Nybrink: Han är mitt bästa miljondrag nu

TRAV

Varje vecka startar han på V75.

Pallar påkarna för trycket? Jag tror det, det som inte dödar härdar ju

Västerbo Arthur är mitt bästa söndagsdrag.

Jag fick en känsla av att de inte brukar rada upp sig från spets när V75 körs i Kalmar den här söndagen. Upploppet är långt med sina 207 meter, banan ovanligt bred och ledaren kanske känner ett slags hopplöshet och stannar? Trots att det är mitt i sommaren. Kan det vara så trevligt? Ja, förra året i alla fall.

Då vann häst efter häst från de bakre regionerna, Sorbet och Maven var de enda som höll undan från tät. Guldloppet (1 640 meter auto) vann Global Money efter en resa i fjärde ytter. Nöjer mig så, statistik ska användas/vridas till för att visa att man har rätt och som gammal murvel har jag också lärt att aldrig kolla en bra grej särskilt noga.

Får mig att längta

 V75-1: Nadal Broline är, nu när Jeppas Maxi är skadad, min favorithäst.

Han är en sån häst som gör att jag kan längta till ett travlopp utan att ha ekonomiska intressen.

Om han vinner på söndag låter jag vara osagt, jag kan inte kräva det. Men vem jag hejar på är givet. Star Advisor ”15 av 18 från spets” Joli kan bli extremt svår att plocka ner, bara han inte är sjuk; Aronsson har problem med krassliga hästar.

 V75-2: Tudor Kronos är en stark favorit. Han är en sån där typisk Robert Bergh-produkt, lufsar på i grov stil utan att tröttna. Fort går det också, utan att det syns. Vill ändå pynta lappen med två roliga. Spirit Laser är inte dagens mest karismatiska travare men han springer och springer. Temple of Dreams är också spännande, spurten senast var urstark. Om ni inte minns, in och kolla.

 V75-3: Låser på två. Calypso Am ser ut som pappa Scarlet Knight och har också ärvt hårdheten. Tuffa lopp ruskar han av sig, högt tempo får honom att frodas. Bra chans. Jag gillar även Pense Klo­s­ter. Hon har lätt för sig och Untersteiner låter ovanligt nöjd.

 V75-4: Omgångens drag är Västerbo Arthur. Berghs sexåring matchas tätt med tredje V75-starten på 16 dagar och det kan sitta i benen. I lördags var han mycket bra, långspurten  i tredjespår sista 800 var inget tecken på formtapp eller att han är sliten.

Tanken är att han ska leda loppet från start till mål, eller vinna från rygg på ledaren.

Det där fixar sig på något sätt, spåret kan inte bli bättre.

Kan ta revansch

 V75-5: Ta med Tumble Dryer. Han står på tur efter tre raka, starka spurter. Visst behöver han flyt för att ramla ner i position men med ryggar sista 700 går ingen säker. Speeden är hans vapen, det har vi sett på V75-tidigare.

V75-6: Hur bra är Magic Tonight på söndag? Ingen vet, inte ens tränare Roger Walmann.

Fiaskot i Elitloppet stavas för täta starter. Jag blir inte förvånad om han vinner, åkande från ledningen. Draget är ändå Royal Fighter, även han lite av en Elitloppsbesvikelse. Senast kvävde han sig och jag spelar på att formen är bättre än raden. 

V75-7: Furious Francis är häftig häst som kan leda runt om, bara skena undan. Om det strular, vilket har hänt, är Research ett hett bud.

Han är otroligt bra och tillbaka med full kraft. Pierre är jag

också förtjust i – att läget är katastrofalt bortser jag från.

Micke Nybrink