbo Paymyday är inte Sveriges roligaste häst men i ledningen tråkar han undan länge. Jag streckar tre till och känner mig himla nöjd.

✔ V75-2: Stall Öystein Tjomsland har fyra hästar till start och Jan-Olov Persson blänger avundsjukt på startlistan. Han har bara två hästar med. Nanna nanna naa naa. Så kanske också Sjö Odin lipar när han sitter i ledningen i det här sprinterloppet. ”För ni kan inte ta mig, på hela långa dagen...” Jag tror inte att Tekno Odin plockar in 40 meter. Det är ju absurt mycket numera. Men loppet är otroligt roligt. Exakt så här ska det se ut. Sjö Odin spikas, det fattar vi som fattar nåt.

✔ V75-3: Ed You får här känna på hur det är att vara On Track Piraten. Bakspåret är ingen höjdare men fältet är litet och Bergh är fräck som satan. Han kanske kör invändigt ... Nej, men det är fin chans, hästen såg mer än bra ut senast. Traveling Man, Sveriges bästa elvaåring, tar ledningen och ska slås medan On Hold alltid slåss om segern.

✔ V75-4: Tydligen ska de här SHL-loppen vara totalt omöjliga. Så var det i lördags, jag tog alla och så vann den jag trodde på (Montana Crown). Så nu tar jag bara elva hästar och tror mest på Storm Cloud. Då vinner hon eller någon av de fyra jag plockat bort. Så är det att vara spelare.

 V75-5: Roger America är helgens spelidé. Honom har jag koll på efter att ha lirat V65 på lördagskvällarna i Boden, Sveriges mest spelvänliga bana där alla tävlar och ingen sitter på flera stolar.

Roger är riktigt bra för klassen, spelad till två procent och såg bättre ut än någonsin senast.

Han är inte klar men jag har i alla fall Sambucus P.R.-vibbar. Hanna Olofsson låter Claes Sjöström köra. Det kan gå ändå, ha ha. Claes är en elegant snitsare.

Jävlas inte med Bergh

 V75-6: Digital Archive är tillräckligt bra. Eller rättare sagt han brakar till ledningen och tränas av Robert Bergh. De andra sitter snällt ner i båten och vinstchansen är stor. Om de jävlas med Robert vinner Victor A.U om han vill eller formstarka Limoncelli om det klaffar.

✔ V75-7: Spets och slut med Vision Fromentro? Kanske, om inte Linslusen A.U. saboterar.

Ta med Ski to the Max. Kontio ska krama ur henne nu. Jo,

prova lite ...

Helgens tips

1. 1 Sjö Odin ▲ (Bergsåker, V75-2)

Sticker direkt och blir svårfångad. Spikas.

2. 11 Roger America (Bergsåker, V75-1)

Tuff in mot mål. Gillar långt upplopp. Rysare.

3. 6 Ski to the Max (Bergsåker, V75-7)

Sprinter som kan massor. Kontio provar lite.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 8–3–11–4–9 (res 1–7)

V75-2: 1 Sjö Odin (res 15–2)

V75-3: 1–9–7 (res 2–3)

V75-4: 5–15–11–3–1–13–14–6–8–9–12 (res 2–4)

V75-5: 11 Roger America (res 5–1)

V75-6: 7–9–11 (res 10–5)

V75-7: 1–5–6 (res 2–12)

1 485 rader/742,50 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav