”Bättre läge än så här får inte småspelaren”

Micke Nybrinks krönika med helgens V75-tips

Foto: Kanal 75
Micke Nybrink.
TRAV

Många spelare spikar i femte.

Hawk Cliff är en kanon och körs av Adielsson som vinner hela tiden på V75.
Jag singelstreckar också, men min ”mordvinnare” är sjuprocentare.

Christer, 54: Så lever jag på trav & vinner miljoner

Jag är lika taggad inför Bodens V75-omgång i morgon kväll som jag antar att Zlatan och gänget är i dag klockan tre. Själv har jag förberett mig sedan i måndags, plöjt gamla lopp, rotat runt i finska lopparkivet (fintoto.fi, videoarkisto) och läst rubbet.

Sen är jag medveten om att allt kan stjälpas av något som inte går att förutse, att oturen kan grina mig i ansiktet på samma sätt som Ibrahimovic kan halka när han ska göra den avgörande cykelsparken.

Men fliten är i alla fall turens moder, glöm aldrig det. Vi som jobbar hårt drabbas oftare av den.

Fenomenal insats

  V75-1: Intressant spetsstrid där Andover Streamline är en bilföljare men där Hanna Olofsson baissar chansen eftersom hästen öppnar sämre inifrån. Jag vet inte, har inte blivit klokare men spetshotet heter Archie Dream, han flyger iväg.

Whitehouse Express är ändå tipsettan, insatsen senast var smått fenomenal i skymundan. Kolla gärna på den. Jo, var inte lat. Fliten...

  V75-2: Guli Storm borde kanske vara favorit? Han är i ett hiskeligt slag och ska dessutom gå barfota för första gången i år. Klart att Tangen Haap är jättebra men han ska inte känna sig för säker. Roliga draget är Eldvin. Westholms slitare måste streckas. Han kördes försiktigt i lördags, smög och smög; undrar om kusken Oskar J Andersson hade blivit tillsagd? Nu kör chefen som troligen ska försöka skörda frukten av senaste preparéloppet. Tror ni Eldvin står och steppar på stallgången? Så pigg och löpsugen borde han vara.

  V75-3: Ibland ska man inte tänka för länge. Här pyser Le Chapeau till ledningen och med samma balans som senast, bike och barfota, är det ingen som rår på honom. Det gjorde de inte senast, trots att han blev antastad och kladdad på mest hela vägen. Jag spikar.

 V75-4: Jättesvårt stolopp där jag vill lyfta fram Banthechocolate som skräll. Hon hängde med Wild Honey och ligan i fyraåringseliten på Solvalla senast och är över huvud taget bra nog. 

  V75-5: Hawk Cliff är en bössa men det finns en annan häst som kan vara lika bra, och när spelprocenten är 70 mot sju är valet enkelt. Det blir spik på Digital Engine. Han har varit grym i två raka vinster och kan, som sagt, vara ungefär lika bra som Timo Nurmos jättefavorit.

Bättre spellägen än så här hittar inte en småspelare. Tar vi inte den här risken kan vi börja baka småkakor eller lösa korsord (gillar i och för sig det).

Hur som helst, svepningen Digital Engine bjöd på senast var fenomenal, 1.07,5 i 500 meter. Det bara small. Och Nurmos häst har varit sjuk. Det är inte klokt ju, kanske läge att göra en flerkupong?

Sviker inte Sauveur

 V75-6: Ready for More är en enormt fin häst. Jättekul att se honom igen. Om han bommar ledningen vill jag ha med Order to Fly som är i knallform.

  V75-7: Sviker inte Sauveur i första taget, glöm det. Ser heller ingen Your ”bara flax, röta och flyt” Highness eller ett styrkefenomen som Bird Parker i startlistan.

Propulsion är däremot med, aj fan, det kan visa sig ödesdigert. Låst på två.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Spel